Do Bulgaria i obratno
Do Bulgaria i obratno
Наскоро се върнах от България, та викам дай да опиша как ми се стори страната.
Значи, аз се старая да ходя до Бг най-много веднъж на 2 години.
Та кацам в София на 16 Май. Новият теминал е ОК. Човешки е, върши работа, но всичко вътре е по-скъпо от летище Калгари.
Граничната полицайка се държа много професионално (аз ползвах канадски паспорт). Колички имаше, багажът ми пристигна. Дотук никви забележки. Моите племенници ме посрещнаха с един Форд и тръгнахме за Силистра....
Пътищата в Бг са "майка плаче". Много са зле, осезаемо по-зле отколкото преди 2 години.
Сега една случка, която се е гравирала в мозъка ми:
Някъде около Плевен, около 2.5 часа след кацането, племенникът прави четворно неправилно изпреварване със 140км/ч. НА 500м пред нас има ченгета, които видяха "маневрата" и ни спряха с пълно основание. Един капитан и 2-ма сержанта. Капитанът иска документите и застраховката за проверка, поглежда ги и вика "Абе момчета вие нямате гражданска отговорност". НА мен ми причерня, за малко да удуша племенника. Почвам да си мисля: " Ако мен ме спрат, в Канада, да изпреварвам в забранена зона, с 60км/ч над ограничението, БЕЗ застраховка....". Направо спрях да мисля.....
Племенникът излезе от колата отиде да си говори с капитана. След 1 минута се върна, пална колата и отпраши... Аз му викам "Новобранец кво стана?", той ми вика "Капитанът ми вика "Мисли". Аз мислих и му дадох 30 лева ( по 10 кинта на човек)". Капитанът даже му казал къде да сложи парите за да не се виждали (до педалите)....
Аз още имам проблем с асимилирането на случката....Какво ли ще ми случи ако предложа 200 долара на едно маунти в Албърта....
Хора, БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА КАК СЕ ШОФИРА В БЪЛГАРИЯ. Ченгетата си събират кешона и им дреме на гъзът, че народът се избива по пътищата.
Какво видях в България. Типична "бананова" република - безкрайно класово разделение. Има хора с безумно много пари и безумно много хора с още по-безумно малки доходи. НЯМА средна класа.
Значи масовата заплата, в провинцията, е 250-450лв/месец, а България е безумно скъпа държава (особено за тези доходи). За мен си остава един Туин Пийкс как се справят хората в България. В България има една камара стоки и услуги, които са на цени като в Канада, че и по скъпи..
Абе типичен театър на абсурда. Според мен има две причини България да я има още и хората да не са откачили окончателно: имигрантските пари и сивата икономика. Чух за големи предприятия, които имат двойно счетоводство.
Сега хубавите работи.
Бирата е хубава. Най ми хареса шуменско юбилейно.
Кръчмите са готини, менютата са като романи, а цените смешни. Ягодите са вкусни (изядох поне 4 щайги).
Гледах Iron Maiden на стадион "Локомотив". Разцепих се от кеф и "Каменица". Според мен имаше поне 35000 души, метъли между 5 и 50 години. Брус, Стийв, Нико и компания избушиха кочината... А като забиха "Fear of the Dark".................. Абе, който е "мейдън" знае за какво иде реч. Като ги гледах тези 35000 човека, си мислех, че България може би не съвсем обречена (все пак не всички се интересуват от гъзъ на Азис и силикона на е** ли и м**ката поредна чалгаджийка от конвейра). Щях да забравя - Ахат подгряха за Мейдън..... Жестоко. Все пак Ахат единственото хубаво нещо, което се случи в България след преврата през 1989.
Айде стига, че роман стана.
Наздраве
Значи, аз се старая да ходя до Бг най-много веднъж на 2 години.
Та кацам в София на 16 Май. Новият теминал е ОК. Човешки е, върши работа, но всичко вътре е по-скъпо от летище Калгари.
