Business Owners !
Business Owners !
има ли бизнес ориентирани хора вав този форум,имам в пред вид хора които имат свои собствен бизнес в Канада или са вав момент на саздаване
Последно промяна от kralimarko на Нед Юни 17, 2007 5:51 pm, променено общо 1 път.
- hullboy
- Изгонен от форума
Намират се.
Ама общото мнение на тези които са на заплата е че БГ собствениците на бизнеси в Канада не разбират какво правят, смеят им се на лихвения % на мортгагите, на имотите, на малките бизнес помещеня в които работят ( а те са колкото тристаен ап.)
Обвиняват ги че затъпяват на работното си място.
Пускат си ( правят ) анкети във форума, гласуват масово "против" без да са виждали собственика някога в живота си.
Така стават нещата тук във форума с гласуване. Един от Ванкувър с професия електро техник, друг от Калгари с професуя заварчик така си гласуват хората за друг собственик на бизнес дали разбира от финанси.
И колкото повече са гласували с "НЕ РАЗБИРА ", толкова пвече се кефят и така си правят живота по интересен.
Моя съвет е търси си друг бизнс БГ форум.
Тук освен и теб да те обвинят в горните грехове друго няма да стане.
Стадото не търпи други овце.
Всички трябва да са еднакви, с еднакво дълга вълна и готови за стрижене от овчаря по всяко време.

Ама общото мнение на тези които са на заплата е че БГ собствениците на бизнеси в Канада не разбират какво правят, смеят им се на лихвения % на мортгагите, на имотите, на малките бизнес помещеня в които работят ( а те са колкото тристаен ап.)
Обвиняват ги че затъпяват на работното си място.
Пускат си ( правят ) анкети във форума, гласуват масово "против" без да са виждали собственика някога в живота си.

Така стават нещата тук във форума с гласуване. Един от Ванкувър с професия електро техник, друг от Калгари с професуя заварчик така си гласуват хората за друг собственик на бизнес дали разбира от финанси.

И колкото повече са гласували с "НЕ РАЗБИРА ", толкова пвече се кефят и така си правят живота по интересен.

Моя съвет е търси си друг бизнс БГ форум.
Тук освен и теб да те обвинят в горните грехове друго няма да стане.

Стадото не търпи други овце.
Всички трябва да са еднакви, с еднакво дълга вълна и готови за стрижене от овчаря по всяко време.

тъп ,остър ,това е .само ти дадох пример.таксито ,както и кварталната бакалия са дребни бизнеси тук.не си казал ,не си ги задвижил,трябва ти само малко мая,останалото ще ти го даде държавата.тук поне тя мисли за дребният бизнес и всеки ентусиаст е добре дошъл.не е както в Бг. имаш някой лев и стартираш и после чакаш сам на себе си,тук когато държавата те забележи и започва да те стимулира .Ти само имай идеи. 

bateto написа:тъп ,остър ,това е .само ти дадох пример.таксито ,както и кварталната бакалия са дребни бизнеси тук.не си казал ,не си ги задвижил,трябва ти само малко мая,останалото ще ти го даде държавата.тук поне тя мисли за дребният бизнес и всеки ентусиаст е добре дошъл.не е както в Бг. имаш някой лев и стартираш и после чакаш сам на себе си,тук когато държавата те забележи и започва да те стимулира .Ти само имай идеи.

аз не разбирам,не сам все о6те в канада,но наистина може да не сам разбрал не6то ама ако сам разбрал проавилно да инжестира 4овек 215К-хилиади $ в такси и да изкарва 4000 не6то не се вразва...а за забелиазването от даржавата хи4 не виарвам 4е такива даржави са6тествуват.ако говорим за кредид които банките отпускат е друг вапроса.......живи и здрави ....и

Бате не е чак толкова лоша идеята с такси лайсъна. Преди 2-3 години се говореше, че за Монреал бил 180 000, сега ти казваш че бил 215 000.bateto написа:То бизнес не се ли върти с пари,щото ние идеи и познания имаме много.
Ето ти една идея купуваш такси лайсън ,в Мтл. 215К въртиш геврека и правиш по 4 хилки на месец.Ти за такъв бизнес ли питаш или как да купим две ябълки,да ги продадем и със спечелените пари да купим цяла ябълкова градина.

