Колко е този всеизвестен социал??

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Connor
Обратна връзка:

Колко е този всеизвестен социал??

Мнение от Connor »

Колко е този всеизвестен социал?? Само в Монреал ли го има? Май само аз незнам :)
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Абе вие да не сте се наговорили?

http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=27435
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Connor
Обратна връзка:

Мнение от Connor »

Е да ама и там не пише колко е, цифрата ми е много интересно да разбера..
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Ако ще идваш само заради социала, по-добре си стои в България.

Код за потвърждение: Избери целия код

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Connor
Обратна връзка:

Мнение от Connor »

Аз ще ходя в торонто, но човешкото любопитство е голяма работа :)
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Ще направиш добре като не отидеш в "социалния" "цивилизован" Квебек. :D
800 и малко отгоре са за 2 човека.
И веднага да ти допълня, това са пари колкото да не пукнеш от глад и да не си на улицата. :D
Ама на доста им харесва само да "живуркат".

Код за потвърждение: Избери целия код

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми то в Торонто има също социал. Там можеш да кандидатстваш. И работа на черно има.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
speedy

Мнение от speedy »

Connor написа:Аз ще ходя в торонто, но човешкото любопитство е голяма работа :)
Не се притеснявай. В Торонто няма да ти стигне за нищо, така че по-добре не го мисли :)
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Ivailo K

Мнение от Ivailo K »

Ееееееееееееее , е така се живее 100 години , я елате всички дето не Ви се работи и си вземайте готиния "социал" , та да се завъдят повече пенсионери в Канадата след 20 г. Идвайте.................дават................ , само да има кой да поиска.
bateto

Мнение от bateto »

абе бъзикате се вие ,ама хората с един социал и работа на черно къщи и коли накупиха.наскоро четох даже за един дето и остров купил. :wink:
Ivailo K

Мнение от Ivailo K »

А къде е тоя остров............., под моста в Пловдив или в Монреал
chuchnal_vyk
Обратна връзка:

Мнение от chuchnal_vyk »

Ми много ясно, ако бачкаш роофинг или нещо друго на кеш, защо да не си докарваш още некои лев сошал. Ако е верно 800 кинта, за 1 година си са 10 000 отгоре!
Аватар
7George

Социал..

Мнение от 7George »

Интересно що питате в тоя форум за социала.. :nenam:

Във всяка провинция и град може да е различно. Изчислено е така, че да задържат по-мързеливите и непретенциозните там, така че да останат хора-патриоти в съответните градове/провинции, които да се управляват от чиновниците. Както и новите емигранти, които като похарчат сумичката, дето носят от БГ според кебекарските изисквания, не могат и да се преместят после от там.

Освен случаите дето се дава на болни и недъгави, не можещи да преживяват по друг начин.

В Нюфаундлънд сошъла можеше да е например $1070 месечно на 3-членно семейство. Отделно детските надбавки (пак вид социална помощ), които за федерална Канада сега са към $300 максимум на дете.

Е, как ви севижда от България - далавера?

(лично мнение - дано не съм засегнал някого) :!:
Embrace your climate change!
Аватар
Al Bundy

Re: Колко е този всеизвестен социал??

Мнение от Al Bundy »

Connor написа:Колко е този всеизвестен социал?? Само в Монреал ли го има? Май само аз незнам :)
От въпроси къде може да има кораборемонтен завод, т.е търсиш работа, на въпроси за социала. Това показва че си отговорен. Аз задавах същите въпроси преди да тръгна за насам. Трябва да си подготвен за всякаква ситуация. Понеже си земляк ще си позволя да ти кажа няколко сценария по които може да се развие престоя ти тук. Явно си корабен механик и искаш да работиш като такъв и тук. Това обаче има вероятност да не стане автоматически, по простата причина че трудно се хващат да наемат хора завършили някъде извън Канада. Ще почнеш да работиш какво да е в началото, да стъпиш малко на краката си, което може да отнеме доста време в зависимост от семейното ти положение, работата която си намериш и т.н. Много фактори влияят. Ако наистина мислиш че искаш да работиш като механик, бъди подготвен че може да се наложи да доучваш. Това може да отнеме 2-3 год.
Познавам един варненец, който познава друг такъв който мисля, но не съм сигурен, работи нещо подобно на това което търсиш във Ванкувър. Поемам ангажимента да се опитам да го издиря този човек и да питам за какво става въпрос и ще ти пиша.
Публикувай отговор