Северно сияние

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Omega3 написа:Аз докато живеех в Бг, бая ве4ери сьм виждал най-разли4ни сияния. А пьк лятото на 1999 преживях 3 седмици на морето в непрекьснато сияние. В Канада 4увам, 4е за да видиш такова нещо трябвало да се ходи на майната си райна. В Бьлгария беше доста по лесно да си свидетел на подобно явление. :lol: :lol: :lol:
Ма то и тук при подходяща подготовка ще виждаш сияния посред бял ден, че и звездички даже. :lol:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

sasho71 написа:Drifter,
аз някъде бях чел че стават необичайни реакции в ядрото на Слънцето и този срок щял да бъде много по-кратък от очакванато, даже имало вероятност да е към 2057г. То като избухне, това ли се нарича Свръхнова или е нещо съвсем различно?
За необичайни явления не съм чувала :) Но може аз да съм в грешка, защото си падам традиционалист. Дали една звезда ще избухне като свръхнова, изхвърляйки външните си слоеве и увеличавайки многократно яркостта си зависи от масата и. Слънцето като една звезда "джудже" на фона на много други няма да достигне тази фаза, а постепенно ще се превърне в един студен камък. Това обаче чак накрая на еволюцията му, някой и друг милиард години по-късно. Поглъщането на Земята ще стане около момента в който водорода в ядрото свърши и започне да гори хелия. Тогава Слънцето ще се разшири и ще стане червен гигант.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
dog

Мнение от dog »

sasho71 написа:Drifter,
аз някъде бях чел че стават необичайни реакции в ядрото на Слънцето и този срок щял да бъде много по-кратък от очакванато, даже имало вероятност да е към 2057г. То като избухне, това ли се нарича Свръхнова или е нещо съвсем различно?
Ще дойде да си много гъст с Нютон :lol:
Това е поместено днес в един вестник:
"Няма прошка - краят на света е през 2060 година
Не кой да е, а Нютон е изчислил кога ще му се види краят на земното съществуване. Теорията му се гради върху пасаж от Библията. Според гения между края на света и основаването на Свещената Римска империя от Карл Велики през 800-та година трябва да изтекат 1260 години. Това значи - през 2060 г. Теорията му е запазена в писмо от 1704 г., което е изложено в Еврейския университет в Израел. "
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Мдам, тази хипотеза дава ясен отговор на развихрилата се полемика в една друга тема "трябва ли и колко да се спестява?" :lol: :rotfl:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

dog написа:Теорията му е запазена в писмо от 1704 г., което е изложено в Еврейския университет в Израел. "
Това обяснява всичко :lol: :lol:
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

в едмонтон има северно и южно - имат си и ледници и вечни снегове.

има един експерт по тия сияниа той и там живее - в едмонтон де.

тарси го в форума.

от торонто е възможно да видиш толкова колкото от България.
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

hankroum написа:в едмонтон има северно и южно - имат си и ледници и вечни снегове.

има един експерт по тия сияниа той и там живее - в едмонтон де.

тарси го в форума.

от торонто е възможно да видиш толкова колкото от България.
Не си съвсем прав, защото преди някъде 2-3 години в Отава имаше разкошно северно сияние в продължение на поне 2 вечери, а Отава не е чак толкова далеч от Торонто.
Понеже съм виждала Северно Сияние в Лапландия, мога да кажа, че Отавското беше много впечатляващо! Въпрос на късмет е понякога (точно тогава имахме гости и те имаха късмета да видят Северно Сияние).
Аватар
limen

Мнение от limen »

За пръв оът видях "Сиянието" или Aurelia Borealis на около 50км северно от Гранд Прайрие миналатата есен (Септ.)...- бледо, едноцветно, много бавно - приличаше на голям лилаво-зеленикав облак... Инетресно, но не чак толкова красиво... За втори и последен път го видях от "Чинчага" - малък провинциален парк на около 300км северо-запад от Гранд Прайрие. Беше мноо по-добре - наистина красиво...
Моето мнение е че в Алберта трябва да отидеш поне до до Хай Левъл за да се накефиш.. А сезона е есен - Окт./Ноем. - тогава са сравнително по-начесто...
Межу другото - чувал съм от хора - виждали са до и от Уайт Корт...
"There are two types of tragedies in life. One is not getting what you want, the other is getting it."
Публикувай отговор