За съжаление си оставам непоправим оптимист и ще се опитам да се запозная с колкото повече българи успея като пристигна …

Благодаря и на hullboy и на bgmontreal за инфото!
вие с илияна наистина не можете да четете БГски (за английски знаем)!hullboy написа:БгМОнтреал човека пита каква фирма е по добре да си открие а не колко фирми си инкорпорирал.Аз съм инкорпорирал над 20 компании
Тази информациика пусната така тънко не мислиш ли че е подвеждаща.
Гледа новия имигрант някой безплатно инкорпорира и дали няма да си каже:
Защо и аз да не се възползвам от тази безплатна инкорпорация.
То после ще се окаже че не е безплатно дори ако си плати само таксите по регистрацията и че 50 $ при Хълбой за консултация и още 60 $ за Е.Т е било по добре от безплатната корпорация ама в Северна Америка е така.
Никога не се казва истинската цена а се набляга на думите
free, lifetime гаранция, сайвинг и други шмекерии.
и аз допълвам че след безплатната консултация разходите са около 500 $ и чакане 2 седмици само за да я имаш тази корпорация.ПИША БЕЗПЛАТНТА КОНСУЛТАЦИЯ
Още един непоправим ... оптимист, които смята, че света се върти около него, а форума е за негово лично удобство и той е дето казва какво да се пише.glysolid написа: ...
СЕГА МОЛЯ! :idea: Не цапайте тази тема с помия и ако нямате какво позитивно да кажете просто зъмълчете!
...
стига бе бате на теб ти взимат с 30% повече и говориш, че аз съм "дебел". не знам защо един не се е оплакал от мен директно, а все има чули, ама така е в тъй нареченото БГ комюнити - конкурентите няма да ги биеш със сървиз, а с клюки и най-лесната е че бил "дебел".bateto написа:Много са ти неуравесени,не точни и не конкретни въпросите брато.Което говори,че ти изобщо не си на ясно с действителността тука ,а подпитваш щото нещо си чул ,нещо предполагаш или нещо си представяш.Та за това хората те бъзикат.Така не става ,научи си урока и заповядай,ние с квото мойе ще помогнем за да се разграничим от тия дето си ги представяш.
Лично мен можеш да ме помолиш да те заведа да си регистрираш фирма каквато си поискаш,такси не вземам,ако си приятна компания може да почерпиш едно кафе.Работата ще я свършим за има няма 30 мин.Обаче както си задаваш въпроса ,кое ще е по добре за теб,каква да е регистрацията ,ами сори,откъде да знаем ,къде те сърби ,че да те почешем.
От там нататък кой да ти води сметките си е твой проблем,демек избора е твой.Кеф ти фирма Бгмонтреал/чувал съм ,че не взема тънко,но върши работа/ кеф ти хиляди други като него.Тук експерти дето да ти згънат кинтите с лопата да ги ринеш.Дерзай.
Бъзикането хич не ме притеснява ... наистина не знам за кво сата дума и затова сега чета по въпроса доста неща ... както и да е, благодаря за отговорите! Като напипам сърбежа пак ще питамbateto написа:Много са ти неуравесени,не точни и не конкретни въпросите брато.Което говори,че ти изобщо не си на ясно с действителността тука ,а подпитваш щото нещо си чул ,нещо предполагаш или нещо си представяш.Та за това хората те бъзикат.Така не става ,научи си урока и заповядай,ние с квото мойе ще помогнем за да се разграничим от тия дето си ги представяш.
Лично мен можеш да ме помолиш да те заведа да си регистрираш фирма каквато си поискаш,такси не вземам,ако си приятна компания може да почерпиш едно кафе.Работата ще я свършим за има няма 30 мин.Обаче както си задаваш въпроса ,кое ще е по добре за теб,каква да е регистрацията ,ами сори,откъде да знаем ,къде те сърби ,че да те почешем.
От там нататък кой да ти води сметките си е твой проблем,демек избора е твой.Кеф ти фирма Бгмонтреал/чувал съм ,че не взема тънко,но върши работа/ кеф ти хиляди други като него.Тук експерти дето да ти згънат кинтите с лопата да ги ринеш.Дерзай.
БгМонтреал явно така си ги представя нещата в живота.ИТ уж се мръщели на 70К заплата, а говорят за ЕТ.
На 70К доход с ЕТ губиш над 3-4К в данъци, ама вие си знаете Wink
super - едно си баба знае, едно си бае!hullboy написа:БгМонтреал явно така си ги представя нещата в живота.ИТ уж се мръщели на 70К заплата, а говорят за ЕТ.
На 70К доход с ЕТ губиш над 3-4К в данъци, ама вие си знаете Wink
Идва Бай Ганьо нов имигрант в Канада като IT специалист с 7000 КАД в джоба на 1 януари да кажем.
Регистрира си една корпорациика на 10 януари като дава за нея 500 долара само за регистрация.
Понеже е световно известен и всички знаят за него, за неговата фирма, за неговия бизнес адрес и тел. поръчки от клиенти почват да валят от небето и реки от пари да се изливат в банковата сметка и още на първата година нашия сънародник е изкарал 70 000 $ след като е платил всички разходи по бизнеса.
БгМонтреал а какво ще кажеш да си работи с неговто име или като Е.Т което струва 60 КАД за няколко години докато достигне до 70 000 печалба на година пък тогава да си регистрира не една а три корпорации ако иска.
Човека още не е дошъл, един клиент няма, 10 000 не е изкарал ти вече мислиш как да спести 3- 4 000 долара от изкарани 70 000.![]()
На тая логика направо на Каймановите острови да иде там още по малко данъци ще плати.
Ами ако изобщо не стигне до успешна фирма, ако вземе че фалира още на първата година?
Ти даваш ли гаранция че понеже е корпорация непременно ще успее и ще прави по 70 000 печалба на година?:)
Наясно съм че веднага ще ми е трудно да почна сам да работя, все пак се надявам да издържа няколко месеца преди да тегля една на шефа …. После какво? е въпроса
Напротив повече ме интересува впечатленията от към бизнис средата има ли тънкости от към регистрацията и евентулно към какъв вид регистрация е добре да се насоча.
след твойто участие в темата тя отиде съвсем другаде, а и едва ли някой освен теб ще вика циганката да го хвали (на жаргон - надува) точно тук в тоя форум.hullboy написа:Е да де но тези случаи са май за друга тема за някой който пита така.
Имам собствена фирма в ИТ бизнеса вече изкарвам по 70 000 на година. Каква фирма би било най добре за мен за да и спестя от данъци?
А не за тази тема с въпрос от първа страница който звучи така и няма никакви 70 000 изкарани още.
Наясно съм че веднага ще ми е трудно да почна сам да работя, все пак се надявам да издържа няколко месеца преди да тегля една на шефа …. После какво? е въпроса
Напротив повече ме интересува впечатленията от към бизнис средата има ли тънкости от към регистрацията и евентулно към какъв вид регистрация е добре да се насоча.