Гледай какви ги има в ВС.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Mr and Mrs Smith

Гледай какви ги има в ВС.

Мнение от Mr and Mrs Smith »

Хирурзи немеят пред живо копие на герой от фантастиката “Стар трек”
Тъмнозелена кръв тече във вените на канадец

ОТАВА - Пациент с тъмнозелена кръв шашна лекари в канадския град Ванкувър, съобщи Би Би Си.
42-годишният мъж, чието име не се съобщава, постъпил в болница за спешна операция на краката. Интервенцията се налагала заради отоци в долните крайници и нарушаване на циркулацията на кръвта. Тези проблеми водят до необратими поражения в мускулните тъкани и нервите, които от своя страна може да наложат ампутация на крайниците.
Подготвяйки пациента за операцията, лекарите вкарали система в артерията на китката му. Тогава докторите почти изпаднали в шок, защото протекла тъмнозелена на цвят кръв.
“При поставяне на система е нормално да потече кръв. Така разбираме, че е сложена на правилното място. Кръвта винаги е ярко червена, защото в артериите тя е винаги наситена с кислород”, обяснява доктор Алана Флексман, на която бил поверен необичайният пациент.
Проби от необичайната кръв били отнесени по спешност на изследвания в лаборатория. Там установили причината за зеления цвят - лекарство, което мъжът пиел срещу мигрена.
Медикаментът предизвикал в организма на пациента твърде рядко срещано явление, наречено сулфхемоглобинанемия. При него молекулите хемоглобин, който пренася кислорода, се свързват със сяра, вместо както обикновено с желязо. Именно сярата дала зеления цвят на кръвта.
Когато пациентът намалил дозите от приеманото лекарство, кръвта му отново станала червена.
Канадецът - поне откъм цвят на кръвта - се оказа копие на Спок - героят от научно-фантастичния филм “Стар трек”. Той също е със зелена кръв, тъй като баща му е извъземен
Play or be played
pipon

Re: Гледай какви ги има в ВС.

Мнение от pipon »

..
Последно промяна от pipon на Сря Юни 13, 2007 2:01 pm, променено общо 1 път.
usrename : pipon
pass 123456
enjoy!
Странджата

Мнение от Странджата »

Пепо , здраво те праска съчмата братче
pipon

Мнение от pipon »

[..
Последно промяна от pipon на Сря Юни 13, 2007 2:01 pm, променено общо 1 път.
pass 123456
enjoy!
Странджата

Мнение от Странджата »

Успокой се бе човек и на твоята улица ще изгрее :D
pipon

Мнение от pipon »

..
Последно промяна от pipon на Сря Юни 13, 2007 2:00 pm, променено общо 1 път.
pass 123456
enjoy!
emiliana

Мнение от emiliana »

pipon написа:
Странджата написа:Успокой се бе човек и на твоята улица ще изгрее :D
znam be , kato posedq 10 godinki tuka da mi promiqt mozaka i az shte pochna da si mislq che me e ogrqlo tuka :D

:P Батето вече започна с промивките. Ако не се дърпаш най малко шофьор ще излезе от теб.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

В каква дупка се е заврял този човек :roll:, я кажи бе пипон, къде ти е стоянката, дето всички българи в Торонто виждаш ? Дай и аз да ги видя, защото като описаните от теб не познавам. Аз и никой не познавам де, но само слушам от канадци за българи, от които ми пада самочувствието :). С един еврейски чичка се запознах веднъж, 10 минути ме води през катакомбите под даунтаун докато ми покаже един магазин който търсех. Защото съм българка, позна ме по акцента като го питах за дирекшънс, искаше да ми помогне за това че сме спасили бълг. евреи от Хитлер навремето, много ме трогна :oops:. Та неговия съдружник е българин, показа ми визитка на един готин пич, Джордж някойси, застрахователна компания имат :shock:. Мъжа ми играл тенис с един германски дядка оня ден, и той казал, ооо, българин, моя съдружник е българин, Ангел Стоянов. Та вдигни си малко главата, лято е :D, това което виждаш е мръсния връх на айсберга, отдолу има много още качествен материал :D. Който не пише във форума ...
Последно промяна от anxeli на Нед Юни 10, 2007 7:50 pm, променено общо 1 път.
Циганите - на Сатурн !
pipon

Мнение от pipon »

..
Последно промяна от pipon на Сря Юни 13, 2007 1:59 pm, променено общо 1 път.
pass 123456
enjoy!
pipon

Мнение от pipon »

..
pass 123456
enjoy!
Публикувай отговор