Do Bulgaria i obratno

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
bateto

Мнение от bateto »

Ей тоя Каубойко е най големия резил/от поредните/ за нацията ,ама на българина за голямо съжаление очите му са все в гъза на Азис ,че му е голям и циците на Екстра Нина малки .Абе я по добре да бичим със 120 и да бутнем 20 .
Натали

Мнение от Натали »

Е,то какво излезе според Батката,автора на статията излезе виновен най вече,то там капитана и сержантите полицаите са свестните,чистите,така е философията на българина да окепези сите.не разбирам защо едни и същи хора пишат само простотии,а не по темата да се изказват и коментират от своята позиция.И пак ще кажа като не им харесва Канада и много заобичали БГ да се връщат там при Бойко,Ахмед,Симеончо,Сергейчо,Иванчо,бат Петио,хубавата Нади,да си карат с 140 км в час,да избиват хора по пътищата,те в БГ-ят съд ще ги оправдаят и т.н. и т.н.Абе пишете хубави работи,живейте по позитивно...
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Натали , според теб защо такива случки са възможни ? Дали не е защото се позлват с всенародна подкрепа - по-добре да дам малко подкупче отколкото да плащам глоба. Надявам се разбираш какво искам да кажа ...

Подсказка : Патагонците са виновни за тази ситуация в България.
bateto

Мнение от bateto »

права си Натали ,такава е философията на българите ,да окапазят всите.примера ми го даде автора като каза всите маскари ,само аз праведен . а аз само казах -като си праведен къде бля ,когато пред очите ти се извършват мискинлъци или се обади само да разчепкаме вълната.айде нема няма нужда се правим на по католици и от папата. :wink:
изобщо много тъпо е поставена тази тема ,вместо да се споделят впечетления които обещава заглавието и се акцентира в/у една случка ,следват направени ;изводи; и айде довиждане ,че много се отвихме.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

батето, сравняваш портокали с банани.

Ако АлехАА някога е карал два пъти максималната скорост и е давал по 10 лева на ченгетата, тогава прав си, че става като в историята за хърбела и щърбела.

Но сега да очакваш да се прави на герой и да бяга с разголени гърди да се кара на полицаите или пък да натопи племенника (все пак семейство са, а и в каква ситуация ще постави това майка/баща/брат/сестра му) съвсем не е същото.
danivla

Мнение от danivla »

Милиционерската наглост няма край там....веднъж и от мен смъкнаха 20 марки...представяш ли си...е това беше в Ромъния...но ми се оплака горкия, че наще били по големи главорези от тях...та прошка нямало 8)
bateto

Мнение от bateto »

съгласен,и аз не бих го направил/да предам рода/ ,но не бих и парадирал ,че съм нещо по различно от масата в която всъщност се поставям с поведението си.като сме скъсани цървули ,какъв е проблема да се наричаме с истинските си имена ,а не да се правим на маратонко.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

С това си поведение не се е поставил баш в нея маса. Това имах предвид в предишното си мнение.

Поне гуменка е човека, ако не и кец.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:съгласен,и аз не бих го направил/да предам рода/ ,но не бих и парадирал ,че съм нещо по различно от масата в която всъщност се поставям с поведението си.като сме скъсани цървули ,какъв е проблема да се наричаме с истинските си имена ,а не да се правим на маратонко.
Батка, в тази плоскост на размишления е интересно е да научим тогава къде се позиционираш относно толкова коментирания от теб реднек? Прилики и разлики, да речем: реднека пие, Батката също. Реднека обаче плаща данъци, но Батката е пич и минава метър и така в този дух. ;) :lol: :rotfl:
semeen

Мнение от semeen »

Здравейте,
Бате, твойто изказване ми се наби в съзнанието като целенасочено и конструктивно по темата. Но ти допускаш грешката да пренасяш канадския стереотип върху България. Тук даже и къщите са други. :lol:
За хора, които се карат с полицаи има специални членове от закона. Някои са даже до 5 г. затвор. За по-упоритите де. То всичко е измислено. Статуквото да не бъде нарушавано. Пък всеобщите революции отдавна са отречени. Последната такава ефективна революция беше през 1885 г., но беше насочена към външни сили.

