pomognete

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Barabetka

pomognete

Мнение от Barabetka »

Zdraveite vsi4ki,

I az kato pove4eto ot vas sum startirala procedurata za kandidatstwane. V momenta sum na faza izchakvane na pismo za potvurjdenie, 4e vsi4kite mi dokumenti sa to4ni i che sa poluchili parite. Bi li mogul nyakoi ot vas da mi kaje, kolko vreme tryabva da 4akam do polu4avane na tova pismo. Pritesnena sum, za6toto moi poznat si pusna dokumentite /vtoriqt komplekt/ na 4.02.2004 i na 17 su6tiqt mesec poluchi otgovor. Az izpratih moite na 10.02. i vse o6te nyamam takuv. Ako nyakoi znae i kak moje da se proveryava on-line neka mi pomogne.........Blagodarya na vsi4ki predvaritelno.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Здрасти Barabetka,
при нас това писмо дойде след около месец и половина, но това беше първата половина на 2003-та, а сега нещата стават още по-бързо. Въпреки това според мен още е рано да се притесняваш. А за нещата до Виена не знам да има начин да се проверяват on-line, ама знам ли може да не съм запознат...
alexa

Мнение от alexa »

Ne se pritesniavai.Mnogo skoro si izpratila documentite i tova che niakoi poluchavat potvurgdenie po-rano ne e znak za tova che pri teb ima niakakvo zabaviane.
Ako vsichko ti e OK shte poluchish otgovor makar i po-kusno.Lichno az smiatam che moge i do 2 meseca da se zabavi otgovora-zavisi koi ti obrabotva dokumentite.
:beer:
Barabetka

Мнение от Barabetka »

Blagodarya i na dvamata za bursiyat otgovor. :D
Tova, za koeto se 4udeh v posledno vreme, be6e dali ne se prepra6tat dokumentite ni v Bucuresti, makar i da sme gi izpratili vuv Viena. Ima nyakakuv na4in da se proveryava statuta na dokumentite on-line, no mislya che mnogo ryadko vuvejdat nyakakvi filove. Eto adresa: https://services1.cic.gc.ca/ecas/Authen ... ret=fileNo
Ako ne Vi zatrudnyavam ste Vi pomolya da probvate da si proverite statuta, da vidim dali va6ite dokumenti sa vuvedeni.
Blagodarya Vi predvaritelno!!!
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Здрасти Barabetka :D
Писмото, с което ни потвърдиха, че са получили документите ни и платената такса във Виена, получихме точно 9 дни, след като изпратихме документите. Но както са ти отговорили и останалите, имай търпение. Дори да смятат, че не се класираш по техните критерии, пак ще те уведомят с писмо (но естенствено не ти го пожелавам). Ние бързо получихме това писмо, но за сметка на това, интервюто ни е насрочено чак за 11.05.2004 (а вторите документи изпратихме на 6.11.2003г.), т.е. 7 месеца след като сме изпратили документите. При други този срок е 3 месеца, но всеки с късмета си, може да е за добро :D
А за проверяването на статуса: завеждат ти досие, след като изпратиш комплекта документи, изискващи се след интервюто. Така че много ти е рано още да проверяваш online какво става. Пък и както много хора са писали досега, не може да се има вяра на този online статус (просто не го актуализират навреме). Айде късмет ти желая в процедурата и мнооооого, мноооого търпение.
Не се отчайвай :)
Barabetka

Мнение от Barabetka »

Blagodarya za uspokoenieto :D Istina e, 4e tryabva da sme turpelivi.
Pojelavam kusmet na vsi4ki!!!
Barabetka

Мнение от Barabetka »

Oste ne6to zabravih da vi pitam!
Kak pravehte transfera na parite za razglejdane na dokumentite: po bankov put ili s chek?
Az li4no gi pratih po bankov put s UBB, no na Swifta nyamashe nito pe4at na bankata nito ne6to drugo, i tova me pritesnyava, dali sa oti6li na pravilnoto myasto???
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Спокойно Barabetka :D
На нашия SWIFT също няма печат (току що погледнах екземпляра, който остана в нас). Трябва да пише:
RECEIVER: ROYAL BANK OF CANADA
TORONTO CA

Знам, че парите се привеждат във Виена, но явно автоматично чрез банков трансфер си ги изпращат в Канада. Така че, ако пише този Receiver, значи всичко е ОК.
Късмет :wink:
Barabetka

Мнение от Barabetka »

Blagodarya:-)
paraglider
Обратна връзка:

Мнение от paraglider »

zdravei Barabetka!

Izob6to ne se pritesnyavai! Nie pusnahme vtorite si dok. na 09.02.2004, t.e. edin den predi tvoite i polu4ihme pismoto v4era!uvedomyavat ni da 4akame data za intervu vtorata polovina na godinata!Taka 4e spoko!6te go polu4i6 i ti tezi dni! Dai im o6te malko vreme:)! Uspeh! Koi znae, moje i po edno i sa6to vreme da sme na unteru!?! :D
Barabetka

Мнение от Barabetka »

Blagodarya na vsi4ki, koito mi otgovoriha i mi dadoha kuraj:-)
kirelaki
Обратна връзка:

Мнение от kirelaki »

Ne se pritesnqvaite! Nie vyob6te ne polu4ihme takyv otgovor ot Viena za tova, 4e dokumentite i pla6taneto ni sa plu4eni. Zatova kym kraq na vtoria mesec 4akane im pratih fax s zapitvane dali vsi4ko e nared i sled nqkolko dena mi vyrnaha fax s data za intervu.
Taka, 4e moq syvet e da izpratite fax i da popitate kakvo stava.
Vseki s kysmeta si!
Barabetka

Мнение от Barabetka »

Blagodarya na vsi4ki, koito mi pisaha.
Nai-nakraya i az poluchih otgovor, koito glaseshe, che vsichki dokumenti sa nared i che sumata, koyato iziskvat e poluchena. V pismoto za sujalenie, nyama i pomen ot zagatvane koga da chakam intervu ili ne6to ot sorta. Tursih po internet kato luda, kak, kude i vuobshte ima li naykakuv na4in za proverka na statuta ili za eventualna data za intervu. Bezospeshno uvi, yavno na6ite dosieta ne sa v sistemata oste.
Kakto i da e, smyatam da gi po4akam oste malko i da im drasna nyakolko reda.
Pojelavam kusmet na vsi4ki vas :)
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Мнение от emyangels »

Не се притеснявай, ще ти изпратят покана за интервю! Само, че защо изобщо се хабиш да търсиш онлайн статус като такъв няма. Можеш да следиш евентуално някакво развитие чак след интервюто и получаване на баркодове. Сега никъде не може да видиш на какъв етап е проучването на досието ви.
Успех!
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Здрасти пак Barabetka :D
Прочети хубаво писмото, което си получила. Според мен няма начин да не пише кога ще ти е интервюто. На нашето писмо пишеше нещо такова "Le premiere semestre de 2004", което ще рече първата половина на 2004. И както ти писах в един от предните ми отогвори, статус може да проверяваш след като минеш интервюто и по-точно след като си изпратиш документите, след като си минала интервюто. Надявам се да съм успяла да ти помогна :wink:
Успех и си прочети писмото внимателно или се консултирай с твой познат, който е минал вече този етап 8)
Заключено