Да живее комунизма в Квебек
570 долара са много пари, неприлично много. 4 член-но семейство може да се издържа поне месец с тях. Ако си красив ток и наем не плащаш. Да му мислят грозните. Работата на черно лека и сладка, състои се във веене с ветрила от гъши пера на някой вече преседял 10 години без да излиза имигрант. Само една малка препоръка, не се издавайте публично , че взимате пари. Друзята от Албърта организират партия и ще издирват социалджиите по именно, за да им организират публично линчуване.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- Lub0
- Обратна връзка:
Това изказване е пълна глупост, явно не си живял в същата България като мен и не живееш в същата Канада или се въртиш в компанията на някакви отрепки... дръго обяснение нямам...ramone написа: Пак казвам,че в Квебек биха се чувствали добре само хора,които в България едва са връзвали двата края! Поздрави от мен!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Защо както винаги от едно мнение се прави световен проблем. Аз просто исках да дам една нормална цена на въпросната бира - а дали имаш кола, дали ще ходиш в COSTCO да си я купиш, дали живееш в една стая с малък хладилник - въобще не ме засяга. Цената в Монтреал е 21,99 по фактура, която стои пред мен - точно колко излиза с таксите не мога да кажа. Хайде да приключваме въпроса и с бирата и с COSTCO (който между другото ако влезеш в сайта ще видиш, че не е само в покрайнините на града, а и на много по-централни места - говоря за Монтреал, в Отава незнам как е?!) и да оставим на спокойствие темата за комунизма. Защо въобще ми трябваше да говоря за тая пуста бира! ВЪПРЕКИ ВСИЧКО НАЗДРАВЕ!!!hullboy написа:Коско не е за утрепки без кола нито бира Хаиникен е точно 21.95 върти ми се в главата 23.99 на тази цена има и такси към 15 % и депозит за бутилките / металните кутии .
Така че цената става съвсем друга.
Всички магизини на Костко не са в центъра а в покрайнините. 99 .9 % от хората които купуват там са с кола.
Много ми е интересно как ще пропътувате половината град, ще нарамите касата бира и другите покупки които са в голями разфасовки и после ще ги носите на ръка по спирки, автобуси и метро.
За тази цялата операция ще загубите половин ден а по превозните средства ще ви гледат като
извънземни.
След това ще си занесете каймата от разфасовка 2 кг. месото от разфасовка 4 кг. ще си ги сложите в малкия хладилник на стаята в която живеете защото в стаите хладилниците са малки или в хладилника на общата кухня ( нали делите с някокого ) който или ще се зарадва на многото донесено меси и ще си резне от него или ше се разбучи че заемате много място и така не може защото хладилника не само ваш.
След това ще ядете цяла седмица кайма защото за друго няма място в хладилника.

Последно промяна от DIMELBE на Чет Юли 19, 2007 2:21 pm, променено общо 1 път.
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
-
Не слагай всички в един кюпSmart Dust написа:Егати, аз от 2 години сам с Канада и чак сега да разбера за тоя форум.
Ама той много интересен.
Та по темата.
Абе тия новите имигранти само за социал мислят.

Не мога да разбера какво толкова им пречи на някой какво е в живота на другия

Всичко, което ще помогне на новодошлия е добре дошло, пък много важно какво си мислят другите ...
Абе не знам кво й е толкова евтино на бирата в Костко, ама като смятам излиза по 1$ кутийката, колкото е най-евтината бира в биърстор-а в Онтарио.
А пък не знам какво му е чак толкова хубавото да замениш бирата за 2 лева на плажа във Варна за бира за 1$ на терасата в някое монреалско гето. Че и цигара да не може да запалиш щото с 570$ социал ако пушиш, трябва да си на фотосинтеза и бира от Костко.
За мен това не е комунизъм ами просто рязък спад на качеството на живот. Ако ще и да си работил за 200 лв. в България преди.

А пък не знам какво му е чак толкова хубавото да замениш бирата за 2 лева на плажа във Варна за бира за 1$ на терасата в някое монреалско гето. Че и цигара да не може да запалиш щото с 570$ социал ако пушиш, трябва да си на фотосинтеза и бира от Костко.
За мен това не е комунизъм ами просто рязък спад на качеството на живот. Ако ще и да си работил за 200 лв. в България преди.

Дерзай Димитрова, питай!Dimitrova написа:Едно огромно БЛАГОДАРЯ на ramone за отговора. :idea: Понякога се чудя изобщо дали да питам нещо в този сайт,че току виж на някой му писнало от въпросите ми,но нали знаете с питане и до.....Канада се стига.
Пържолите и те са евтини, берат ги по дърветата на есен.
Бекс, тъй като и аз съм родом от Варна, смея да заявя, че във Варна с 200 лв. на месец се живее....никак. Имам предвид да си глава на отделно домакинство и доходът ти да е 200 лв.Това е глад и студ. Друг е въпросът ако и в България човек е на социал, тоест "тати носи, мама, меси, дядо затваря компоти", а 200 лв на месец отиват само за бира и за цигари,животът е рай. Аз живях в може би най-чистият квартал на Варна и смея да заявя, че въздухът в Монтреал е не по-малко чист. За сравнение със София и дума не може да става, там чистих праха от таблото на колата си по 2 пъти на ден. Всеки си избира как ще се интегрира в системата, дали ще получава социал или ще се ползва от спортните съоръжения, които са безплатни или на смешни цени, или ще се ползва от почти безплатното образование на фона на доходите/включително и в университет/.
-
-
Та да допълна към предишния ми постинг.
Знам мови имигранти дошли с по 15 -25 хил. Тия всичките само мислят как да минат на социал. Мързеливци и скръндзи. Да не допълвам че не знаят за какво са дошли и какво искат.
Знам и такива дошли с 3-5 хил. Тези пък няма как и минават на социал. Ама гледат как да се измъкнат възможно най-бързо. Знаят какво искат и гледат да го постигнат.
От тия дошлите с 3-5 хил. има и изключения и са като тия с по 15-25 хил.
Ама от тия с по 15-25 хил. няма изключения. Странно защо ли!!!!.
Знам мови имигранти дошли с по 15 -25 хил. Тия всичките само мислят как да минат на социал. Мързеливци и скръндзи. Да не допълвам че не знаят за какво са дошли и какво искат.
Знам и такива дошли с 3-5 хил. Тези пък няма как и минават на социал. Ама гледат как да се измъкнат възможно най-бързо. Знаят какво искат и гледат да го постигнат.
От тия дошлите с 3-5 хил. има и изключения и са като тия с по 15-25 хил.
Ама от тия с по 15-25 хил. няма изключения. Странно защо ли!!!!.