Ванкувър-разходи
Ванкувър-разходи
Може ли някой да сподели какви са разходите на месец за 3-членно семейство във Ван. Детето е на 3 години т.е ще ни трябва детска градина и кола т.е. застраховка за последната.
Благадаря
Благадаря
Re: Ванкувър-разходи
Зависи как искаш да живееш и как харчиш?trans написа:Може ли някой да сподели какви са разходите на месец за 3-членно семейство във Ван. Детето е на 3 години т.е ще ни трябва детска градина и кола т.е. застраховка за последната.
Благадаря
Ако мога да уточня въпросът ти: Какви трябва да са минималните приходи зе 3-членно семейство, за да има покрив и хляб на масата+това и онова като развлечения, културни потребности и т.н.
Ето няколко от които няма да избягаш/разходи/

Ток-около $20 на месец
Телефон-$30
Care Card-$108
Детска градина не е невъзможно да се намери и поне като начало се субсидира от ВС.sando написа:naem 700
zastrahovka 150
hrana 600
detska gradina(ako vuobste namerite)600-1000
kola na mesec 200(benzin(nai skupia v severna america))
drugi 500
zaplati ot 8 do 1000 na chas
За деца на възраст над 3 години цената е стандартно 550 (е ако е някоя с ускорено изучаване на марсиански...).
Благадаря Ви
Само с детската се стреснах малко. Пак ли ще трябва да чакаме много?
Аз си мислех че там е по-добре с градините в сравнение с Монреал
Бензина, то май вече навсякъде е кошмарна цената.
До тук излиза че само застраховката и детската са по-скъпи от тук
Що се отнася до наема какво има включено в него обикновено
Питам защото тук Хидрото не е включено, а съм чувала, че там го включват
Само с детската се стреснах малко. Пак ли ще трябва да чакаме много?

За детските градини е относителна работата. Обикновено в периода юли - септември се освобождават доста места. През останалото време е въпрос на късмет.trans написа:Благадаря Ви
Само с детската се стреснах малко. Пак ли ще трябва да чакаме много?![]()
Обаче има доста Home day care, където можеш да го дадеш първоначално (докато дочакаш място в детска градина). Може да се намерят доста флексибъл условия (например от 3 следобед до 11 следобед), но цената тогава наистина става около 900.
В зависимост от дохода и броя на членовете в семейството ВС субсидира цената, която плащаш.
До 2900 нетен доход (2+2) се отпускат по 550 месечно за тази цел (парите се превеждат директно на детската институция). От 2900 нагоре субсидията прогресивно намалява (ако не се лъжа с 50 цента на всеки допълнителен долар) и някъде около 4000 вече не се отпуска нищо.
Повече инфо - тук:
http://www.mcf.gov.bc.ca/childcare/subsidy_promo.htm
- Bily T
Я дайте малко повече инфо за детските градини - конкретно за Уест или Норт Ван. Ние започнахме да се интересуваме, но все още не знаем дали освен частните Дей Кеър има и държавни или общински и колко струват приблизително. Дей Къер-ите които са за до 7 деца наистина са между 800 и 1000 долара в нашият квартал.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
NO PAIN NO GAIN
Ако имаш хубава работа вземете си НаниBily T написа:Я дайте малко повече инфо за детските градини - конкретно за Уест или Норт Ван. Ние започнахме да се интересуваме, но все още не знаем дали освен частните Дей Кеър има и държавни или общински и колко струват приблизително. Дей Къер-ите които са за до 7 деца наистина са между 800 и 1000 долара в нашият квартал.
Благодаря предварително.
- Bily T
Ех колко съм прост бе как не се бях сетил за тоя вариант.emiliana написа: ако имаш хубава работа вземете си Нани
Благодаря ти Емилияна за твоята нечовешка мъдрост!
Не забрявая все пак, че съм от 3 седмици тука и още нямам толкова хубава работа.
И моля ако нямаш отговор на въпросите ми просто не ми отговаряй, нищо повече.
NO PAIN NO GAIN
Нани е по евтино от всичко останало. Може да ти струва не повече от $6 на час, ако знаеш къде да питаш!Bily T написа:Ех колко съм прост бе как не се бях сетил за тоя вариант.emiliana написа: ако имаш хубава работа вземете си Нани
Благодаря ти Емилияна за твоята нечовешка мъдрост!
Не забрявая все пак, че съм от 3 седмици тука и още нямам толкова хубава работа.
И моля ако нямаш отговор на въпросите ми просто не ми отговаряй, нищо повече.