по доста БГ критерии аз би трябвало да се считам за успял в Ка, но това друга тема; всеки да ходи където си иска; аз искам само да обърна внимание на някои от аспектите на живота в Ка, с които задължително се сблъсква имигранта; в БГ има доста какво да изпуснат - аз за година и половина я видях доста по-различна. В Ка няма нищо много за изпускане - това е страната, която не се променя многоKoutai написа:Питър Пане,
ти май взе нещата много присърце бре? Като един истински трибун на истината и правдата... Напомняш ми на една песен на Т.Колев- "Не отивай братко в Канадааа ...бла бла".Същия със сълзи на oчи си дойде, едва уреди жена си там - оба4е сина не можаа..
Та, не изливай в такива мащаби собственото си разо4арование от неуспеха... хората са разли4ни - нека попътуват, да видят, да добият Личен опит и да вземат решение. В Бг няма какво да изпуснат толкова за година две-мазните мутри ще са си тук, прахоляка и неразбориите....А, да не забравя, и лъскавите /задължително черни/ "джипове" винаги с терикат зад волана също.
П.С Sang Yong San,Toyota, Rexton, UAZ :smhair: и тн. не са джипове...
Да живее комунизма в Квебек
-
- Обратна връзка:
точно така мисля по въпроса:)
Питър Пан, според мен, когато човек се опитва да направи общовалидни изводи, трябва доста да се потруди. Ако аз реша да напиша извод от сорта:
"Ако сте със семейство, нещата са много различни - много социал, детски и може и да не работите и на черно дори, но така или иначе в Кебек е добре да имигрират хора без никакви професии и по възможност много отчаяни от БГ действителността за да имат ентусиазъм да си губят времето да учат наново.
Препоръчвам Кебек на хора без никакви професии от БГ и хора без никакъв шанс в БГ; само така може да се почне на чисто, да ходите на всякакви курсове и колежи, да останете в Кебек минимум 5 г и да си търсите по-добра работа. После като работите още 5 и ще станат 10 и ще имате право на социал пожизнено - поне ще има кой да ви плати наема.",
ще се постарая да вляза в положението на максимало голяма извадка от българи с различен старт, социален статус, семейно положение, познание на езици, професии. Много хора са вперили очи в този форум и очакват достоверна информация. Ако един програмист напише :"Идвайте в Квебек, тук се намира Всякаква работа , за Всички, само с английски език", това не е достоверна информация, защото е в сила само за съответната професия. Ако един архитект или нотариус от България напише:" Тук в България е много добре, всички вземаме над 5000К чисто на месец", това не е достоверна информация, важи за нотариуси и архитекти.
И още нещо. Ако девизът на Квебек е :"Je me souviens", то може би девизът на емигрантите от България трябва да е "Не забравяй". Може би дългият период извън България и носталгията са помогнали на Питър Пан да забрави, че мнозинството от българите са готови да работят за 1000 лв каквато и да е работа и супертежка, и доказано вредна за здравето. България, уви не е само и единствено шепата познати програмисти от София, които изкарват по 2000$, а имат на разположение евтин алкохол и цигари, не е съседът нотариус с 10 000$ месечно.
"Ако сте със семейство, нещата са много различни - много социал, детски и може и да не работите и на черно дори, но така или иначе в Кебек е добре да имигрират хора без никакви професии и по възможност много отчаяни от БГ действителността за да имат ентусиазъм да си губят времето да учат наново.
Препоръчвам Кебек на хора без никакви професии от БГ и хора без никакъв шанс в БГ; само така може да се почне на чисто, да ходите на всякакви курсове и колежи, да останете в Кебек минимум 5 г и да си търсите по-добра работа. После като работите още 5 и ще станат 10 и ще имате право на социал пожизнено - поне ще има кой да ви плати наема.",
ще се постарая да вляза в положението на максимало голяма извадка от българи с различен старт, социален статус, семейно положение, познание на езици, професии. Много хора са вперили очи в този форум и очакват достоверна информация. Ако един програмист напише :"Идвайте в Квебек, тук се намира Всякаква работа , за Всички, само с английски език", това не е достоверна информация, защото е в сила само за съответната професия. Ако един архитект или нотариус от България напише:" Тук в България е много добре, всички вземаме над 5000К чисто на месец", това не е достоверна информация, важи за нотариуси и архитекти.
И още нещо. Ако девизът на Квебек е :"Je me souviens", то може би девизът на емигрантите от България трябва да е "Не забравяй". Може би дългият период извън България и носталгията са помогнали на Питър Пан да забрави, че мнозинството от българите са готови да работят за 1000 лв каквато и да е работа и супертежка, и доказано вредна за здравето. България, уви не е само и единствено шепата познати програмисти от София, които изкарват по 2000$, а имат на разположение евтин алкохол и цигари, не е съседът нотариус с 10 000$ месечно.
