Мога ли да си открия банкова сметка

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
iveta333

Мога ли да си открия банкова сметка

Мнение от iveta333 »

На 28.07 ще летим за Монтреал, но не искаме да носим всички пари кеш,затова питам може ли наш познат да ми открие банкова сметка в Канадска банка и да внесе част от парите, а на митницата ще покажем банковия документ ???
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

It's impossible!
iveta333

Мнение от iveta333 »

ЗАщО ???
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

iveta333 написа:ЗАщО ???
не ми се отговаря на глупави въпроси.
Отвори си сайт на някоя канадска банка и ще си отговориш сама.
Странджата

Мнение от Странджата »

Точен отговор
kralimarko

Мнение от kralimarko »

http://www.rbc.com/canada/index.html тук пра6там линк от банка
Последно промяна от kralimarko на Съб Юни 16, 2007 4:02 pm, променено общо 1 път.
kralimarko

eto edin email koito poluchih ot kanadska banka

Мнение от kralimarko »

Mr. KRALIMARKO,

Thank you for choosing RBC Royal Bank. I have included all the information you will need to open a non resident account for immigration purposes. Please read it carefully and send all the necessary documents when completed to the branch of your choice (see page 3). The non-resident application form is attached in a “.pdf” file format. If you are unable to open this, please contact us and we will have to arrange to send this application package by mail or fax.

As well, you may be interested to visit our “Welcome to Canada’ page on the RBC Royal Bank website: <http://www.rbc.com/canada/> It contains many useful pieces of information and links concerning all facets of immigration to Canada.

We also have an accomplished team of experts to assist with all your future financial needs such as investments, financial planning and much more. If you should have questions concerning any financial need you may contact me directly.

Thank you for your kind attention.

<<NON-RES. PKG.2006.doc>> <<NRapp2.pdf>> <<SIGCARD.pdf>>
Steven J. Harrison
Senior Account Manager
Non-Resident Accounts ~ Immigration
RBC Royal Bank
200 Bay Street
Toronto, Ontario, M5J 2J5
tel: 416-974-7375
fax: 416-974-8129
email: steven.harrison@rbc.com
Welcome To Canada Website: http://www.rbc.com/canada/
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Виж долен постинг
Последно промяна от hullboy на Съб Юни 16, 2007 11:57 am, променено общо 1 път.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

може ли наш познат да ми открие банкова сметка в Канадска банка и да внесе част от парите, а на митницата ще покажем банковия документ ??
Ето ви по лесен и удобен начин вместо да губите времето на вашия познат.
Без вие да присъствате лично с него при откриването на сметака Ви дълбоко се съмнявам че ще стане.

Вместо да се мъчи да ви откирва сметка ви изважда ( прави ) един Банк драфт ( чек ) платим на ваше име и ви го праща в БГ с куриер.
Този документ е равен на сметка, и може да го покажете на имиграциония офицер. Документа е от канадска банка, много специфичен, има доста защити които доказват оргиналноста му, а имиграциния офицер може да се обади на банката която да потвърди че го е издала.

Този документ вашия познат го вади за 3 минути в банката.
Като си откриете сметка го депозирате този драфт в новата си сметка и веднага може да разполагате с тези пари.
Не губете времто на вашия познат. Времето тук е скъпо за да се губи за неща които имат един и същ ефект.:)
Аватар
dog

Мнение от dog »

Първо: не сте длъжни да показвате никакви пари или документи на границата при първото си влизане в Канада. Трябва само да заявите на митничаря с колко пари разполагате за да ви се запишат в документите. Не декларирайти много голяма сума. Ако имате прекалено много пари и искате да си купите жилище примерно е добре да ги декларирате.

Второ: за да си откриете сметка в тукашна банка трябва да се явите лично и да представите 2 валидни документа за самоличност. Примерно:паспорт и документа с който сте влезли в Канада IMM5151 за номера не съм сигурен или шоф. книжка от БГ. Преди години не искаха да откриват сметка преди да им покажеш поне един канадски документ.