Специални поздрави на Наталия. Наскоро ми привлече вниманието нейно изказване и забелязах, че от 2004 г. има само 50-60 включвания, които са добре обмисляни. От това има нужда този форум.

Специлни поздрави и на Ивета. Виж, познавам историята на Турция и мога да се възхищавам от тази нация. Те знаят какво правят и са родолюбци. Винаги са били сами и са оцеляли. Действат много ефективно, дори с цената на това да са първични. Помисли има ли друга страна, която е извършила геноцид в такива размери, да не се е извинила и да иска да е част от Европа. И защо трябва да забраняват забрадките. Това не е ли ограничаване на свободата?
Благодаря, че ми постави етикет. Приемам, че защото не ме познаваш се е получило.
Помисли и затова, че точно ти, която във форума се прочу, не е редно да ме учиш на морал.
Натали

Мнение от Натали »

Благодаря semeen,не искам отново да парадирам,но смятам,че тази тема е изчерпана,човекът си е ходил в БГ и е предал впечатление от случка от която ние,които живеем отдавна в чужбина сме забравили тези неща от БГ-та,ами то по белият свят е така,а нашата родна картинка си ни е позната,за жалост е станало като част от битието на българина,което пречи да се развива нормално БГ,то и затова има текучество от там.И искам нещо да добавя все пак не трябва да се превръща в плювалник този форум,това не е селския хоремаг,ето виждате ли пак от манталитета на българина.Че то както е тръгнала този се ограничава в рамките на 6-7 души,които си пишат помежду си,друг да се включи "ааа ама нееее" получава в отговор :D :)
bateto

Мнение от bateto »

Здравей семеен ,по канадския стереотип закона не предвижда гражданското право да се караш и да спориш с полицая безнаказано.Само си си отворил устата и вече са те обелезничили наът към какамангата.Но ,ако полицай те спре на пътя за превишена скорост или друго нарушение и те накара да ;мислиш; имаш пълното право да го съобщиш където трябва.Какво пречи и в България да е така като те накара полицай да си ;мислиш;,не можеш ли да му кажеш ,,че не говориш чужди езици и да ти пише наказанието за нарушението.Кой създава корупцията в горе описания случай ,полицая или нарушителя и защо автора на гореописания случай описва самодоволство с твърдението -в България нищо не се е променило след като е бил съучастник на едно престъпление и е минал метър.Той така ли иска да изглежда неговата България ,да нарушава законите и да не си плаща заради това защото му е по изгодно и на сметка.На това ли го научиха за 7 години в Канада. :x
semeen

Мнение от semeen »

Добре, Бате,
Ти наистина ли не виждаш разликата между двете държави. Според теб хората просто така ли бягат от Отечеството.
И въобще - има ли нещо общо между двете държави?
Разбира се, че при нас, българите, има много мърша, но има и светстни хора. А първата стъпка, която се прави от тези хора (свестните) е да констатират, че има нещо нередно. Как ще се действа по-нататък е друг въпрос. Лично аз мисля, че соловите акции са безполезни. Също и сляпото прилагане на чужд опит.
Първо е нужно да стигне до съзнанието на хората да действат заедно. А това за българина е най-трудно. Както знаеш ние сме единаци. Процесът ще е труден, затова пък дълъг :cry:
Ако мислех, че ще стане лесно и бързо нямаше да се глася да заминавам.
Аватар
7George

... и назад

Мнение от 7George »

Трагедията на българския народ е, че е склонен съм корупция, в по-голямата си част. Против нея е, когато става въпрос за другите.
А много хора ги оправдават полицаите, щото им били ниски заплатите..

Затова процесът ще е дълъг. И като начало редът ще трябва да се поддържа от страха към закона, както е в Северна Америка.
Ако се намери кой да се заеме с тая работа...
Embrace your climate change!
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

така като стана въпрос за поуицаите ( :lol: )

това гледахте ли го http://www.vbox7.com/play:dff6b38d

:idea:
Публикувай отговор