2001 в Кебек е струвал 50 000, 2004 вече беше 90 000, сега говорят за цифри от 130 000

Сега не ми се пишат сметки, но за 10 години спокойно можеш да го изплатиш, като през това време ще имаш доходи около 2000 на месец чисто. След 10 години ще имаш една инвестиция мин 215 000, макар че съм сигурен като гледам как се вдигат цените им, ще е повече.
Разбира се богат няма да станеш, но си е работа все пак, ако нямаш друго по-добро.
По принцип си прав,след 10 год имаш 215к кеш.Номерът е да имаш 20%кеш за даун/толкова иска банката/=46к за Мтл. останалите трябва да си ги изпросиш от Десжардин,защото само тя прави финансинг за такси медалжона и то ,ако имаш късмет щото пари така лесно не се дават.Заемът е за 9 год и по тези параметри излиза да плащаш около 2300-2500д на месец.което прави като сума около 260к,като прибавим и твоите 50 лайсъна ти излиза 300к.значи единственно трябва да се надяваш на покачване на цената през текущите 9 год.Това е аритметиката за цената на лайсъна ,от тук нататък започва другата аритметика ,тази на разходите.За 9 год ще смениш минимум 2-3 коли,на година едно такси върти 300к килом.,гуми,подръжка етк.Един шоф прави в Мтл около 20-25д на час зависимост от сезона ,от тях започвай да вадиш разходите и смятай колко чисто остават и колко дни в месеца трябва да работиш за да ти останат 2000д да си платиш личните разходи.Според мен ,а и според таксиджиите работи се 30 дена от 30 в месеца по мин 11-12 часа на ден.
Това не съм си го измислил аз ,а го каза преди 2 месеца един хаитянин в бизнеса от 20 год с 3 лайсъна в Журнал да Мтл.
Това не съм си го измислил аз ,а го каза преди 2 месеца един хаитянин в бизнеса от 20 год с 3 лайсъна в Журнал да Мтл.
Еййй хайде ще ги сметна, че ме заинтригува, аз познавам трима в Кебек които направиха така и казват, че сметката им излиза
Първо няма да караш сам я, намираш си шофиор, даже двама, т.е. таксито работи 24 часа, 7 дни в седмицата.
Значи всеки прави по 56 часа, средно по 22 $ на час както казваш, излиза че ти правиш 1232 на седмица и другите двама ти дават по 400. Излиза че имаш 2000 на седмица, което си е 8600 на месец.
Плати си ипотеката 3000 да кажем, разходи за подръжка 1000, още нещо там незнам данъци, пак остава не е като без хич
Сигурно не са баш тъй сметките, но не е чак толкова зле работата белийв ми
Това дето мангалите карат таксита по 12-16 часа, го правят от алчност

Първо няма да караш сам я, намираш си шофиор, даже двама, т.е. таксито работи 24 часа, 7 дни в седмицата.
Значи всеки прави по 56 часа, средно по 22 $ на час както казваш, излиза че ти правиш 1232 на седмица и другите двама ти дават по 400. Излиза че имаш 2000 на седмица, което си е 8600 на месец.
Плати си ипотеката 3000 да кажем, разходи за подръжка 1000, още нещо там незнам данъци, пак остава не е като без хич

Сигурно не са баш тъй сметките, но не е чак толкова зле работата белийв ми

Това дето мангалите карат таксита по 12-16 часа, го правят от алчност

470-500 на седмица върви,ако си дадеш лайсъна на някой друг.Т.е ,ако ти караш 8 часа на ден ,то другите двама за останалите 16 часа за 7 дни ще ти дадат около 330 ,а не 800.22-25д. на час аверидж ги брой през силните зимни месеци.и не е ясно двамата мангали дето ще ти карат колата по 16 часа на ден за което ти плащат 330д. на седмица дали няма да ти донесат по вече щети отколкото ползи.