защо избирам КВЕБЕК
защо избирам КВЕБЕК
Знам че това е стрго идивидуално номоля кажете някоя ДОБРА ,ПЕЧЕЛИВША МОТИВАЦИЯ"защо избрахте да емигрирате в КВЕБЕК а, този въпрос се задава винаги на итервиюто АЗ ИМАМ свое виждане по въпроса но искам да не ешаблонен отговор,За да мога даги впечатля на итервиюто тъкато не съм под 40 години ,може и на френски да го пишете ,Педполагам че следващия им въпрос на интервиюто ще бъде Защо чак сега решихте да емигрирате,ако някои каже нещо хитро ще ми е от полза,
-
- Обратна връзка:
ами заради безкрайната любов към френския и огромното желание да се усвои квебекарския му вариант, заради несъмнените предимства на френските канадци пред английските - емоционалност, отвореност към нови хора, заради социалната политика - (ако не работиш там си най-добре), ама това не го казвай; какво още - заради изключителното ти желание да живееш в кебек най-вече, което ти е детска мечта и т.н.
защо чак сега? защото едва сега ти се е удала възможност, иначе преди си искал, но не си имал необходимите финанси и т.н.
твоята мечта е твоите деца да са френски канадци и прочее.
Ако ти кажат, че това не е достатъчно, казваш: причините ми да искам да дойда са толкова многобройни, че не мога да ги изредя всичките, но смятам че ще мога да дам своя принос към кебек с моите знания и умения - ако имаш дете/ деца печелиш по точки
защо чак сега? защото едва сега ти се е удала възможност, иначе преди си искал, но не си имал необходимите финанси и т.н.
твоята мечта е твоите деца да са френски канадци и прочее.
Ако ти кажат, че това не е достатъчно, казваш: причините ми да искам да дойда са толкова многобройни, че не мога да ги изредя всичките, но смятам че ще мога да дам своя принос към кебек с моите знания и умения - ако имаш дете/ деца печелиш по точки
точно така мисля по въпроса:)
Peter_pan, разбирам че си добронамерен и искаш да помогнеш, но тези мотиви дето ги каза не са никакви мотиви. Интервюиращите не са въобще глупави-напротив те са специално обучени, висококвалифицирани. Пред тях интерюираният трябва да покаже, че наистина е мотивиран и има реални причини да имигрира. Това за езика няма да мине-френски има и във Франция. При такъв отговор аз бих запитал защо кандидата не е избрал Франция след като вече сме в ЕС.
Според мен най-добре е да се отговори искрено-на първо място тежкото икономическо състояние на страната, това че Квебек приема емигранти по легален начин и с конкурс и т.н. Все пак ти решаваш-мотивите са строго индивидуални, но трябва да са реалистични, ясни и казани с нужната убеденост-това е много важно за интервюто.
Според мен най-добре е да се отговори искрено-на първо място тежкото икономическо състояние на страната, това че Квебек приема емигранти по легален начин и с конкурс и т.н. Все пак ти решаваш-мотивите са строго индивидуални, но трябва да са реалистични, ясни и казани с нужната убеденост-това е много важно за интервюто.
-
- Обратна връзка:
аз като минавах интервюто казах нещо такова и бях одобрен, така че не виждам защо да не мине, от друга страна Канада не може без имигранти. На тях им е ясно че от 250 000 всяка година, точно толкова напускат в края на първата година и затова си стоят 30 милиона, така че ако човек изтъкне каквито и да са причини, наистина стига те да са искрени, работата ще стане.
Между другото, когато споменах за лошата икономическа ситуация в БГ като причина, интервюиращия ме попита дали знам колко безработица има там и т.н. Аз му казах, че съм сигурен, че ще си намеря работа защото съм готов да работя и не по специалността ми, като смятам постепенно да стигна до работа по специалността ми и нямах никакви проблеми.
Между другото този въпрос не е за подценяване за безработицата там. от 4 милиона население на Монреал 500 000 се водят безработни. Ако човек иска да бачка какво да е няма проблем никакъв, но ако иска да бачка по специалността си има да си чака колкото си иска.
Между другото, когато споменах за лошата икономическа ситуация в БГ като причина, интервюиращия ме попита дали знам колко безработица има там и т.н. Аз му казах, че съм сигурен, че ще си намеря работа защото съм готов да работя и не по специалността ми, като смятам постепенно да стигна до работа по специалността ми и нямах никакви проблеми.
Между другото този въпрос не е за подценяване за безработицата там. от 4 милиона население на Монреал 500 000 се водят безработни. Ако човек иска да бачка какво да е няма проблем никакъв, но ако иска да бачка по специалността си има да си чака колкото си иска.
ivanko13 - Ами като иде6 там сте разбере6 4е думите на peter_pan не са празни приказки. Купува6 си регулярно весници с обяви и сте види6 колко обяви има от сорта :ivanko13 написа:peter_pan написа: На тях им е ясно че от 250 000 всяка година, точно толкова напускат в края на първата година и затова си стоят 30 милиона.
Разпродавам /продавам едикакво си (кола,къста,покъстнина и тн. ) поради напускане на страната.
Та като приемем 4е 1-2-3 пъти съм попаднал на таква обява слу4аино-ок , добре ама е пално такива обяви а и аз съм ходил 3 поредни години по разли4но време в Кнада и обявите са си все такива.
И като питахбая хора дето живеят там а и състо мои колеги канадци -вси4ки потвърдиха 4е има и такова несто - доста народ напуска Канада.
Естествено такива факти едвали някои от правителството сте каже ,камо ли пак да има официална статистика ......ама си е факт.
Да, така е bp_de и peter_pan!
А за nemalp, мотивацията е свързана с нов живот в такава прекрасна СТРАНА като Квебек имаш много приятели там които са от няколко години там и се чувстват отлично, научили са езика и ти имаш желание да го научиш и твоите деца да живеят в Квебек- в интернет много инфо за провинция Квебек.
А като вземеш сертификата и визата, ти ги пожелавам, да/ще имаш по-огромното желание семейството ти да живее около Квебек!
А за nemalp, мотивацията е свързана с нов живот в такава прекрасна СТРАНА като Квебек имаш много приятели там които са от няколко години там и се чувстват отлично, научили са езика и ти имаш желание да го научиш и твоите деца да живеят в Квебек- в интернет много инфо за провинция Квебек.
А като вземеш сертификата и визата, ти ги пожелавам, да/ще имаш по-огромното желание семейството ти да живее около Квебек!