Граничната полицайка се държа много професионално (аз ползвах канадски паспорт). Колички имаше, багажът ми пристигна. Дотук никви забележки. Моите племенници ме посрещнаха с един Форд и тръгнахме за Силистра....
Пътищата в Бг са "майка плаче". Много са зле, осезаемо по-зле отколкото преди 2 години.
Сега една случка, която се е гравирала в мозъка ми:
Някъде около Плевен, около 2.5 часа след кацането, племенникът прави четворно неправилно изпреварване със 140км/ч. НА 500м пред нас има ченгета, които видяха "маневрата" и ни спряха с пълно основание. Един капитан и 2-ма сержанта. Капитанът иска документите и застраховката за проверка, поглежда ги и вика "Абе момчета вие нямате гражданска отговорност". НА мен ми причерня, за малко да удуша племенника. Почвам да си мисля: " Ако мен ме спрат, в Канада, да изпреварвам в забранена зона, с 60км/ч над ограничението, БЕЗ застраховка....". Направо спрях да мисля.....
Племенникът излезе от колата отиде да си говори с капитана. След 1 минута се върна, пална колата и отпраши... Аз му викам "Новобранец кво стана?", той ми вика "Капитанът ми вика "Мисли". Аз мислих и му дадох 30 лева ( по 10 кинта на човек)". Капитанът даже му казал къде да сложи парите за да не се виждали (до педалите)....
Аз още имам проблем с асимилирането на случката....Какво ли ще ми случи ако предложа 200 долара на едно маунти в Албърта....
Хора, БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА КАК СЕ ШОФИРА В БЪЛГАРИЯ. Ченгетата си събират кешона и им дреме на гъзът, че народът се избива по пътищата.
Какво видях в България. Типична "бананова" република - безкрайно класово разделение. Има хора с безумно много пари и безумно много хора с още по-безумно малки доходи. НЯМА средна класа.
Значи масовата заплата, в провинцията, е 250-450лв/месец, а България е безумно скъпа държава (особено за тези доходи). За мен си остава един Туин Пийкс как се справят хората в България. В България има една камара стоки и услуги, които са на цени като в Канада, че и по скъпи..
Абе типичен театър на абсурда. Според мен има две причини България да я има още и хората да не са откачили окончателно: имигрантските пари и сивата икономика. Чух за големи предприятия, които имат двойно счетоводство.
Сега хубавите работи.
Бирата е хубава. Най ми хареса шуменско юбилейно.
Кръчмите са готини, менютата са като романи, а цените смешни. Ягодите са вкусни (изядох поне 4 щайги).
Гледах Iron Maiden на стадион "Локомотив". Разцепих се от кеф и "Каменица". Според мен имаше поне 35000 души, метъли между 5 и 50 години. Брус, Стийв, Нико и компания избушиха кочината... А като забиха "Fear of the Dark".................. Абе, който е "мейдън" знае за какво иде реч. Като ги гледах тези 35000 човека, си мислех, че България може би не съвсем обречена (все пак не всички се интересуват от гъзъ на Азис и силикона на е** ли и м**ката поредна чалгаджийка от конвейра). Щях да забравя - Ахат подгряха за Мейдън..... Жестоко. Все пак Ахат единственото хубаво нещо, което се случи в България след преврата през 1989.
Айде стига, че роман стана.
Наздраве
Ами племеникът ти е за глоба, бой, затвор - знам че си радикален, избери си нещо. Един такъв идиот веднъж ме закара от София до Силистра за 3 часа и половина, та после не му стъпих в колата, не че не ми предлагаше. Сега като си помисля май трябваше да сляза веднага.
Средна класа в БГ има, даже и в прованса, бирата е добра, АХАТ отдавна вече са издънки, слушал съм го Звезди на концерт. Дет' се вика ако не им бяха организатори на концерта по-добре Иван Амебата и Митко Фънки да изкарат нещо от ЕРА
За Iron Maiden нищо не казваме, човекът (Брус Дикинсън) кара собствен танк все пак.
