Северно сияние
Северно сияние
Здравейте, може ли някой да ми каже , къде може да се види северно сияние и по кое време на годината.Колкото се може по близо до Торонто. Чел сам че е много красиви прородно явление. 

Това да не е хотела в който може да отседнеanxeli написа:Oт Торонто караш нагоре до Хъдсън бей и после наляво, през Чърчил, Манитоба, оттам на северозапад през езерото до Йелоунайф и оттам прашиш за Юкон, от Уайтхорс се вижда много хубаво, правят и излети с канута...

Можете да наблюдавате северното сияние директно от вашата спалня

"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
[quote="anxeli"]Oт Торонто караш нагоре до Хъдсън бей и после наляво, през Чърчил, Манитоба, оттам на северозапад през езерото до Йелоунайф и оттам прашиш за Юкон, от Уайтхорс се вижда много хубаво, правят и излети с канута
...
Tака както го описа все едно пътуваме от Пловдив за Стамболийски, има няма 15 минути с кола. А то е "само" 3000км дотам

Tака както го описа все едно пътуваме от Пловдив за Стамболийски, има няма 15 минути с кола. А то е "само" 3000км дотам

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Северно сияние
До Торонто близо - едва ли.
Някъде 60 градуса северна ширина и повече ти вършат работа. Знам го от опит от едно време, когато живях няколко години в Коми.
Трява да е през зимата, голям студ (поне -30), ясна нощ, тъмно небе и магнитни бури. Случва се доста рядко, та трябва да живееш там, да излезеш на балкона и да го видиш случайно или някой да ти се обади. Аз само 2 пъти съм го гледал.
Някъде 60 градуса северна ширина и повече ти вършат работа. Знам го от опит от едно време, когато живях няколко години в Коми.
Трява да е през зимата, голям студ (поне -30), ясна нощ, тъмно небе и магнитни бури. Случва се доста рядко, та трябва да живееш там, да излезеш на балкона и да го видиш случайно или някой да ти се обади. Аз само 2 пъти съм го гледал.
Embrace your climate change!
- drifter
- Обратна връзка:
Re: Северно сияние
Колкото по на север, толкова по-добре, така е7George написа:До Торонто близо - едва ли.

All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Re: Северно сияние
дрифтер, ти утрепа рибатаdrifter написа:Колкото по на север, толкова по-добре... за 10 години нощна работа в България два пъти съм виждала северно сияние.

- drifter
- Обратна връзка:
Изпепеляването ще стане след около 4-5 млд. години, до тогава няма да сме живи 
Кримон, аз тогава не снимах, а само се кефих, но ще се опитам да намеря снимки. Сиянието което помня по-добре е от лятото на 2000 година. Червено което постепенно се раздели на две и в средата се се появи синьо. По това време в България все още се снимаше предимно на лента, та за това по-трудно се намират цифровизирани снимки.

Кримон, аз тогава не снимах, а само се кефих, но ще се опитам да намеря снимки. Сиянието което помня по-добре е от лятото на 2000 година. Червено което постепенно се раздели на две и в средата се се появи синьо. По това време в България все още се снимаше предимно на лента, та за това по-трудно се намират цифровизирани снимки.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.