Инсталация на аларма на автомобил
Инсталация на аларма на автомобил
Здравейте, имате ли някакви съвети и препоръки относно инсталация на аларма на автомобил, в смисъл някой знае ли къде е изгодно да се обърне човек, има ли някакви марки, които са за предпочитане и т.н.?
Понеже на моята улица е забранено да се паркира нощем, ми се налага да си паркирам колата през няколко преки. Имам хубава аларма на колата, ама само се плаша да не се задейства през нощта и като не съм на близо да я спра, някой да извика полиция и да ме глобят. По принцип трудно се задейства, ама знае ли човек. Иначе не виждам голяма полза от алармата. Който може да краде коли без аларми, може да краде и такива с аларми. Така че помисли добре преди да си сложиш аларма. За същите пари можеш да си купиш някаква друга екстра за колата-например зарядно за акумулатор със сензор за проверка на състоянието или багажник за ски или колела или някакви подобрения по бодито и т.н.
И на двете ми коли си инсталирах алармена инсталация(с пейджър), но не толкова за да не ги откраднат, отколкото да бъда предупреден за дребен вандализъм когато паркирам на улицата. Два пъти ме удряха, два пъти ми отнасяха странично огледало и безкрайно пъти стъргане на бронята при паркиране от пишман шофьори. Комбинирана с дистанционно запалване и отваряне на багажника е голямо предимство през зимата. За към $80 това удоволствие си заслужава парите.
Това е аларма с дистанционно което има двупосочна връзка с колата. Ако подадеш команда "заключи" то тя се праща за изпълнение и чак когато се изпълни се получава звуков сигнал при теб на дистанционното че наистина е така. По същия начин получаваш на екрана на дистанционното + звукови сигнали за всичко което става с колата в момента - дали някой отваря багажника или е само лек или по-силен удар. Обикновено работи безотказно до около 300 метра. Има ги в интернет и могат да се купят онлайн. Вече може да са ги пуснали и по магазините, моите ги купих преди много години и не знам дали тези модели още се произвеждат.
Никакъв проблем. Алармите с двупосочна връзка имат възможност да се включат в "тих" режим и сирената да не се активира при аларма, а само дистанционното при теб да свири. Дори и в нормален режим колата само писка няколко пъти при слаб удар, а сирената се включва когато наистина е необходимо за около минута и спира. Въпрос е само на правилна настройка на вибрационния датчик.Evlogi написа:А издава ли тази аларма звуков сигнал и възможно ли е тя да се активира и работи през нощта продължително време без знанието на собственика и да последва глоба?
Не съм чувал някой да са го глобили за свиреща аларма, явно трябва да е супер често и досадно за да се оплаче някой.
Вси4ко дето е така наре4но сериино производство е като отворена книга за разбоиниците. казвам ти го от ли4ен опит - в парвите години на демокрацията в Бг аз съм правил анти-алармени системи (сори такива бяха времената и за тва ми пла6таха добреEvlogi написа:Супер.А другите системи против кражба- Burinage, Sherlock имате ли представа какво представляват?

Сигурен сам 4е и в Канада тва е в деиствие.
Купи си несто там дето да мяука и да пла6и на4инае6тите разбоиници дето искат да ти отмакнат касетофона на колата . За друго няма смисал да си дава6 парите.
Еми съвет - инвестирай в наемане на гараж. Ако е отделен ще имате къде да си слагате и джънкаEvlogi написа:При нас още не е настъпил моментът за скъп автомобил.![]()
Още не сме се спряли на нищо конкретно.
Просто реших да попитам, за да имам някаква представа от тези неща, пък и предположих, че е възможно темата да е полезна и за някой друг участник във форума.