Драго ,приятелю,не го вземай толкова навътре когато някой иска да ти даде съвет макар и поднесен не във формата която ти предпочиташ или си очаквал.Не съм тръгнал да ти подрязвам крилата ,нито да те лишавам от мечтите ти,но запомни ,че има неусъществими мечти ,които не можеш да реализираш най малкото защото не зависи от теб.Аз просто ти дадох пример с две професии за да ти станат по реални нещата и се обърнах към другите за разяснение ,а не да се заяждам и понеже или останах неразбран или ти нямаш качествата да четеш м/у редовете ми се налага да се дообесна.За някои професии в Ка.като плицейската,пожарникарската ,военната и ред други за да можеш да учиш за тях и да ги практикуваш се иска да си цитизен на тази страна ,а не само перманент което взема около 5 год. ,оттам нататък школото,брой я цялата процедура 8-10год.което не означава ,че ти не може да станеш такъв ,обаче дали ще имаш сили и нерви да го реализираш на практика като те грабне живота /тука дето му викаме биловете/ особенно ,ако си семеен и има деца.Не ,че е непостижимо ,обаче има едно голямо АКО,което ще разбереш само под едно условие ,когато кракът ти стъпи ТУК.А примерът за таксито ти го дадох за да не се съмняваш ,че ако няма тук толкова какво да правиш и няма да умреш от глад щото ще се хванеш за най елементарната работа както например можеш да го реализираш във варна.Да ама ,не нещата ТУК не са като ТАМ.Ей така просто такси не можеш да караш,не че е много сложно ,но взема доста време ,освен ако не дойдеш с парите от продадения апартамент във Варна,обаче несъм сигурен ,че подобна инвестиция би си заслужавала.За да караш такси тук първо трябва да изкараш едномесечен курс ,първото условие е да знаеш добре и двата езика /не е задължително перфектно/,след това да покриеш изпитите ,най общо казано топография,за което ще ти е нужно да познаваш доста добре града -магистрали,важни артерии,болници,старчески домове ,щото тука като отива някой на болницата никой не ти казва закарай ме на улица Теменужка Н5 на болницата ,а ти казва закарай ме до Октъжна болница ,Квадратна болница етк.То всичко се учи,ако не си прост човек за 1,2,3 години ще си в час ,но както виждаш нещата вземат доста време,а през това време дали ще станеш пожарникар или таксист трябва да ядеш ,нали.

Дотук Ок. изкарахме кураса за таксис ,нямаме опит ,ама ще се научим,ша са научим ама ,ако някой ни вземе,все някой някога ще ни вземе и сме на таксито,кихаме на тоя някой 500-600д. на седмица и започваме да въртим геврека,бензин,масло,гуми,консумативи,поддръжка,амортизация на возилотоса си за наша сметка и като ударим чертата изкарали сме 1500-2000д. с 12 часа работа ,мамка му не става ,тия пари ша ги изкарам като пица деливъри без да си чупя главата с пияни клиенти,полицаи масла ,ламарини етк.Мамка му това таксито иначе сладка работа ,ама къща не храни,не е като у Бг. дето квото изкарам е да напълня хласдилника ,не е много ,ама поне за това стигат,а тук ,наеми,застраховки билове.И кво правиме за да изкарваме достатъчно пари които да стигат ,ами вадим 200к от продадения апартамент от Варна и си купуваме лайсън,ако намерим кой да ни го продаде.Има и по мек вариант вадиме 25% даун /50к/ останалите ни ги дава банката обаче като вземем даплащаме на банката пак не стигат.Има и положителен момент ,след 10-15 год лайсъна като е изплатен даваме на Джамайка да върти геврека с/у 2000д месечно и по този начин си осигуряваме доживотна пенси.Това е добър вариант,но докато го реализираме 10-15-20 год яко стискаме гъза ,а нали уж дойдохме да живеем добре ,то щом е така по добре да си стояхме в Бг.,така и така няма ,поне живота по лек,по мек и по малко стресов.
Много се увлякох,обаче имаше нужда,поне за хора като теб дето хвърчат все още във въздуха и мислят чуждата кокошка за патка.Това ти го казвам само с цел да съм ти полезен ,а не да се заяждам,а на въпросът ти дали съм успял или не успял според твоите критерии не мога да ти дам отговор щото не съм запознат с тях.Ако питаш мен по скоро съм неуспял според моите критерии,нищо ,че работя почти за себе си и имам по висок доход от над 95% от пишещите тук.

Карам един голям камион дето преди като минеше такъв покрай мен се стрясках,но като ми опря яйцето до гъза сега мога и ракета да подкарам.
Айде успехи и намали малко парата ,че да не ти гледаме и на теб сеира ,като на поредния изхвъргач и последно ,ако искаш да станеш човек тук по вече трябва да се събираш с такива действащи хора като мен ,а не от тия дето знаят само да лаят месечината и един пирон не могат да забият в гъза си образно казано,както се изразяваше баба ми.