Зъбна коронка в Онтарио - въпрос
-
Абсолютно НЕ СИ прав. Точно по повод на лошо свършена работа от стоматолог преди години се свързах със застрахователната компания, която ме осигурява и оттам ми отговориха, че няма как да потърсят отговорност на стоматолога. В моята застраховка, която е една от най-добрите в Канада (по всеобщо мнение) изобщо няма таква клауза. Затова предпочитам да дам малко повече пари от джоба си (застраховката покрива процент, но не от сумата, която се плаща, а от това, което те преценят за приемлива сума), за да съм спокойна.sasho71 написа:по принцип има, и то сериозна гаранция. Не забравяй че зъболекаря се отчита сериозно пред застрахователя за да може да си дръпне от него парите, така че няма шест-пет тука. Не е като в Бг, дори и да се омаже работтата, никой нищо не може да му каже. В самата застрховка, има даже обяснение че при издънка всякакви други процедури се поемат от зъболекаря, така че той самия си прави много добре сметката дали да те претупа или не.JoroF написа:за тиа хубави цифри които ги спрягате за зьбките ,има ли някаква гаранция от страна на заболекаря ,примерно доживотна .като гледам никои не се интересува от това
-
По приницп при нашата застраховка (имаме 2 застраховки при един и същ застраховател) аз плащам, а от застрахователната компания ми изпращат чек с възвращаемата сума, която се базира не на това колко съм платила, а колко ТЕ преценяват, че струва услугата. Ако стоматолога не разполага с нужната информация, тогава трябва сам да се оправяш със застрахователната компания. Това, което ти даваш като пример не е изгодно за зъболекаря, защото той може да има различна тарифа от тази на застрахователното дружество за определена услуга.sasho71 написа:Я тези които са ходили на зъболекар досега да кажат как се процедирало с плащането- някои искат пари на ръка и после вие се разправяте с застрахователите ИЛИ както повечето случаи зъболекаря сам се оправя с тях, а ти само му даваш оторизация и не плащаш нищо.
при мене има електронно плащане , аз не плащам нищо , в кабинета направо си дърпат сумата онлайн от сметката която имам при застрахователя .
в случая с коронка аз платих 280 , това беше моето участие , останалата сума се покри от застраховката .
от време на време се логвам онлаин да видя колко ми тегли и за какво .
в случая с коронка аз платих 280 , това беше моето участие , останалата сума се покри от застраховката .
от време на време се логвам онлаин да видя колко ми тегли и за какво .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .
А за тука категорично ТИ НЕ си праваbeckythomas9 написа:По приницп при нашата застраховка (имаме 2 застраховки при един и същ застраховател) аз плащам, а от застрахователната компания ми изпращат чек с възвращаемата сума, която се базира не на това колко съм платила, а колко ТЕ преценяват, че струва услугата. Ако стоматолога не разполага с нужната информация, тогава трябва сам да се оправяш със застрахователната компания. Това, което ти даваш като пример не е изгодно за зъболекаря, защото той може да има различна тарифа от тази на застрахователното дружество за определена услуга.sasho71 написа:Я тези които са ходили на зъболекар досега да кажат как се процедирало с плащането- някои искат пари на ръка и после вие се разправяте с застрахователите ИЛИ както повечето случаи зъболекаря сам се оправя с тях, а ти само му даваш оторизация и не плащаш нищо.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
ммм, не знам, в моя Booklet ясно пише че при издънка на зъболекаря, последвалата терапия ще бъде на негови разноски, не мои.beckythomas9 написа:Абсолютно НЕ СИ прав. Точно по повод на лошо свършена работа от стоматолог преди години се свързах със застрахователната компания, която ме осигурява и оттам ми отговориха, че няма как да потърсят отговорност на стоматолога. В моята застраховка, която е една от най-добрите в Канада (по всеобщо мнение) изобщо няма таква клауза. .sasho71 написа:по принцип има, и то сериозна гаранция. Не забравяй че зъболекаря се отчита сериозно пред застрахователя за да може да си дръпне от него парите, така че няма шест-пет тука. Не е като в Бг, дори и да се омаже работтата, никой нищо не може да му каже. В самата застрховка, има даже обяснение че при издънка всякакви други процедури се поемат от зъболекаря, така че той самия си прави много добре сметката дали да те претупа или не.JoroF написа:за тиа хубави цифри които ги спрягате за зьбките ,има ли някаква гаранция от страна на заболекаря ,примерно доживотна .като гледам никои не се интересува от това
това, което казваш ме обърква, цените не са ли унифицирани за повечето процедуриbeckythomas9 написа: Това, което ти даваш като пример не е изгодно за зъболекаря, защото той може да има различна тарифа от тази на застрахователното дружество за определена услуга.

-
Цените не са унифицирани. Зависи от зъболекаря. Тук се споменаха доста различни цифри за коронки. На мен ми дадоха предарителна цена $2,000/коронка. Застрахователната компания може да оцени услугата на друга стойност и да ми изплати определен процент не от това, което съм платила аз, а от това, което те смятат за разумна цена.sasho71 написа:това, което казваш ме обърква, цените не са ли унифицирани за повечето процедуриbeckythomas9 написа: Това, което ти даваш като пример не е изгодно за зъболекаря, защото той може да има различна тарифа от тази на застрахователното дружество за определена услуга.искаш да кажеш, че ако един взима 1000 $ за една процедура, друг може да взима 2000$ за същата, така ли?
Същото важи и за платените медицински услуги. Примерно някъде искат $10 за рапид стреп тест, на друго място е $20, а според министерството би трябвало да е безплатен.
Браво на теб, че си прочел буклета, обаче когато попитах какво мога да направя в случай, че след като ми бе направен канал (преди повече от 1 година, обаче какво значение има това?????) получих абсцес на зъба и лежах в болница в чужбина по спешност, след което в Канада ми преправиха канала на двойна цена, застрахователя ми отговори, че нищо не могат да направят.
Иначе зъболекаря ми е правил безплатна пломба на зъб, който бе леко наранен по време на процедура на съседния зъб, но аз съм доста "лоша", може би затова; след това сисмених зъболекаря.....
....beckythomas9 написа:В моята застраховка, която е една от най-добрите в Канада (по всеобщо мнение) изобщо няма таква клауза. Затова предпочитам да дам малко повече пари от джоба си

Иначе за Сашо плащал съм с кредитна карта и после реимбурсмънт от застрахователната компания, а последните няколко пъти направо електронно. Все ми е едно защото и първия случай съм си получавал парите в рамките на 26 дена.
-
Ако искаш да ти дам прайслист на моя зъболекар, кажи; ще ти пусна ЛС. Иначе за коронката специално (за която ставаше въпрос) съм конкретизирала цената.batkoto написа:....beckythomas9 написа:В моята застраховка, която е една от най-добрите в Канада (по всеобщо мнение) изобщо няма таква клауза. Затова предпочитам да дам малко повече пари от джоба синека ако може да конкретизираме всеобщото мнение в цифри тук все пак нали ?!
Иначе за Сашо плащал съм с кредитна карта и после реимбурсмънт от застрахователната компания, а последните няколко пъти направо електронно. Все ми е едно защото и първия случай съм си получавал парите в рамките на 26 дена.