Защо ми отказаха кредитна карта?
Защо ми отказаха кредитна карта?
Някои има ли представа каква може да е причината при положение че ТЕ ми пратиха application по пощата адресиран до мен и самоадресиран плик с техния адрес. Аз попълних и пратих, но днес дойде отговор че не съм одобрена. От 7 месеца съм тук, работя от 4, заплатата ми се превежда директно в тази банка която кандидатствах - President Choice Financial.
Някои банки искат да имаш минимум 1 година престой в Канада, други искат да имаш минимум 6 месеца трудов стаж и т.н. Това че са ти пратили нищо не значи, те просто са направили масов спам на всичките си клиенти, а после който кандидатства чак тогава проверяват дали отговаря на условията им - идиотско, но това е положението
Ако много държиш да имаш кредитна карта веднага - иди в клон на RBC или CIBC и искай да говориш с personal banker. Обясни му от колко време работиш, ако искаш може даже да кажеш че ако ти дадат кредитна карта ще си прехвърлиш чекинг акаунта при тях

Ако много държиш да имаш кредитна карта веднага - иди в клон на RBC или CIBC и искай да говориш с personal banker. Обясни му от колко време работиш, ако искаш може даже да кажеш че ако ти дадат кредитна карта ще си прехвърлиш чекинг акаунта при тях

- optics
- Модератор
Батето се е пошегувал, но е и прав.
Сериозно: Аз съм минал точно по този път. Фактът че получаваш покана на твое име, абсолютно нищо не значи. По-точно, значи че някой ти е издирил името и адреса за да ти я прати. Чак когато попълниш молбата, тогава започва проверка дали може или не може да ти дадат.
Тия карти дето идват с покани, обикновено са златни, платинени и прочие имена на ценни метали. За тях се иска по-висок доход и по-стабилна кредитна история (ти имаш ли такава ?) Ако нямаш никаква карта досега, това е основателна причина да ти откажат някоя от въпросните "ценни" карти. За съжаление точните критерии за оценка нито ги има написани някъде, нито ще ти ги кажат. Навремето имах поне 3-4 такива отказа. Като питах ми отговаряха - ами засега преценяме че не може но ако искате след време подайте си пак молба.
Най-добре си вземи на първо време някоя проста карта ако не щат иначе може и с депозит. Но нейното ползване трупа история и след време ще е от полза ако искаш златна.
Сериозно: Аз съм минал точно по този път. Фактът че получаваш покана на твое име, абсолютно нищо не значи. По-точно, значи че някой ти е издирил името и адреса за да ти я прати. Чак когато попълниш молбата, тогава започва проверка дали може или не може да ти дадат.
Тия карти дето идват с покани, обикновено са златни, платинени и прочие имена на ценни метали. За тях се иска по-висок доход и по-стабилна кредитна история (ти имаш ли такава ?) Ако нямаш никаква карта досега, това е основателна причина да ти откажат някоя от въпросните "ценни" карти. За съжаление точните критерии за оценка нито ги има написани някъде, нито ще ти ги кажат. Навремето имах поне 3-4 такива отказа. Като питах ми отговаряха - ами засега преценяме че не може но ако искате след време подайте си пак молба.
Най-добре си вземи на първо време някоя проста карта ако не щат иначе може и с депозит. Но нейното ползване трупа история и след време ще е от полза ако искаш златна.
Ами ,Канада,братче.Трябва много да доказваш.че сестра ти не е ...... за да получиш това,което искаш.
Последно промяна от Guinness на Вто Юни 26, 2007 10:04 pm, променено общо 1 път.
Re: Защо ми отказаха кредитна карта?
амии.. ето за това...anju написа: ...От 7 месеца съм тук, работя от 4,....
за съжаление такава е действителноста.. след 2-3 години ще се натискат да ти дават карти, то златни, то платинени.. но в началото не дават..

ако ти трябва кредитна карта - опитай с т.н. secured card... слагаш 500 долара (зависи от банката сумата варира) и ти дават карта със същия лимит... след година-две може да си увеличиш лимита и да си отблокираш 500-те долара...
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
I believe I'll have another drink.
значи не се пошегувах ,а го казах напълно сериозно.нямат ти доверие и точка.за да започнат да ти имат доверие нещо трябва да се случи,ама и аз не знам точно какво,както казва и Оптис няма от къде да го прочетеш за да направиш правилните крачкиигра . късмет.това е за първата карта ,след това като им влезеш в системата е ясно ,важното е да трупаш точки и никой не го интерисува кво работиш,от кога работиш ,за колко работиш,или по скоро те си знаят системата ,но ти не я знаеш.честно казано и аз не я разбирам ,както казва Гинес Канада братче ,всичко е на опаки.ей така на майтам познавам 5-6 човека тук които за 5-6 год. на минимална заплата ,де бачкат ,де не ,че и на социал спечелиха доверието на кредиторите и си заминаха по българско с по 100 К канадки каш. 

Един "маджорен хинт": изчакай 3-4 месеца и отиди директно в Лоблоу на ПЦ павилион и ще ти издадат поне дебитна
За кредитна ПЦ са дърво и освен 1% ПЦ точки в Ноу-Фрилс не печелиш кой знае колко.
За кредитна в твоето положение е по-добре да пробваш:
* МБНА
* КепитълУан
* БМО Мозаик
Един начин е малко по-заобиколен: членство в Костко след което си кандидатсваш през някой Костко магазин (не онлайн) за Америкън Експрес.

За кредитна в твоето положение е по-добре да пробваш:
* МБНА
* КепитълУан
* БМО Мозаик
Един начин е малко по-заобиколен: членство в Костко след което си кандидатсваш през някой Костко магазин (не онлайн) за Америкън Експрес.
Опитай онлайн в Роял Банк. Преди години ни изпратиха студентски кредитни карти по пощата на петия ден след като им попълнихме документите, макар че бяхме само от 4 месеца в Канада и не бяхме още студенти. Не ни искаха никакви доказателства. Разликата с теб е че ние им бяхме клиенти от 3 месеца.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Re: Защо ми отказаха кредитна карта?
апликациата нищо не значи като са тиа изпратили .а тая банка не ща и да я чувам.а ако искаш можеш да кредитираш банката с 500$ безлихвено .на мен на 6 месец ми дадоха карта и то такава каквато изках ,работех само от 1 месец и то солиден кредит като за парва карта .и аз не разбрах как стана този номер .но това не пречи на банката,да ми откаже карта почти 2 год. след като ползвах две неини картиanju написа:Някои има ли представа каква може да е причината при положение че ТЕ ми пратиха application по пощата адресиран до мен и самоадресиран плик с техния адрес. Аз попълних и пратих, но днес дойде отговор че не съм одобрена. От 7 месеца съм тук, работя от 4, заплатата ми се превежда директно в тази банка която кандидатствах - President Choice Financial.
THE LAST LINE OF DEFENSE