Има ли смисъл ?...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абе каква Европа... ти живял си ли в Европа? Там никога няма да бъдеш равен на местните и децата ти също... И как без езици в Европа? Къде ще ги научиш например Испански, Португалски, Немски и т.н.

Колкото до адаша, каква ти е професията и какъв опита по нея?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Veliko

Мнение от Veliko »

krimon написа:
peter_pan написа:Аз съм казвам много пъти преди - ако човек има перспективи в БГ и Европа, никога не трябва да стъпва в Канада.
интересно ми е да науча за сегашните перспективи на peter_pan в БГ след Канада :wink:
Подочух че в София продавачка на гащи вземала 500 кинта заплата. Това е много добре, явно нещата вървят към оправяне. От друга страна, преподавател в университет взема дори и по-малко, което хич не е добре и говори за държавата. По-зле от БГ няма.

Е и какво за Европата-там си нямат специалисти и чакат нас (мен ме чакат де)?
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
zorina

Мнение от zorina »

продавачката на гащи може и 800 да си докара /по Илиенци или Кирков/ и за нея това е върха на постижението :lol:
преподавателите в университетите не ги мислите, никой от тях не се е оставил на заплата, членуват в какви не организации и си докарват добри пари :lol: затова и стоят в БГ :lol:
а колкото до Европа , там направо питат за нас 8) и 5 езика да говориш, и там да си завършил много, много трудно ще пробиеш :lol:
Veliko

Мнение от Veliko »

zorina написа:продавачката на гащи може и 800 да си докара /по Илиенци или Кирков/ и за нея това е върха на постижението :lol:
преподавателите в университетите не ги мислите, никой от тях не се е оставил на заплата, членуват в какви не организации и си докарват добри пари :lol: затова и стоят в БГ :lol:
а колкото до Европа , там направо питат за нас 8) и 5 езика да говориш, и там да си завършил много, много трудно ще пробиеш :lol:
те и тукашните не се оставят на едната заплата, която обаче е 5-7 пъти повече отколкото на чистачката.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Smart Dust

Re: Има ли смисъл ?...

Мнение от Smart Dust »

LyuboK написа:Искам да питам по-опитните, които са от дълго в Квебек, ....
Аз бих казал така:
Остани в Канада, недей да оставаш в Квебек.
zorina

Мнение от zorina »

ЛюбоК, аз бих казала така:

седни и си задай въпроса на самия себе си. и се опитай да си намериш отговор. никой от нас не може да каже какви са ти шансовете.
Ние можем единствено да споделим, но това нищо не означава.
МНого хора имат глас, но не всички са певци..
не съм в Квебек и незнам как е там, ама ако говориш и двата езика най добре си избий подобни мисли от главата, а се съсредоточи на нещо по-смислено :lol: :o
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Veliko написа:
krimon написа:
peter_pan написа:Аз съм казвам много пъти преди - ако човек има перспективи в БГ и Европа, никога не трябва да стъпва в Канада.
интересно ми е да науча за сегашните перспективи на peter_pan в БГ след Канада :wink:
Подочух че в София продавачка на гащи вземала 500 кинта заплата. Това е много добре, явно нещата вървят към оправяне. От друга страна, преподавател в университет взема дори и по-малко, което хич не е добре и говори за държавата. По-зле от БГ няма.

Е и какво за Европата-там си нямат специалисти и чакат нас (мен ме чакат де)?
перпективите ми са отлични - работя по специалността си, ходя в командировки в страната и в чужбина, карам джип служебен чисто нов, срещам се и общувам с хора, които са на моето ниво, а не дропаутс, не гледам потрисащи гледки на страшна мизерия каквато цари навсякъде по улиците на Монреал, имам неограничени възможности за допълнителни доходи, ако искам ако работя повече - последното го има и в Канада.
След като продавачката на гащи взема вече толкова колкото би взела и в Канада, значи се оправяме без да имаме доста от канадските мизерии.
точно така мисля по въпроса:)
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Искам да обърна внимание на кандидат имигрантите върху следните неща:
1. Защо толкова време се спори непрекъснато за или против Канада?
(ако всичко беше наред или ако дори беше малко хубаво, защо този спор?)
2. Защо има уникален сайт на недоволните от Канада? - www.notcanada.com, а такъв не съществува за никоя друга държава
3. Защо самите канадци предпочитат да напуснат Канада и да търсят по-добър живот и реализация другаде - САЩ и Европа (ако им признаят дипломите там)
4. Защо Канада се превръща все повече в бежански лагер и после в трудов лагер?
5. Защо е толкова трудно за специалистите да работят по специалността си - при положение че има потребност от тези специалисти?
6. Защо всичко в Канада е толкова ужасно скъпо? - един вътрешен полет е на цената на полет до Европа - това е само пример
7. Защо е толков трудно да правиш каквото и да било в тази страна?
Какви компенсации има човек за горепосочените?
1. Ужасен климат - ужасностудени зими и много влажно лято
2. Липса на перспективи в близък план за каквото и да е положително
3. Кофи и социал, които поддържат имигранта жив за да може някой ден да влезе в трудовия лагер и да бачка за минимална заплата на черно.
Обърнете внимание на тези неща и вижте кои хора заминават там - бежанци от войни, болести и мизерии от Африка и Азия.
Аватар
nadin13