Общо взето в БГ животът си върви и на разни емигранти след 2-3 години им идва малко далечно и чуждо, но то не значи непременно лошо и смотано.
Средна класа в БГ има, даже и в прованса, бирата е добра, АХАТ отдавна вече са издънки, слушал съм го Звезди на концерт. Дет' се вика ако не им бяха организатори на концерта по-добре Иван Амебата и Митко Фънки да изкарат нещо от ЕРА

За Iron Maiden нищо не казваме, човекът (Брус Дикинсън) кара собствен танк все пак.
Общо взето в БГ животът си върви и на разни емигранти след 2-3 години им идва малко далечно и чуждо, но то не значи непременно лошо и смотано.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Каквато и да е България , едва ли трябва да я описваш точно по този начин , както и хората живеещи там . И ти си давал доста рушвети на кой ли не докато си живял в БГ , но никога не си вдигнал бунт или повдигнал въпрос пред обществото - ЗАЩО ????????
Сега като живеем в Канада , не сме по-различни от хората живеещи в БГ . Не бъди като тези дето след 3 месеца в чужбина почват да говорят развален български.
Сега като живеем в Канада , не сме по-различни от хората живеещи в БГ . Не бъди като тези дето след 3 месеца в чужбина почват да говорят развален български.
Гледай сега Ивайло. Аз съм описал България както съм я видял. България си е един театър на абсурда и хората там са се нагодили някак си.
Аз понеже не исках да се нагаждам с абсурда, дойдох в Канада преди 7 години.
Нещо, което забравих да спомена в първия пост:
Според мен, единственото нещо, което спира хората в България да не откачат окончателно, е митичното ни членство в Европейския съюз.
Хората, говоря за обикновените хорица в провинцията, се надяват, че сега когато Европата дава кинти, ще иска касови бележки. Демек корупцията ще намалее.
Между другото, аз също тая една крехка надежда, че България ще покаже, след 4-5 години, ПОНЕ некви наченки на очовечаване. Не да заприлича на Чехия, а просто наченки на нормализация.
Ако това стане, аз имам вариант да се прибера в България след около 8-10 години и да се отдам на риболов, бране на гъби и прочие времеемки дейности.
Наздраве
Аз понеже не исках да се нагаждам с абсурда, дойдох в Канада преди 7 години.
Нещо, което забравих да спомена в първия пост:
Според мен, единственото нещо, което спира хората в България да не откачат окончателно, е митичното ни членство в Европейския съюз.
Хората, говоря за обикновените хорица в провинцията, се надяват, че сега когато Европата дава кинти, ще иска касови бележки. Демек корупцията ще намалее.
Между другото, аз също тая една крехка надежда, че България ще покаже, след 4-5 години, ПОНЕ некви наченки на очовечаване. Не да заприлича на Чехия, а просто наченки на нормализация.
Ако това стане, аз имам вариант да се прибера в България след около 8-10 години и да се отдам на риболов, бране на гъби и прочие времеемки дейности.
Наздраве
Алекс, не искам да те будя, но... ощипи се! Сънуваш, приятелю! Стана ли ти тъжно за Българията!? От това, което видя или от носталгия?
Някога в нашата гимназия имаше лозунг на Георги Димитров - трабва да направим за 20 години, това което другите привиха за 5 века. Дали го направихме? И може ли да се направи такова нещо. Да си спомняте нашият национален отбор да е бил някой с 6:0? Само нас ни бият с толкова. Защото ни липса много. Пропуснато е и не се наваксва. А дали другите ще стоят на едно място?
Пък за Европейския съюз - как мислите, на Турция мястото в него ли е? Тя е антипод дори само на европейската идея - просвещение, ренесанс .... и много други. Тя е била силата, която се е опитала да унищожи Европата. Но се започнаха преговори. Моралът на ЕС е фалшив! Те затова ни приеха и нас.
