Зъбна коронка в Онтарио - въпрос

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

batkoto написа:
beckythomas9 написа:Ако искаш да ти дам прайслист на моя зъболекар, кажи; ще ти пусна ЛС. Иначе за коронката специално (за която ставаше въпрос) съм конкретизирала цената.
Говорих по-скоро за покрития. Какви са лимитите и покритите неща и проценти ако можеш да споделиш?
Коронка - 50%
Другото (кариес, канал, почистване, преглед, рентгенова снимка) - 90%
Тройка мост - не съм 100% сигурна, но мисля, че е 50%.
Имплант - таксуват го като мост и плащат съотв. 50% (зная, че е $1000 от общо $4000, които струва импланта). Обаче в следващите 5 години не ти поемат нищо по двата зъба, които са включени в "моста".
При двойно покритие (първична и вторична застраховка) за обикновените неща възвращаемостта е 100%. Още не зная за коронката и импланта; ще кажа като ги направя след 2 месеца.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

beckythomas9 написа:
batkoto написа:
beckythomas9 написа:Ако искаш да ти дам прайслист на моя зъболекар, кажи; ще ти пусна ЛС. Иначе за коронката специално (за която ставаше въпрос) съм конкретизирала цената.
Говорих по-скоро за покрития. Какви са лимитите и покритите неща и проценти ако можеш да споделиш?
Другото (кариес, канал, почистване, преглед, рентгенова снимка) - 90%
че това си е жива издънка, как 90%, дори и слабите застраховвки дават 100%- особено за кариес, преглед...Това се води minor , ne major restorative.
Doри коронката е ниско, трябва да е поне 70%, не 50%/ ама не съм много сигурен, ще погледна в буклета/
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Беки, а как стои при теб въпроса с physiotherapy и chiropractor-a? To излиза, че си ги "мерим", но не е това въпроса, просто информативно :D И как ти се покриват- на посещение ли или на процедура?
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

sasho71 написа:
че това си е жива издънка, как 90%, дори и слабите застраховвки дават 100%- особено за кариес, преглед...Това се води minor , ne major restorative.
Doри коронката е ниско, трябва да е поне 70%, не 50%/ ама не съм много сигурен, ще погледна в буклета/
Не знам какво си мериш, но си мериш грешното нещо :wink:. Беки ти говори за дентал 2, което покрива 90% меитнанс и 50% меиджър ресторатив. За да бъдем анални :mrgreen: има и 4000 еднократно за шини :) за всеки член от семейството. Това е стандартна застраховка, 100% няма, освен ако не си фамилно застрахован и откъм половинката, тогава тя ще клеймва остатъка.
Масажи и хиропрактори са във здравната застраховка 3-та степен. Покрива се до 500 на година. Всичко друго са кастъм изпълнения за много специални студенти :D.
Циганите - на Сатурн !
pumpy

Мнение от pumpy »

симпатяги..... :lol:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

anxeli написа:
sasho71 написа:
Не знам какво си мериш, но си мериш грешното нещо :wink:. Беки ти говори за дентал 2, което покрива 90% меитнанс и 50% меиджър ресторатив. За да бъдем анални :mrgreen: има и 4000 еднократно за шини :) за всеки член от семейството. Това е стандартна застраховка, 100% няма, освен ако не си фамилно застрахован и откъм половинката, тогава тя ще клеймва остатъка.
Масажи и хиропрактори са във здравната застраховка 3-та степен. Покрива се до 500 на година. Всичко друго са кастъм изпълнения за много специални студенти :D.
нещо не мога да схвана- какво е дентал 2? какво е здравна застраховка 3та степен? за какъв анал говориш? :D
Аз ти казвам за масажи, хиропрактори, акупунктура, натуропати, психотерапия, репродуктив, дори травъл иншуранс, се покрива до 1500$, когато застраховката е exhausted.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

anxeli написа:. Това е стандартна застраховка, 100% няма, освен ако не си фамилно застрахован и откъм половинката, тогава тя ще клеймва остатъка.
.
kak da няма? има, естествено, освен ако пак не говорим на различни езици, значи цитирам "diagnostic, preventative and restorative=100%"
Сега да разясним какво е туй, може би poumpy ще даде едно рамо с разяснения.
kralimarko

Мнение от kralimarko »

елате в латинска америка да си оправите забите при супер специалисти и на народни цени.аз си направих 3 импланта преди седмица за 1150 доллара.и след 3 месеца си слагам и коронките за о6те 1000 доллара .та за 2200 слага6 3 импланта .в норт америката е 4000 за 1 имплант .не слу4аино е пално с европеици и американци тук на здравен туризам. :lol: а и другиат вариант които мога да препора4ам е да тарсите бразилски и аргентински заболекари дето работат в канада...много .......амна много са добри ако са полу4или образованието си изван канада
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

kralimarko написа:а и другиат вариант които мога да препора4ам е да тарсите бразилски и аргентински заболекари дето работат в канада...много .......амна много са добри ако са полу4или образованието си изван канада
bre, досега за бразилски лекар и зъболекар не съм чувал, който да е приравнил :lol: Обикновено виждам готини бразилки по анцуг с характерното бразилско знаме, ама те повече за други неща стават отколкото за зъболекарки :wink:
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

sasho71 написа:
anxeli написа:. Това е стандартна застраховка, 100% няма, освен ако не си фамилно застрахован и откъм половинката, тогава тя ще клеймва остатъка.
.
kak da няма? има, естествено, освен ако пак не говорим на различни езици, значи цитирам "diagnostic, preventative and restorative=100%"
Сега да разясним какво е туй, може би poumpy ще даде едно рамо с разяснения.
Аз съм 90% застрахована за гореизброените неща чрез моята зъбна застраховка, и 10% от другата застраховка (двойно покритие от един и същ застраховател). Зъбната застраховка е различна от здравната, макар че някои зъболекарски процедури се покриват от здр. застраховка.
За всички онези неща които си изброил по-горе (акупунктура, масажи, физио, психолог, соц. работник и много много други; огромен е списъка) имам покритие, но само срещу рецепта. лечение в чужбина се покрива 100% до половин милион.
При нас има level 1 to level 3, но това касае само болничното лечение. При ниво 3 се отпуска по-голяма дневна сума, която на практика осигурява самост. стая.
Публикувай отговор