Трето: При първото си влизане можете да внесете колкото си пари искате. Как ще ги внесете, в кеш, в пътнически чекове или банкови карти си е ваш проблем.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
kralimarko

Мнение от kralimarko »

аз пак смеяа да твардиа 4е е савсем вазможно да се отвори сметка в банка преди да сте оти6ли ´ли4но´ в канада...ама старото ку4е нали вси4ко знае и ви обяснява. .това пак казвам полу4их от тази банка

Thank you for choosing RBC Royal Bank. I have included all the information you will need to open a non resident account for immigration purposes. Please read it carefully and send all the necessary documents when completed to the branch of your choice (see page 3). The non-resident application form is attached in a “.pdf” file format. If you are unable to open this, please contact us and we will have to arrange to send this application package by mail or fax.

As well, you may be interested to visit our “Welcome to Canada’ page on the RBC Royal Bank website: <http://www.rbc.com/canada/> It contains many useful pieces of information and links concerning all facets of immigration to Canada.

We also have an accomplished team of experts to assist with all your future financial needs such as investments, financial planning and much more. If you should have questions concerning any financial need you may contact me directly.

Thank you for your kind attention.

<<NON-RES. PKG.2006.doc>> <<NRapp2.pdf>> <<SIGCARD.pdf>>
Steven J. Harrison
Senior Account Manager
Non-Resident Accounts ~ Immigration
RBC Royal Bank
200 Bay Street
Toronto, Ontario, M5J 2J5
tel: 416-974-7375
fax: 416-974-8129
email: steven.harrison@rbc.com
Welcome To Canada Website: http://www.rbc.com/canada/
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Към kralimarko
Може и да има някакъв начин да се открие сметка в RBC без да си Канада но в тази тема става дума за друго.
Дали познат в Канада може да открие такава?
Отговора на този въпрос е 99.9 % НЕ.

Това за което ти пишеш е друго. По този въпрос беще писал и Линко и стана ясно че изискват много документи, преведени, заверени от Канадско консолство или посолство за което пък те взимат доста солени такси.
С други думи доста скъпо удоволствие за нещо което може да направиш без пари като дойдеш в Канада.

Айде да ви го кажа по друг начин.
Срещу възнаграждение от 1/3 от тази цена която бихте похарчили за да си отворите сметка в Канада без да сте тук, пращате парите си на Хълбой и той ви ги обменя, пази, издава драфтове, депозира във вашата сметка и въобще става вашия финансов. помощник:)
Ефекта ще е съвсем същия както ако имате сметка но ще ви е с 2 /3 по евтино.:)
kralimarko

Мнение от kralimarko »

е сега про4етох и виждам 4е не сам разбрал добре 4е прятел триабва да отвори сметката та сам се обаркал
iveta333

Мнение от iveta333 »

БЛАГОДАРЯ за поясненията.
Тъй като имам да получавам едни пари от USA и вместо да ми ги изпращат от там в Бг. и да плащаме такси , идеята ми беше да ги внесат в Канадска банка, но щом не става, здраве.
И още нещо- не всички сме спецове в банковите операции и затова търся информация,така че ТЪПИ въпроси няма !!!
Още веднъж БЛАГОДАРЯ на тези ,които отговориха на ТЪПИЯ ми въпрос !!!
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

iveta333 написа:БЛАГОДАРЯ за поясненията.
Тъй като имам да получавам едни пари от USA и вместо да ми ги изпращат от там в Бг. и да плащаме такси , идеята ми беше да ги внесат в Канадска банка, но щом не става, здраве.
И още нещо- не всички сме спецове в банковите операции и затова търся информация,така че ТЪПИ въпроси няма !!!
Още веднъж БЛАГОДАРЯ на тези ,които отговориха на ТЪПИЯ ми въпрос !!!
ТЪПИ въпроси, както и МЪРЗЕЛИВИ хора ИМА !!!!!!
Въпроса ти не беше ТЪП, а глупав и не е необходимо да си спец в дадена област, просто всеки може да отдели 10 минути от личното си време за да се консултира с гугъл по интересуващия го въпрос за да не изпадане в подобно положение.
Парите можеш да внесеш в сметката на твоите приятели и те да ти ги изтеглят като дойдеш.
Успех
Публикувай отговор