PC от BG до Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Странджата

Мнение от Странджата »

Гювечета
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

VIVARO написа: А в Канада с тегленето на музика и филми как е?С торентите как се оправяте? А с нелегалния софтуер?
не бери грижа
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

аз гювечета няма да взема ама три килограма луканка и три литра домашна със сигурност ще взема ,така , че който ни посреща !!! :lol:
Странджата

Мнение от Странджата »

Братчед тука и луканка , и ракия има , тъй че , вземи си нещо дето ще ти липсва :wink:
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

Тъщата - златната
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

благодаря ви за мнениятя,спасявате един все още наивник от набутване.За себе си въпроса с РС-то го изясних.Живот и здраве ще пазаруваме с долари.
Аватар
sneja

Мнение от sneja »

Veliko написа:wzemi si samo hard diska, posle otiwash w Canada compiters i si kupuwash komp bez operacionna sistema za po-malko ot 300 kinta, snosna konfiguracia. Slagash si HDD-to i si swirkash. Niama smisyl da si pylnish bagazha i da si тровите живота. Сори ама писах от немска клавиатура и не zнам кьде са буквите.
Аз също мислех да си взема само харда, но разбрах, че има вероятност от преинсталация на операционната с-ма. Вярно ли е това? Има ли вероятност всичките програмки, с които си работя сега да ми изчезнат като си направя новата конфигурация?
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Jean

Мнение от Jean »

Много голяма вероятност има да преинсталираш и загубиш инфото на диска освен ако:
1. Не си направиш backup на диска с някоя програма (аз ползвам Acronis true image) и след това с диск Hiren Boot CD (страхотна програмка) директно възстановявам 1:1, независимо на какво дъно и въобще на какъвто и да е нов хардуер.
2. В HDD (задължително разделен) можеш да си качиш във единия неоперационнен дял всички необходими ти програми за инсталиране с които смяташ да работиш и след пълната преинсталация след това отново да ги качваш.
Поне аз така смятам да направя :lol:
1. DCS Виена - 22.07.2006 г.
2. Покана за интервю - 07.09.2006 г.
3. Интервю - 24.11.2006 г. / УСПЕШНО
4. Документи Букурещ - 16.12.2006 г.
5. Медицински - 15.05.2007 г.
6. Покана за Визи - 23.07.2007 г.
7. Визи - 29.08.2007 г.
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

При цени почети или същите като в България ,при това с гаранция/между другото някой от форума ми беше дал сайт в Канада с оферти които са даже далеч с по-добри характеристики и цени/ не си заслужава да се мъкне от България.Според мен е по-добре да си качиш програмите и другите неща на флаша или на дискове и проблема е решен.
Аватар
sneja

Мнение от sneja »

Jean написа:Много голяма вероятност има да преинсталираш и загубиш инфото на диска освен ако:
1. Не си направиш backup на диска с някоя програма (аз ползвам Acronis true image) и след това с диск Hiren Boot CD (страхотна програмка) директно възстановявам 1:1, независимо на какво дъно и въобще на какъвто и да е нов хардуер.

това ще го проуча как става

2. В HDD (задължително разделен) можеш да си качиш във единия неоперационнен дял всички необходими ти програми за инсталиране с които смяташ да работиш и след пълната преинсталация след това отново да ги качваш.

а това със сигурност ще го направя
Поне аз така смятам да направя :lol:

VIVARO
Аз диска искам да си го взема не защото в Канада няма, а точно заради информацията в него, защото ако тръгна да записвам на СD, ще мъкна една торба с дискове /даже смятам дисковете, които имам да си ги кача на харда/.
Accusé - 28.04.06 г.
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

sneja

Всеки сам си преценява ,отделен е въпроса ако вземаш филмите и музиката.Обаче ако са само програми, според мен не си заслужава.Няколко DVD-та ще свършат работа.Представи си ,че харда се счупи при пренасянето?
Аватар
sneja

Мнение от sneja »

Предполагам, че донякъде си прав.
Все пак ще разчитам на късмет.
Късмет и на теб!
Accusé - 28.04.06 г.
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

sneja написа: Аз също мислех да си взема само харда, но разбрах, че има вероятност от преинсталация на операционната с-ма. Вярно ли е това? Има ли вероятност всичките програмки, с които си работя сега да ми изчезнат като си направя новата конфигурация?
Ако тая ябълка значи че говорим за Макинтош компютър, вземи си намери разбирачи на Мак. Впрочем това е много трудно.

Ако говорим за Уиндоус - Да, трябва да се преинсталира уиндоуса, ако е сменен хардуера (примерно дъно и процесор).
НЕ- няма да ти изчезнат всичките програми. Само ще трябва наново да се търсят серийните номера на някои от тях.

Слушай хора дето са минали. Носи си хард, дъно, процесор и всички вътрешности. Тука си купуваш само кутия. Тогава няма нужда от никакви преинсталации и е по-евтино.
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

Слушай хора дето са минали. Носи си хард, дъно, процесор и всички вътрешности. Тука си купуваш само кутия. Тогава няма нужда от никакви преинсталации и е по-евтино.
Как да го разбирам вземи си всичко от България!!!!Нали каза ,че всичко е на същите цени.И защо да мъкнем всичко ,като става въпрос за една инсталация,която отнема 30 мин.Цената на един свестен хард в България /не говорим за двуядрен / въобще не е за пренебрегване?
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

optics написа:
Ако говорим за Уиндоус - Да, трябва да се преинсталира уиндоуса, ако е сменен хардуера (примерно дъно и процесор).
НЕ- няма да ти изчезнат всичките програми. Само ще трябва наново да се търсят серийните номера на някои от тях.

добре де
ама аз правя следното
тъй като повечето време през което свалям каквото и да е е от работа
като понатрупам 20-30 гиги свалям си харда,нося го в нас,сменям си отзад пинчето на слейв и като го подкарам (например като D:)
във D:\program files нямам проблем с подкарването на програмите който са му инсталирани

...
Публикувай отговор