Ах тази работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
anju

Мнение от anju »

filipne написа:Anju, цялата ирония е насочена към абсурдния факт, че в 21 ви век и приналичието на Интернет, рекрутъри , отдели на човешките ресурси и прочие неща, човек трябва да ходи на место или да се обажда по телефона неканен и нечакан.

.
Ами така е, но предпочитам да се "унижа" в началото (след 9-10 обаждане вече окото ми не мигваше - излежавах си се на леглото и звънях по телефоните докато при първия път бях кълбо от нерви) и после да си гледам кефа отколкото с месеци и години да чакам някои рекрутор да благоволи да ми се обади. За следващите работи да не мислиш че ще звъня и аз на някои - networkинга вече работи, но за новопристигнали ... И пак казвам хората от другата страна не го приемат като някакво излагане или нещо такова, може даже и да ти се зарадват ако им вдъхнеш доверие - вместо да пускат обяви и да търсят направо могат да вземат теб.
Продължавам да смятам че за счетоводители, които не са в състояние да изпълнят гореописания план кооп програмите са идеални - веднага има намират work placement
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

.[/quote]

Ами така е, но предпочитам да се "унижа" в началото (след 9-10 обаждане вече окото ми не мигваше - излежавах си се на леглото и звънях по телефоните докато при първия път бях кълбо от нерви) и после да си гледам кефа отколкото с месеци и години да чакам някои рекрутор да благоволи да ми се обади. [/quote]
Дай пример как протича един разговор. Направо ли им казваш че търсиш работа или първо малко:работила съм еди какво си, еди колко си време?Ти имаше ли кан. опит преди да почнеш да звъниш? И аз съм чувал за тоя метод, но нещо зациклям на евнтуални отговори на въпроси: ами имаш ли канадски опит?
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Горното беше кам Анжу.
anju

Мнение от anju »

Изключително наблягам на факта че имам European experience и го казвам с тон които показва че това е много важно. Даже точно с това започвам - че съм специалист с такъв опит и смятам че мога да допринеса много за тяхната компания.
Казваш 1-2 неща не повече, (няма кой да те слуша по телефона за повече) да звучат гръмко с които си се занимавал и казваш "Would you like to meet me for a short interview?"и повечето ще кажат не разбира се, тогава ще поискаш е-мейл личен да изпратиш резюмето за в бъдеще да го имат на мен обикновено ми даваха фах и пращаш. Като те отрежат по всички точки пак с ведър глас казваш ОК и им пожелаваш всичко хубаво, за да не останат с впечатление за някои смотаняк. В бъдеще наистина може да те потърсят.
semeen

Мнение от semeen »

Здравейте,
Намесвам се в тамата, въпреки че нямам представа как стоят нещата в Канада, но имам малка представа от България.
Аз съм назначавал хора на работа и знам , че метода с обаждането или посещението на място дори (за малките фирми) може да е много полезно.
Веднъж ме посети момче, което предложи да работи при нас, ако имаме нужда. Каза, че заплащането не е най-важният критерий - иска да натрупа опит за специфичните неща. Имаше познания от други области, които ползвахме. Точно тогава бяхме обсъждали, че ни трябва помощ и го приехме.
Разбира се в Канада и заплащането е важен критерии и е добре да не се бута летвата.
Обждали са ми се и хора в момент, когато не ми е трябвал някой. Отказвал съм и тук е много важно, как ще се държиш. Не трябва да се прави лошо впечатление - да не се прекалява с натиска, да си извиниш за безпокойството и да оставиш вратичка за подходящ момент. Тук може да е много полезно, ако си посетил фирмата и си ползвал нейните услуги и споменеш за това, и че си много доволен от начина, по който са те обслужил, и затова искаш да работиш в такава професионална атмосфера.
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Ей тази тема е страхотна....Спомням си за6то ме извикаха на моето първо интервю .... Та да запо4на от самото на4ало. Както пове4ето и аз преглеждах обявите и пи6ех СV и мотивационни писма. Бях 4увала 4е пове4ето рекрутори въоб6те не 4етат цялата информация и затова бях 4е6ила да пи6а не6то с което да им привлека вниманието. За целта се рових в сайтовете им или в интернет и вмъквах в мот.писмо информация за компанията и за6то то4но в тази компания искам да работя. И един ден номерът проработи... Извикаха ме на интервю за6тото бях написала 4е искам да работя в тази компания която е единствена по рода си в цял кебек и е отли4ена (ве4е не си спомням то4но с каква) с някаква награда. Интервюира6тият специално ме попита от къде съм нау4ила за тази награда (отли4ие) и ми обясни колко приятно изненадан останал когато про4ел това... :roll:
Късмет ти желая и знай 4е няма ни6то срамно и стра6но да търси6 работа и да се продава6. Колкото ти 6те спе4ели6 от това 4е 6те работи6 толкова и работодателя 6те спе4ели 4е 6те има един добросъвестен и добър работник...Срамно е да краде6 а не да иска6 да работи6...
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
anju

Мнение от anju »

Да си кажа честно за заплащането вече накрая като бях отчаяна че никoй не откликва и взех да дрънкам неща от рода "Actually I am new to Canada and my salary expectations are not high at this stage"
Някои доста се заинтересуваха и мисля даже че им стана забавно, но какво да се прави. В края на краищата ме взеха такива, на които не ги бях говорила тези неща:)
Публикувай отговор