Зъбна коронка в Онтарио - въпрос
Зъбна коронка в Онтарио - въпрос
Здравейте, искам да попитам има ли някой който си е правил коронка на зъб в Онтарио? Ако има такъв бих искал да знам колко струва ориентировъчно. Питам за да знам дали има смисъл да се прави в Канада или по-евтиният вариант е билет до БГ и там да се прави. Благодаря предварително.
- Дякон Игнатий
Прокопииии, чадо!!!
За Онтарио не знам , но на мен ми се наложи да си залепя паднала такава в Монреал и ми отне 50 $. По време на сеанса , докторката ( а тя в веща и много търсена наоколо) ми разясни ,че ако трябва да си правя нова ( ...че старата била н'ам си к'во......) и нямам застраховка, кредитната карта отива веднага с 2000-2500 назад. Мисля , че онтарииските къртачи не са по-назад от кебекарските , и сумата може би се движи някъде наоколо.....сиреч:
скачай на аероплана- 1100 $
нова коронка(металокерамика)- макс. 200$
упойка преди и след интервенцията ( зависи колко ти е дарата....
)-100$
почерпка с приятели по случай ,че си се видял с тях и имаш нов резец( зависи от броя и тяхната дара...)-200-300$
Така ,че ти си прави сметката......но аз ако бях и имах възможност и отпуска за ползване бих предпочел аероплана.
Успех и дано някой от Онтарио се обади да сравним цените
За Онтарио не знам , но на мен ми се наложи да си залепя паднала такава в Монреал и ми отне 50 $. По време на сеанса , докторката ( а тя в веща и много търсена наоколо) ми разясни ,че ако трябва да си правя нова ( ...че старата била н'ам си к'во......) и нямам застраховка, кредитната карта отива веднага с 2000-2500 назад. Мисля , че онтарииските къртачи не са по-назад от кебекарските , и сумата може би се движи някъде наоколо.....сиреч:
скачай на аероплана- 1100 $
нова коронка(металокерамика)- макс. 200$
упойка преди и след интервенцията ( зависи колко ти е дарата....

почерпка с приятели по случай ,че си се видял с тях и имаш нов резец( зависи от броя и тяхната дара...)-200-300$
Така ,че ти си прави сметката......но аз ако бях и имах възможност и отпуска за ползване бих предпочел аероплана.
Успех и дано някой от Онтарио се обади да сравним цените
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Ako имаш застраховка/поне на 80%/ я направи тука, ако нямаш-пак я направи тука
Нещо що нямам доверие на бг зъболекарите, не знам. Тук си имаме бг зъболекари, които са доста добри, успели са да се преборят, което само по себе си е голямо постижение. Цените са там някъде, за съжаление. Моста е поне 4000$.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
da, направи си я тука. В БГ-то са такива специалисти, ум да ти зайде. Имам 2 корони от България, правени от "много добри". Тук ми показаха с камера как изглеждат, дори и не-специалист може да види гробарското изпълнение. Грозна картина, имам си ги за спомен на компа.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
В Монреал съм чувала цени на коронка 800 долара, 1000 долара, дори веднъж един зъбар ми спомена 600 долара
Абе под 1000 със сигурност може да се намери. Има и по-скъпи разбира се. Аз за една цена до 1000 долара не бих пътувала до Бг, ами ако се наложи бих дошла на два пъти от Торонто в Монреал, хем и качеството ще бъде по-добро отколкото в България.

Благодаря ви много за отговорите. Имам дентал застраховка която покрива 80% обаче почти съм сигурен че не включва коронки (това ще го проверя). За качеството - не съм много сигурен дали в Канада е по-добро поне от личен опит. На жената една тукашна торонтовска зъболекарка искаше да и прави коронка на здрав зъб и от хилядите снимки които и направи, не можа да види един гранолом на болен зъб. А пък уж беше прехвалена докторката и взимаше доста скъпо пущината 

На мен миналия месец ми казаха за имплант и зъб на винтче - 4000, защото 2000 отивали при този, който ще ми имплантира винтчето, и след няколко месеца още 2000 при зъболекаря. И аз се отказах.
Зъболекаря ми каза, че КОРОНКИТЕ НЕ ГИ ПОКРИВАТ застнраховките. Но пък част от мостовете застраховките ги покривали, до около 1500 долара средно. Така че, те пишели в документите, че ще се прави мост, а те си правят каквото ти искаш след това, като така цената на винта или коронката пада драстично.
Моля, дайте мнения за добри зъболекари и цени в Монреал или Отава, ако някой има такива. Примерно, коронка или избелване на зъбите, вадене на задни зъби...
Зъболекаря ми каза, че КОРОНКИТЕ НЕ ГИ ПОКРИВАТ застнраховките. Но пък част от мостовете застраховките ги покривали, до около 1500 долара средно. Така че, те пишели в документите, че ще се прави мост, а те си правят каквото ти искаш след това, като така цената на винта или коронката пада драстично.
Моля, дайте мнения за добри зъболекари и цени в Монреал или Отава, ако някой има такива. Примерно, коронка или избелване на зъбите, вадене на задни зъби...
Alina
Прокопи, коронките обикновенно се водят major restorative treatments и при мен е 50% покритието, а не бих казал че плана ми е нещо изключително. Коронка в общия случай е към $1,000, а имплант е към $3,000. Имплантите за съжаление малко планове ги покриват въобще.
Д-р Симеон Минков е добър и аз лично го препоръчвам.
Д-р Симеон Минков е добър и аз лично го препоръчвам.
4169223049, na Sherbourne 600 . За три зъба ще е към 3000$, а ти ще си платиш 1500$ , щоото за мост рядко е 80%, обикновено е 50%, щтото това е major restorative, и не се покрива изцяло, демек да си мислил преди да го докараш до мост, по-точно този дето те е докарал до там е за бой.anju написа:Може ли координати на д-р Минков? На мъжа ми му се проби most с 3 зъба и трябва да го прави. Дали го пoкрива застраховката? 80% мисля че е, още не съм си чела брошурата че отскоро имам бенефити.
по принцип има, и то сериозна гаранция. Не забравяй че зъболекаря се отчита сериозно пред застрахователя за да може да си дръпне от него парите, така че няма шест-пет тука. Не е като в Бг, дори и да се омаже работтата, никой нищо не може да му каже. В самата застрховка, има даже обяснение че при издънка всякакви други процедури се поемат от зъболекаря, така че той самия си прави много добре сметката дали да те претупа или не.JoroF написа:за тиа хубави цифри които ги спрягате за зьбките ,има ли някаква гаранция от страна на заболекаря ,примерно доживотна .като гледам никои не се интересува от това