Каква е практиката за лекарства с рецепта?
Каква е практиката за лекарства с рецепта?
Става въпрос за едни капки за очи, които си ги носим от БГ и имаме рецепта за тях, но тя си е на български, само наименованието на лекарството в нея е на латински, самите капки и в БГ и в Канада се продават само с рецепта, намерихме ги вече, не са кой знае какво, но не знам как е практиката, дали трябва да се ходи на канадски лекар да ти издаде тукашна рецепта, или може да стане и с БГ рецептата, което мен лично ме съмнява...как да постъпим? Само да добавя, че още нямаме здравни карти...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано
И сега съжалавам...че не го направих по-рано

Re: Каква е практиката за лекарства с рецепта?
зареди се добре от БГ щото тук пътя до очния лекар трае около 4 месецаalkaponbg написа:, самите капки и в БГ и в Канада се продават само с рецепта, намерихме ги вече, не са кой знае какво, но не знам как е практиката, дали трябва да се ходи на канадски лекар да ти издаде тукашна рецепта...

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- MrGeek
- Путлер Капут
Е стига де, скоро бях на очен лекар. Точно две седмици след визитата при фамилния.sasho71 написа: зареди се добре от БГ щото тук пътя до очния лекар трае около 4 месеца
Абе я най-добре си носете огромни количества лекарства от всичко възможно и изобщо не ходете на лекар.
Поставяйте си сами диагнозите и така. Или по телефона от Бг да ви ги поставят.
Ей, не се научихте - тук има ДИПЛОМИРАНИ лекари и като се разболеете може винагид а се намери кой да ви прегледа и да ви изпише адекватното лекарство. Или си мислите, че живеем в третия свят?
Поставяйте си сами диагнозите и така. Или по телефона от Бг да ви ги поставят.

Ей, не се научихте - тук има ДИПЛОМИРАНИ лекари и като се разболеете може винагид а се намери кой да ви прегледа и да ви изпише адекватното лекарство. Или си мислите, че живеем в третия свят?

mama_kenga написа:Абе я най-добре си носете огромни количества лекарства от всичко възможно и изобщо не ходете на лекар.
Поставяйте си сами диагнозите и така. Или по телефона от Бг да ви ги поставят.![]()

alkaponbg, отиваш в първата оптика и се преглеждаш при лекаря. Все пак питай колко струва прегледа де, в нашето село не е болка за умирачка - към 40-50$.
П.С. Абе в Онтарио няма ли лекари в оптиките, че Сашо разправя за 4 месеца чакане
П.С. Абе в Онтарио няма ли лекари в оптиките, че Сашо разправя за 4 месеца чакане
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
извинявам се, имах предвид по-сложни процедури по отношение на чакането. :idea:c200 написа:alkaponbg, отиваш в първата оптика и се преглеждаш при лекаря. Все пак питай колко струва прегледа де, в нашето село не е болка за умирачка - към 40-50$.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Е стига де, скоро бях на очен лекар. Точно две седмици след визитата при фамилния.[/quote]MrGeek написа:sasho71 написа: зареди се добре от БГ щото тук пътя до очния лекар трае около 4 месеца

- MrGeek
- Путлер Капут
Family doctor, уважаеми. Ако ти трябват психиатри има други адреси.emiliana написа:Фамилният дето е във Walk in-клиниката ли бе Гууки :idea:

MrGeek написа:Family doctor, уважаеми. Ако ти трябват психиатри има други адреси.emiliana написа:Фамилният дето е във Walk in-клиниката ли бе Гууки :idea:

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Не ти трябва никакъв очен лекар за да ти напише рецептата.
Просто отиваш в първото CLSC sans rendez-vous и като влезеш при общопрактикуващия лекар (généraliste по тукашному) му обясняваш за какво иде реч и толкова. Много важно е да не му позволиш да те подкара по каналния ред и да почне да ти прави всевъзможни изследвания, които ще ти одерат кожата, ако още нямаш здравна карта.
Аз успях да се справя с един такъв доктор и платих само с 75 $ за визитата. Ама все пак успя пича да ме качи на кантара и да ми измери кръвното де.
А макар и да му носех тукашните наименования на лекарствата от българската ми рецепта, човека си провери най-прилежно в един огромен справочник кое и как е. Написа ми рецепта чак като се убеди, че всичко съответства.
Просто отиваш в първото CLSC sans rendez-vous и като влезеш при общопрактикуващия лекар (généraliste по тукашному) му обясняваш за какво иде реч и толкова. Много важно е да не му позволиш да те подкара по каналния ред и да почне да ти прави всевъзможни изследвания, които ще ти одерат кожата, ако още нямаш здравна карта.
Аз успях да се справя с един такъв доктор и платих само с 75 $ за визитата. Ама все пак успя пича да ме качи на кантара и да ми измери кръвното де.

А макар и да му носех тукашните наименования на лекарствата от българската ми рецепта, човека си провери най-прилежно в един огромен справочник кое и как е. Написа ми рецепта чак като се убеди, че всичко съответства.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
c200 написа:alkaponbg, отиваш в първата оптика и се преглеждаш при лекаря. Все пак питай колко струва прегледа де, в нашето село не е болка за умирачка - към 40-50$.
Ъъъъ, 75$ не идва ли малко повече от 40-50$?Linko написа:Не ти трябва никакъв очен лекар за да ти напише рецептата.
Аз успях да се справя с един такъв доктор и платих само с 75 $ за визитата.
Освен това както споменха вече, очните прегледи и лекари са друг вид обяд, обикновено платен.
Само питам.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин