застраховане на багаж

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
petiov
Обратна връзка:

застраховане на багаж

Мнение от petiov »

Ние за първи път ще пътуваме със самолет и сме леко неориентирани .Затова имам въпрос и към всички,които са летяли и са си застраховали багажа, да кажат как и къде става самото застраховане и каква е разликата ако багажа е незастрахован?
Аватар
krimon
гугуле

Re: застраховане на багаж

Мнение от krimon »

petiov написа:Ние за първи път ще пътуваме със самолет и сме леко неориентирани .Затова имам въпрос и към всички,които са летяли и са си застраховали багажа, да кажат как и къде става самото застраховане и каква е разликата ако багажа е незастрахован?
Каква е разликата: като ти загубят багажа, ако застрахователната компания, която си ползвал е читава, ще ти изплатят обезщетението, за което си застраховал багажа ... иначе куфарите няма да ти върнат :wink:

Въпросът е дали си заслужава цената: ако си решил да си пъхнеш между вещите старите черно-бели снимки от детството, които са в единствен екземпляр или нещо друго силно емоционално за теб, пък застрахователите не дават и стотинка за подобен вид багаж. Естествено, че ако искаш 50 000 евро обезщетение ще трябва да мине агент, който да оцени "стоката", която ще прелетиш ... такива-мити работи.

А за какво по-точно си неориентиран за летенето със самолет ? Застрахователни компании в България - бол. Остава да им провериш офертите и да им повериш ценностите си :wink: Някои реномирани авиокомпании се извиняват официално на клиентите си, други им плащат символични обезщетения за багажа /ако има включена застраховка в билета/.
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Аз също съм леко неориентиран, обаче доколкото зная от препатили самата авиокомпания поема ангажимент да те обезщети при загубване. Гадното е, че отнема време! На мой колега му затриха раница Луфтханза и той много псуваше... докато не разбра, че обезщетението е 50 евро на кг багаж. После се надяваше да не му го открият :wink:
Аватар
dog

Re: застраховане на багаж

Мнение от dog »

Не ти трябва такава застраховка, освен ако не искаш да изхарчиш малко пари.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
petiov
Обратна връзка:

Мнение от petiov »

Благодаря! :thumbsup:
Blato

Мнение от Blato »

kapitanovn написа:Аз също съм леко неориентиран, обаче доколкото зная от препатили самата авиокомпания поема ангажимент да те обезщети при загубване. Гадното е, че отнема време! На мой колега му затриха раница Луфтханза и той много псуваше... докато не разбра, че обезщетението е 50 евро на кг багаж. После се надяваше да не му го открият :wink:
Всяка компания е длъжна в случай на загуба или повреда на багажа да плати обезщетение в определен размер. Това си е включено в цената на билета и е задължително за самолетните компании. За размерите на обезщетенията питай самата компания преди да си купиш билет.

Но имай предвид, че "загубеният" багаж се намира в 99% от случаите и ти го носят по куриер на посочения от теб адрес.

В този смисъл не ти е нужна допълнителна застраховка.

Ако целта ти е като пристигнеш там да кажеш "Някой ми е ровил в багажа и камерата ми я няма" и да поискаш пари за това от застрахователя - ами няма да стане това :D
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Blato написа: Всяка компания е длъжна в случай на загуба или повреда на багажа да плати обезщетение в определен размер. Това си е включено в цената на билета и...
Блато много правилно допълва това, което аз пропуснах да уточня :beer:
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

На 12.06 с чехите имаше мисля че 5 български семейства, и които нямаха никакви проблеми и всички си намериха багажа на лентите, макар че там му се е завило свят от въртене, даже си бяха спряли и си чакаха кротко кротко :)
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Публикувай отговор