Някога в нашата гимназия имаше лозунг на Георги Димитров - трабва да направим за 20 години, това което другите привиха за 5 века. Дали го направихме? И може ли да се направи такова нещо. Да си спомняте нашият национален отбор да е бил някой с 6:0? Само нас ни бият с толкова. Защото ни липса много. Пропуснато е и не се наваксва. А дали другите ще стоят на едно място?
Пък за Европейския съюз - как мислите, на Турция мястото в него ли е? Тя е антипод дори само на европейската идея - просвещение, ренесанс .... и много други. Тя е била силата, която се е опитала да унищожи Европата. Но се започнаха преговори. Моралът на ЕС е фалшив! Те затова ни приеха и нас.
- Ivet
- Обратна връзка:
През Турция да си се разхождал напоследък? И да си попадал случайно на забраните им например да се носят забрадки в университетите - това относно просвещението и ренесанса. А относно сили и унищожение - примери безчет от почти всички европейски страни, които на даден етап са се опитвали да завземат всичко наоколо. А да не говорим за първобитните хора, те направо са си се настанявали, където им хареса.semeen написа: Пък за Европейския съюз - как мислите, на Турция мястото в него ли е? Тя е антипод дори само на европейската идея - просвещение, ренесанс .... и много други. Тя е била силата, която се е опитала да унищожи Европата. Но се започнаха преговори. Моралът на ЕС е фалшив! Те затова ни приеха и нас.

AlexAA, както каза някой преди време - опреснителни курсчета си трябват отвреме-навреме.

Let it go...
А аз съм убеден, че циганията която цари в момента нямаше да е същата, каквато е сега ако бяха ни завзели австрийците, например, 5 века. Ама аз заговорих български с акцент още от първия ден, така че сигурно нищо не знам. И нямаше да съществува понятието "чалга".Ivet написа:През Турция да си се разхождал напоследък? И да си попадал случайно на забраните им например да се носят забрадки в университетите - това относно просвещението и ренесанса. А относно сили и унищожение - примери безчет от почти всички европейски страни, които на даден етап са се опитвали да завземат всичко наоколо. А да не говорим за първобитните хора, те направо са си се настанявали, където им хареса.semeen написа: Пък за Европейския съюз - как мислите, на Турция мястото в него ли е? Тя е антипод дори само на европейската идея - просвещение, ренесанс .... и много други. Тя е била силата, която се е опитала да унищожи Европата. Но се започнаха преговори. Моралът на ЕС е фалшив! Те затова ни приеха и нас.Не знам за морала на ЕС, ама твойто изказване направо ме върна столетие-две назад.
AlexAA, както каза някой преди време - опреснителни курсчета си трябват отвреме-навреме.![]()
АлехАА, зарганът да знаещ как кълве на "Алегзандър дъ Грейт"! Много се надявам и това лято да хвана някой добър метъл концерт в Каварна Ако знаеш как ме е яд че изпуснах Мейдън и Ахат.
Виж за Мейдън и Ахат наистина си заслужава да се видят и в това завиждам на хората в БГ,че сега имаха възможност да ги гледат там.Но искам да се вкл.,извинявайте ама тая Бг с простотията си няма край и ние и затова я напуснахме,просто не искаме да живеем така,че какво нормално има там-пълна деградация в морален и в материалистичен план,такова чудо никъде из Източна Европа няма,ние си останахме уникални и нагли в негетивна светлина,що корупция,далавери,крадене,обиране,унищожаване на всичко що е мило и родно,та тя БГ-та си отива безвузвратно,само името ий надявам се ще остане,като си отидат нашите баби,майки и бащи какво остава от нашата татковина земя рай ли-тъжна картина,само история ще остане за жалост.За мен големите българи отдавна я напуснаха БГ и сега още повеше я напускат.То да е само че си карал с 140 км в час и си дал на полицая ручвет това е най малкото,другото,другите неща там за тях иде реч,много може да се говори ама мъка е ...