Може ли някой да ми даде съвет относно декларирането на паричните ни средства при влизане в Канада.
1. Да декларираме ли всичките си пари?
2. Има ли минимум, който трябва да докажем, че притежаваме и Как точно да го докажем, т.е. искат ли някакви банкови документи или се доверяват на това, което им кажем?
3. Сумата, която декларираме облага ли се с данъци?
4. Ако получим по-късно пари от Бг - след 2 седмици примерно- по банков път, те трябва ли да се декларират и кога се прави това - още на границата ли или след като ги получим е нужно да съобщим някъде. А тези по-късно получени пари облагат ли се с дзанъци?
Благодаря ви предварително!
Деклариране на пари при влизане
така и предположих
аз ще ти напиша моя опит:
по Квебекската процедура, каацне в Монтреал:
на въпрос:
1. да, декларирах всичките си пари, които носех в брой в канадски долари.
тук и други ще кажат мнение....зависи какви са ви плановете...да работите или да взимате социални..
2. не мога да кажа точност колко е минимума. може би 3500-4000 на човек. аз носех доста над минимума, имиграционните ме попитаха имам ли ги тези пари , които сум деклариарала, аз потвърдих и толкова. никой абсолютно нищо не поиска да види......
4.след около 2 месеца , от тези пари вече нямаше и помен, а за да си наема апартамент пак трябваха и то много пари...
и през ум не ми беше минала , че ще ми трябват нови пари.
преведоха ми по банков път и си използвах със здраве....става въпрос за мали суми, сега ако някой прати 100000 може и да те питат откъде са
3. нито едни парите бяха облагани с данъци, всъщност тези по банков път дори никъде не са обявявани.

аз ще ти напиша моя опит:
по Квебекската процедура, каацне в Монтреал:
на въпрос:
1. да, декларирах всичките си пари, които носех в брой в канадски долари.
тук и други ще кажат мнение....зависи какви са ви плановете...да работите или да взимате социални..
2. не мога да кажа точност колко е минимума. може би 3500-4000 на човек. аз носех доста над минимума, имиграционните ме попитаха имам ли ги тези пари , които сум деклариарала, аз потвърдих и толкова. никой абсолютно нищо не поиска да види......
4.след около 2 месеца , от тези пари вече нямаше и помен, а за да си наема апартамент пак трябваха и то много пари...
и през ум не ми беше минала , че ще ми трябват нови пари.
преведоха ми по банков път и си използвах със здраве....става въпрос за мали суми, сега ако някой прати 100000 може и да те питат откъде са

Re: Деклариране на пари при влизане
Това е информацията в официалния сайт, посочените суми са за федерална Канада, за Квебек има отделна таблица, като изискваната сума за там е по-малка:Жени написа:Може ли някой да ми даде съвет относно декларирането на паричните ни средства при влизане в Канада.
1. Да декларираме ли всичките си пари?
2. Има ли минимум, който трябва да докажем, че притежаваме и Как точно да го докажем, т.е. искат ли някакви банкови документи или се доверяват на това, което им кажем?
3. Сумата, която декларираме облага ли се с данъци?
4. Ако получим по-късно пари от Бг - след 2 седмици примерно- по банков път, те трябва ли да се декларират и кога се прави това - още на границата ли или след като ги получим е нужно да съобщим някъде. А тези по-късно получени пари облагат ли се с дзанъци?
Благодаря ви предварително!
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /funds.asp
Незнам досега някой да са го върнали за това че е дошъл с по-малко пари от посочените в таблицата, но все пак сумите посочени там трябва ви дадът някаква идея с колко пари като минимум трябва да разполагате докато успеете да се ориентирате в ситуацията, особено ако няма на кого да разчитате за подкрепа в началото. Също зависи и към кой град сте се запътили.
От информацията в сайта също става ясно че имиграционния чиновник, който ще ви обработва документите на летището когато пристигнете, може да поиска да види доказателства за парите с които пристигате - в повечето случаи не го правят, но все пак зависи на какъв чиновник ще попаднете.
Парите с които пристигате в началото не се облагат с данъци - презумцията е че на тези пари данъците са платени в държавата от която пристигате. Допълнително преведени по банков път пари - те би трябвало да се включат в парите които ще декларирате пред чиновника на летището и върху тях също няма данък. А това колко пари ще декларирате - наистина зависи какви планове имате по отношение търсене на работа.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)