Счетоводители и корабни механици в Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Connor
Обратна връзка:

Счетоводители и корабни механици в Торонто

Мнение от Connor »

Ако има хора, които имат представа как стоят нещата с намирането на работа в тези сфери, моля споделете опит. Ние сме още в България,но много бихме искали да разберем има ли начин да си търсим работа оттук, или всичко трябва да стане на място. Ако някой знае сайтове на компании в тези сфери, моля помагайте!! Айде счетоводители, моряци и други знаещи по този въпрос, help!!!
anju

Мнение от anju »

За счетоводители не е много трудно сравнено с други професии. Аз ходих на кооп (не знам дали знаеш какво е) и първо счетоводителите се пласираха по работните места
Аватар
precious
Обратна връзка:

Мнение от precious »

За счетовоството, малко личен опит ...

Счети, 8 години стаж в България, ВА.
Намерих си първо работа в една малка счетоводна къща. Нямах грам канадски опит. Работодателят ми беше много щаслив, че ще плаща минимална заплата, на някой който си разбира от работата. Счетоводството си е счетоводство навсякъде по света :) Запознах се със счетоводната им програма, постепенно се запознавах с нормативната уредба. Колектива беше много приятен и винаги помагаха и обясняваха. На третия месец си водех вече сама клиентите. На десетия месец си намерих нова работа, за два пъти по-висока заплата. Сега съм в производсвена компания. Интересното е, че на новата ми работа ме назначиха заради опита ми от България като счетоводител пак на производство.
Първата работа си я намерих случайно, попаднах в един счетоводен офис по съвсем друг повод, разговорихме се, разбраха, че съм новодошла и счетоводител и ме глътнаха, започнах още на минутата :) Втората работа си я намерих по обява в интернет, никви връзки този път, като това ми отне около 3 месеца в разпращане на резюмета. Имах още едно предложение, но беше много далече от дома ми:) Продължиха да ми се обаждат 3 месеца след това с предложения. Та работа има за счетоводители.
Нещото, което направих е, че си приравних дипломата в CGA, дадоха ми 2-ро ниво и си взех един изпит. Може и това спомогна като цяло в търсенията ми.
Моя най-голям страх беше езика, че няма да се справя, че няма да разбирам .... Но се оказа, че хората са търпеливи, и въпреки акцента и грешките ме приемат нормално, не се подиграват и се стараят да говорят ясно с мен.
Надявам се да съм донесла малко повече яснота във вашите мисли!
Поздрави!
:kitty: :cat:
zorina

Мнение от zorina »

http://www.albiansands.ca/future-employment.htm

верно е майна си райна, но може да погледнете...

http://www.shell.ca/home/content/ca-en/ ... ities.html

както и в самия сайт ....нищо не пречи да си пусне резюмето
Публикувай отговор