Мнение от nadin13 »

peter_pan написа:Искам да обърна внимание на кандидат имигрантите върху следните неща:
2. Защо има уникален сайт на недоволните от Канада? - www.notcanada.com, а такъв не съществува за никоя друга държава
3. Защо самите канадци предпочитат да напуснат Канада и да търсят по-добър живот и реализация другаде - САЩ и Европа (ако им признаят дипломите там)
5. Защо е толкова трудно за специалистите да работят по специалността си - при положение че има потребност от тези специалисти?
6. Защо всичко в Канада е толкова ужасно скъпо? - един вътрешен полет е на цената на полет до Европа - това е само пример
3. Кофи и социал, които поддържат имигранта жив за да може някой ден да влезе в трудовия лагер и да бачка за минимална заплата на черно.
Обърнете внимание на тези неща и вижте кои хора заминават там - бежанци от войни, болести и мизерии от Африка и Азия.
абе на тоя човек няма ли кой да му забрани да пише в тоя форум?! :shock: :shock:
сигурна съм, че всички, които са се запътили за Канада са наясно с всичко това..защо трябва да го напомняме?! :?:
питър пан, ти друга работа нямаш ли си? не трябва ли да работиш и печелиш пари за фирмата си, вместо да пречиш на хората във форума, които наистина искат да прочетат нещо полезно>>като например кой квартал в монтреал е подходящ за живеене, кои супермаркети са по-евтини, къде да се търси работа за първо време..и т.н...честно казано ми писна да слушам за твоя негативизъм и за това колко лошо е в Канада!!!! :twisted:
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

nadin13 написа:
peter_pan написа:Искам да обърна внимание на кандидат имигрантите върху следните неща:
абе на тоя човек няма ли кой да му забрани да пише в тоя форум?! :shock: :shock:
сигурна съм, че всички, които са се запътили за Канада са наясно с всичко това..защо трябва да го напомняме?! :?:
питър пан, ти друга работа нямаш ли си? не трябва ли да работиш и печелиш пари за фирмата си, вместо да пречиш на хората във форума, които наистина искат да прочетат нещо полезно>>като например кой квартал в монтреал е подходящ за живеене, кои супермаркети са по-евтини, къде да се търси работа за първо време..и т.н...честно казано ми писна да слушам за твоя негативизъм и за това колко лошо е в Канада!!!! :twisted:
аз в тоя форум и право на мнение нямам;)) това не ме учудва въобще; колкото за това, че хората знаят всичко това, не го знаят, казвали са ми го на място. Преди някой да замине на 10 000 км минимум от страната си оставяйки всички роднини и приятели трябва да знае по-добре къде отива; аз мога и нищо повече да не кажа - мисля, че по темата е казано достатъчно.
Не мисля също, че това е негативизъм, напротив - аз виждам и положителни неща в Канада - възможността да си плащаш сметките и наема без да се замисляш - с това положителните неща общо взето свършват.
Друго много важно нещо, от което имах полза лично аз, е общуването с хора от целия свят и обмена на информация за това защо те са там; повечето от тях смятат да се връщат. Толкова по темата.
Darkblade

Мнение от Darkblade »

Не мисля, че това, което е написал peter_pan е на 100 % вярно, но не е и напълно погрешно. Той показва, макар и по моему малко пресилено, на хората с розови очила, че има и друга страна на медала, че не всичко е прекрасно. Но както чета с интерес мненията на хора, които са очаровани от Канада, така за мен са полезни и мнения на хора, които не са доволни, които са разочаровани и т.н. Аз считам себе си за мислещ човек, който може да преценява и анализира подадената му информация и да прави своите изводи, както предполагам и повечето хора в този форум. За себе си съм решил да отпътувам от България и да си устроя живота в Канада, но това не значи, че ще го направя сляпо под влияние на реклаМната кампания, провеждана от тяхното правителство.
Последно промяна от Darkblade на Пет Юли 20, 2007 5:54 am, променено общо 1 път.
Mishimi
Обратна връзка:

Мнение от Mishimi »

перпективите ми са отлични - работя по специалността си, ходя в командировки в страната и в чужбина, карам джип служебен чисто нов, срещам се и общувам с хора, които са на моето ниво, а не дропаутс, не гледам потрисащи гледки на страшна мизерия каквато цари навсякъде по улиците на Монреал
Ами не виждаш гледки на страшна мизерия-как ще виждаш като от черните стъкла на чисто новия СЛУЖЕБЕН (разбира се) джип едва ли ще видиш изобщо нещо-то гъзарията е голяма работа! :lol:
Точно за Бг си си ти-добре поне че си го разбрал и че си се върнал! Някои хора е по-добре никога да не напускат татковината!
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Mishimi написа:
перпективите ми са отлични - работя по специалността си, ходя в командировки в страната и в чужбина, карам джип служебен чисто нов, срещам се и общувам с хора, които са на моето ниво, а не дропаутс, не гледам потрисащи гледки на страшна мизерия каквато цари навсякъде по улиците на Монреал
Ами не виждаш гледки на страшна мизерия-как ще виждаш като от черните стъкла на чисто новия СЛУЖЕБЕН (разбира се) джип едва ли ще видиш изобщо нещо-то гъзарията е голяма работа! :lol:
Точно за Бг си си ти-добре поне че си го разбрал и че си се върнал! Някои хора е по-добре никога да не напускат татковината!
като отидеш там си направи сравнение с това какво си виждал и какво ще видиш, след това ако искаш си слагай очила с диоптър, тъмни, розови, избора е твой!
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

еми що -
щото е пълно с недоволни мрънкачи
аз поне си мисля че такива хора не намират никога спокоен живот
но това разбира се си е лично мое мнение

за кривата ракета и космоса нали знаеш
:wink:
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!Изображение
Mishimi
Обратна връзка:

Мнение от Mishimi »

като отидеш там си направи сравнение с това какво си виждал и какво ще видиш, след това ако искаш си слагай очила с диоптър, тъмни, розови, избора е твой!
Ами аз точно това и смятам да направя! :lol:
Публикувай отговор