очакванията са ми били горе-долу равни на това което видях, разбира се нямаше как да съм по-информиран, това не значи обаче че и други хора трябва да останат неинформирани. Чак горчивина да съм натрупал, няма такова нещо - аз имах работа и нелоша при това, вземах прилична заплата за Монреал - доста по-голяма от тази, която вземам в момента в БГ и съм на доста голям + спрямо разходи до там и баланс в края на престоя ми; малко преди да се върна можех да почна работа на доста повече места защото и френския ми се беше подобрил доста; моите възражения против Канада са принципни; това не е държава която мразя освен това - имало е моменти когато съм изпитвал негативизъм към БГ и затова я напуснах, добре че отидох до Канада за да мога да оценя БГ напълно. Имало е и моменти, когато си мислех, че ще остана в Канада, а Монреал колкото и да ме отблъсква с мръсотията си, всъщност е град който ми липсва, защото има доста места които ми бяха много приятни, както и доста приятели с които прекарвах свободно време там.Linko написа:peter_pan написа:обърнат ми е отчасти погледа нататък защото имам приятели там и ме интересува какво става с тях;
Това е разбираемо и съвсем човешко - да се интересуваш как са приятелите, но не обяснява постоянното ти плюене по държавата. Интересно. Може би искаш да се осъзнаят и да видят колко са зле там и да се върнат при теб в България?peter_pan написа:също така ме интересува българите да са максимално информирани преди да отидат там;
Също много разбираема и хуманна подбуда. Но ти не информираш, а изливаш горчивината която си натрупал в душата си от престоя в Канада. Знаеш ли, така се държат излъганите в чувствата си - обожанието и изпълнените с нега блянове в миг се трансформират в злоба и омраза. Явно прекалено големи и май нереални са били очакванията ти към Канада?!
Дори да вземах 70 000 годишно пак щях да се върна в БГ - единствения недостатък на БГ спрямо Канада са заплатите, но за мен парите не са най-важното нещо в живота. Аз и преди съм казвал - спрямо мен не съм виждал някъв особен расизъм или дискриминация, напротив, сравнително бързо бях повишен в работата ми и имах подчинени местни и всякакви други. Възраженията са ми много по-дълбоки и принципни, като основното е - не харесвам начина на живот там, изцяло основан върху парите, не харесвам храната, липсата на социализация, игнорирането на много сериозни проблеми в образованието и здравното обслужване, изолирането на повечето имигранти също е плашещо - това води до нарастваща престъпност и т.н.
Не ми харесват също липсата на възможности за приятно прекарване на почивка, скъпотията на всякакви услуги, липсата на култура.