брачно свидетелство-спешно!!!!!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
Valera

брачно свидетелство-спешно!!!!!!!

Мнение от Valera »

Къде в София може да се сключи граждански брак по спешност.От Виена имаме срок 1 месец да изпратим док.
Които е минал по този път МОЛЯ да даде съвет.
Благодаря
Аватар
mice

Мнение от mice »

Отидете в сватбеното бюро на "Пиротска" 10, там става записването за датите. Носят се само личните карти. Подава се молба, че искате да се жените. Трябва да ви земат кръвна проба, резултатите излизат до час. Кръвните проби могат да се дадат на долния етаж. Издават ви медицински, които носите на горния етаж и това е. Близка Ритуалната зала има на Витоша, те ще обяснят къде е точно. Преди беше безплатно за сватби перз седмицата, имаше много свободни дати и часове за бракосъчетания през седмицата, предполагам, че и сега ще е така.

Контакти:
Столичен дом за радостни обреди
Web site: www.sofia-svatbi.info
Телефон: 02/ 981 26 28

Ако ти е нужна повече информация потърси в google, има всичко като инфо.
Ann
Обратна връзка:

Мнение от Ann »

Доколкото си спомням има законен срок от 30 дни (за размисъл, ха-ха) от датата на заявяване на брака в общината до сключването му.

Изключение се прави само по уважителни причини. Такава може да бъде например бременност на булката, за което се изисква бележка от гинеколог. Уважителна причина може да бъде също и резервиран самолетен билет, както ни каза една служителка.

Ако обаче не държите да сключите гражданския брак непременно в София, може да се пробвате и в по-малките общини около София. За тях също е валиден този срок, но често не се спазва, ако например няма много желаещи.

За справка ще ти цитирам Семейният кодекс (пълният текст на кодекса можеш да видиш тук http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=1594118657 ):

Чл. 10. (1) (Изм. - ДВ, бр. 11 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) Бракът се сключва не по-рано от тридесет дни от заявяването в общината. С разрешение на длъжностното лице по гражданското състояние брак може да се сключи и по-рано, ако важни причини налагат това.

Никъде обаче не се определя кои причини са "важни", т.е. това е по преценка на длъжностното лице в общината.

Следователно е необходимо да пообиколите общините и да говорите лично със служителите, от които зависи това!

Успех!
Ако искаш да промениш света, започни първо от самия себе си!
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Ann написа:Доколкото си спомням има законен срок от 30 дни (за размисъл, ха-ха) от датата на заявяване на брака в общината до сключването му.
Изключение се прави само по уважителни причини. Такава може да бъде например бременност на булката, за което се изисква бележка от гинеколог.
И мен ме бяха наплашили, че се чака цял месец и като питах на Пиротска кога ще можем да се женим ме попитаха ми кога искаш - утре, след седмица, кога? Та така, проверете на адреса и телефона, които даде mice. Явно вече зависи от заетостта на залите само.
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

При спешност кръвните проби се избягват при личния лекар срещу 20 лв. Все пак още сме в България (Земният РАЙ - бел.авт.) :D
За месец можеш и два пъти да се бракуваш (като манекенката и милиардера), така че споко: на мен ми насрочиха дата след около две седмици - има време :lol:
Аватар
Valera

Мнение от Valera »

Много благодаря на всички.
Публикувай отговор