на циганина давали царство, а той: А има ли хляб?
Аз не мога да оспорвам нещо с което не съм запознат. В една имигрантска държава като Канада, на много места с екстремни стойности на елементите на климата и част от един много по-различен континент като социална нагласа е повече от нормално да има "напред - назад". Аз имам поне 10-ина познати, които се върнаха от САЩ и Канада. На някои им се наложи да поостанат малко повече само и само да си изкарат билетите за насам. Не знам какво впечатление остава но лично аз много ценя мненията на peter_pan. Друг е въпроса дали с всичко съм съгласен. Това си е негова гледна точка и си личи че е искрен.bp_de написа: ivanko13 - Ами като иде6 там сте разбере6 4е думите на peter_pan не са празни приказки. Купува6 си регулярно весници с обяви и сте види6 колко обяви има от сорта :
Разпродавам /продавам едикакво си (кола,къста,покъстнина и тн. ) поради напускане на страната.
Та като приемем 4е 1-2-3 пъти съм попаднал на таква обява слу4аино-ок , добре ама е пално такива обяви а и аз съм ходил 3 поредни години по разли4но време в Кнада и обявите са си все такива.
И като питахбая хора дето живеят там а и състо мои колеги канадци -вси4ки потвърдиха 4е има и такова несто - доста народ напуска Канада.
Естествено такива факти едвали някои от правителството сте каже ,камо ли пак да има официална статистика ......ама си е факт.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Е те тука е истината и според мен. Това е основата на човешкия живот - "напред - назад", "навътре - навън" и т.н.ivanko13 написа:...е повече от нормално да има "напред - назад"

И аз искам да си направя мойто си "напред-назад" без да ме интересува другите в каква посока са.
А като ми казват другите в каква посока да тръгна, аз избирам точно обратната. Чешит и това си е.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
- Обратна връзка:
мерси:) мога да добавя, че мечтата на всеки с който съм говорил в Кебек от месните е да живее в Европа. Има много причини за това желание. Америка няма нищо общо с Европа, въпреки че Кебек прилича на България в лошия смисъл на думата - специално Монреал е мръсен и пълен с дупки по улиците; френските канадци са често неосведомени и некомпетентни в сферата в която работят; за тяхна радост са солидно субсидирани от федерална канада, но всички тези модели на субсидии в крайна сметка пак пълнят сметките на банките защото след като се платят всички сметки и наема (това не е никакъв проблем) често не остава нищо.ivanko13 написа:Аз не мога да оспорвам нещо с което не съм запознат. В една имигрантска държава като Канада, на много места с екстремни стойности на елементите на климата и част от един много по-различен континент като социална нагласа е повече от нормално да има "напред - назад". Аз имам поне 10-ина познати, които се върнаха от САЩ и Канада. На някои им се наложи да поостанат малко повече само и само да си изкарат билетите за насам. Не знам какво впечатление остава но лично аз много ценя мненията на peter_pan. Друг е въпроса дали с всичко съм съгласен. Това си е негова гледна точка и си личи че е искрен.bp_de написа: ivanko13 - Ами като иде6 там сте разбере6 4е думите на peter_pan не са празни приказки. Купува6 си регулярно весници с обяви и сте види6 колко обяви има от сорта :
Re: защо избирам КВЕБЕК
Виж тук преди две години, тези неща никога не остаряват:nemalp написа:Знам че това е стрго идивидуално номоля кажете някоя ДОБРА ,ПЕЧЕЛИВША МОТИВАЦИЯ"защо избрахте да емигрирате в КВЕБЕК а, този въпрос се задава винаги на итервиюто АЗ ИМАМ свое виждане по въпроса но искам да не ешаблонен отговор,За да мога даги впечатля на итервиюто тъкато не съм под 40 години ,може и на френски да го пишете ,Педполагам че следващия им въпрос на интервиюто ще бъде Защо чак сега решихте да емигрирате,ако някои каже нещо хитро ще ми е от полза,

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... &view=next
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
всъщност ако видиш статистикКанада, в Торонто за 5 години от 2001 до 2006 са влезнали 600 хиляди, а са си тръгнали 250 хиляди от тях, демек близо половината.ivanko13 написа:peter_pan написа: На тях им е ясно че от 250 000 всяка година, точно толкова напускат в края на първата година и затова си стоят 30 милиона.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!