-
- Обратна връзка:
Може би дългият период извън България и носталгията са помогнали на Питър Пан да забрави, че мнозинството от българите са готови да работят за 1000 лв каквато и да е работа и супертежка, и доказано вредна за здравето.
аз не знам къде се намираш ти, но във Варна и София работа за 1000 лева може да си намери почти всеки и тя няма да му скъси живота с 30г. Тези, които са от малките градове в БГ могат да опитат работа в по-големите. И в Ка е така - в малките работа никаква, в големите ако искат да бачкат на черно - 1000 кад и могат да забравят, че са хора.
Питър Пан, не мога да се съглася с теб. Аз съм от Варна, последните 9 години живях преимуществено в София. За около 5-6 месеца бях управител на компания в Пловдив. Пътувах често до Бургас, Стара Загора, Монтана, Ловеч, Троян, Плевен, Велико Търново. Просто информацията ти не отговаря на истината. Не се намира лесно работа за 1000 лв. Пак следва да подчертая това, което написах и преди. Независимо, че аз може да съм изкарвал добра заплата. Това не означава, че в България лесно се намира работа за 1000 лв. Заплати над 1000 лв. са изключение. Баща ми е пластичен хирург в държавна болница във Варна, шеф на хирургично отделение, консултант към Пирогов и преподавател в Медицинския институт във Варна и за всичките длъжности, които изпълнява получава заплата около 900 лв. Мисля, че едно от най-великите български литературни произведения е "Приказка за стълбата " на Христо Смирненски. Човек, колкото по-високо се изкачва по стълбата и колкото по-лесен му става живота, губи сетивата си, започва да не чува воплите и стоновете на хората, населяващи по-ниските стъпала. В такъв момент е лесно да възкликнеш :"Ах, колко хубав е животът в България и как лесно се намира работа за 1000 лв." Нищо лично, Питър Пан, споря принципно, за идеята. Както споря и с Бекс за това, дали човек може във Варна да си гледа кефа с доход от 200 лв на месец. 

Пане пане,
един полит-комисар трябвало да стане от тебе..
Какви щедри прогнози, обещания, заплати по над 1000 били лесна работа..тц,тц.Трябва да помислят червените шамани за теб, такъв кадър... а се хаби по форумите да пише и то редовно, как може?В газетата трябва да отиде...:smokin:
Сериозно, недей така. Някои може да ти повярва чистосърдечно и да не/вземе важно решение. После да ти тежи на съвеста. Ако не си я изхвърлил някъде. Примерно В Канада...
Какви щедри прогнози, обещания, заплати по над 1000 били лесна работа..тц,тц.Трябва да помислят червените шамани за теб, такъв кадър... а се хаби по форумите да пише и то редовно, как може?В газетата трябва да отиде...:smokin:
Сериозно, недей така. Някои може да ти повярва чистосърдечно и да не/вземе важно решение. После да ти тежи на съвеста. Ако не си я изхвърлил някъде. Примерно В Канада...
L. P. N
- Lub0
- Обратна връзка:
И в Канада може много лесно да се намери работа за 50к годишно сигурно също толкова лесно колкото и в София 1000лв...peter_pan написа: аз не знам къде се намираш ти, но във Варна и София работа за 1000 лева може да си намери почти всеки и тя няма да му скъси живота с 30г. Тези, които са от малките градове в БГ могат да опитат работа в по-големите. И в Ка е така - в малките работа никаква, в големите ако искат да бачкат на черно - 1000 кад и могат да забравят, че са хора.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
-
- Обратна връзка:
След като Канада ме загуби за пропагандната кампания, аз съм на разположение на всяка друга заинтересована организация или страна;)Koutai написа:Пане пане,
- Lub0
- Обратна връзка:
Абе гледам в последните теми много се хвалиш как си бил "успял" в Канада, та я да видим какви са тези критерии, по които си бил "успял", за да разберем дали са ти меродавни критиките срещу Канада/Монтреал, или просто гроздето е кисело...peter_pan написа: по доста БГ критерии аз би трябвало да се считам за успял в Ка, но това друга тема
Lub0 for President!
###############
###############
Ако живееш при мама и тате или имаш късмета да имаш собствено жилище по някакъв начин, ще си добре с 1000 на месец - сметките ще са покрити, храна ще има и тук-там нещо друго. Обаче ако трябва да отделиш примерно 400 за наем, то ситуацията става друга, да не говорим за зимните месеци, където се намесват парно и др подобни (за София говоря). Не че не може да се живее, може, но не остава много за разни глезотийки (като да избягаш от София за уикенда примерно). Но сценарии много...