Наясно съм че веднага ще ми е трудно да почна сам да работя, все пак се надявам да издържа няколко месеца преди да тегля една на шефа …. После какво? е въпроса

10x сега ще се зачета ...dog написа:Няма нищо по-добро от това да си си сам шеф.
Това тук може и да ти е от полза
http://corporationscanada.ic.gc.ca/epic ... .nsf/Intro
http://www.cra-arc.gc.ca/menu-e.html
Напротив повече ме интересува впечатленията от към бизнис средата има ли тънкости от към регистрацията и евентулно към какъв вид регистрация е добре да се насоча.hullboy написа:Въпроса ти е зададен към специфична група хора.Специално ме интересува IT(web) пазара.
Възможно е да са на заплата някъде и затова да няма какво да кажат.
Други които са селф емполйд са в други сфери ( други бизнеси ) ти не питаш за тези други бизнеси.
към дерегистрацияglysolid написа:Напротив повече ме интересува впечатленията от към бизнис средата има ли тънкости от към регистрацията и евентулно към какъв вид регистрация е добре да се насоча.
И тук фирмите се делят на едноличен търговец, събирателно дружество и акционерно дружество. Няма ООД. Мисля че при годишни доходи около 25К не си длъжен да регистрираш фирма, но трябва да се провери.glysolid написа:Напротив повече ме интересува впечатленията от към бизнис средата има ли тънкости от към регистрацията и евентулно към какъв вид регистрация е добре да се насоча.hullboy написа:Въпроса ти е зададен към специфична група хора.Специално ме интересува IT(web) пазара.
Възможно е да са на заплата някъде и затова да няма какво да кажат.
Други които са селф емполйд са в други сфери ( други бизнеси ) ти не питаш за тези други бизнеси.
Имайки предвид, че хълц е партнершип и така и не разбра защо знаем колко изкарва (приблизително), отделно АДтата са му мътна Индия - направо си на кяр.hullboy написа:Сега въпроса вече стана съвсем друг. Има безплатна книжка в общината където се регистрират фирми която се казва " Каква фирма да регистрираме "
Там са изброени различниете форми на фирми.
Изброени да плюсовете и минусите. Четеш и решаваш.
Ако пак не си решил се обаждаш на Хълбой плащаш си за консултация 1/5 от цената при адвокат и ти става ясно като бял ден. Другия вариант е при адвокат и ако се случи да е печалбар може да имаш нужда от няколко консултации.
Ако тук почна да пиша има хора които само това чакат за да гракнат че не е така, че Хълбой не разбира и нарочно те праща да откриваш даден вид фирма но в същото време за теб е било по добре да е друга а не тази която казва Хълбой.
А хълц как реши, че предлагам корпорация????hullboy написа:
Моля БгМонтреал да каже как така реши че човека има нужда от корпорация.
Аууу, тъкмо имам нужда от една корпорацийка, и гледам - безплатно инкорпорираш. Какви данни ти трябват за да ме инкорпорираш и кога ще ми пратиш готовите документи?Аз съм инкорпорирал над 20 компании, но не съм взел и лев за консултации по тоя въпрос - явно професионалистите излизаме по-евтино
БгМОнтреал човека пита каква фирма е по добре да си открие а не колко фирми си инкорпорирал.Аз съм инкорпорирал над 20 компании