бременност и процедура

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
ФИЛИПОВА

бременност и процедура

Мнение от ФИЛИПОВА »

Здравейте. Аз и моят съпруг подадохме документи в края на миналата година и в момента чакаме за следващата сесия интервюта. Искам да ви попитам, ако забременея докато трае процедурата, дали има възможност впоследствие мъжът ми да замине пръв за Канада, при положение, че аз съм водещия кандидат. А ние да го последваме след няколко месеца. Тревожи ни, че доста ще се проточат нещата, ако сесията е през есента или зимата, а вече сме на години да мислим за деца.
Аватар
Independent

Re: бременност и процедура

Мнение от Independent »

ФИЛИПОВА написа:Здравейте. Аз и моят съпруг подадохме документи в края на миналата година и в момента чакаме за следващата сесия интервюта. Искам да ви попитам, ако забременея докато трае процедурата, дали има възможност впоследствие мъжът ми да замине пръв за Канада, при положение, че аз съм водещия кандидат.
Не. Визите на придружаващите са невалидни, ако водещия още не е влязъл в страната.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
ФИЛИПОВА

Мнение от ФИЛИПОВА »

Много благодаря за бързия отговор. Ще ходим накуп тогава.
Аватар
mice

Мнение от mice »

По принцип може да позабавите процедурата, след интервюто. На сертификата за селекция (който се получава след интервюто) пише, че най-късно до една година след интервюто трябва да се изпрати "Молба за виза". Според мен под Молба за виза имат предвид всички формуляри и документи, които се изпращат за Букурещ при втория етап от процедурата. Не искам да те подвеждам, но предполагам, че има съфорумци, които са си удължавали така процедурата и ще кажат дали стоят така нещата.
В случай, че установиш, че си бременна след като сте си подали документите за Букурещ, а не да кажем около интервюто, вече не е възможно да се удължи много срока - единствено до раждането на детето - което все пак е по-малко от 12 месеца, а и отделно че вече ще сте притиснати от времето: дори и да си бременна, пак правиш медицинските изследвания без снимката на белите дробове и за дата на медицинските ти се счита датата, на която си направила основните изследвания, независимо че рентгеновата снимка се прави след раждането. Тоест до 12 месеца след изследванията трябва да заминете за Канада или 6 месеца след раждането на детето, ако си била в 3 месец при правенето на медицинските.
Всичко зависи колко време след интервюто ще си подадете вторите документи.
mimka71
Обратна връзка:

Мнение от mimka71 »

Моят случай беше подобен.
Когато трябваше да ходим вече на медицински аз бях бременна в третия месец и отказах рентгенова снимка. След раждането на детето направихме нови медицински прегледи и след това заминахме. Нашите сертификати бяха от ноември 2004, а заминахме август 2006. Нямахме никакви проблеми със срокове и време. След като се роди малката изпратихме документите и до Виена и получихме нейния сертификат за селекция и след това записахме нова дата за медицински. Обясних в Букурещ за новата ситуация и не са ни правили никакви спънки!
Успех
ФИЛИПОВА

Мнение от ФИЛИПОВА »

Много благодаря за отговорите. Ще гледаме да го съчетаем някак, защото ме притеснява и факта, че мъжът ми е действащ военен и нашата процедура може да се удължи много
Публикувай отговор