Още едно интервю - успешно

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
polinpo

Още едно интервю - успешно

Мнение от polinpo »

Нашето интервю беше на 16.05. от 10 часа Влезнахме точно на време седнахме той се представи представи и преводачката и почна дайте си паспорта аз го давам и той- защо Квебек? Бях си подготвила отговор от около три изречения които казах той обаче не ги хареса и пак ама защо Квебек аз пак повтарям заученото но той клати глава и ми вика - Вашата мотивация за Квебек? Ами нали и аз това казвам. После -Кажете нещо за Квебек? Какво знаете за Квебек?Какво знаете за политиката , за икономиката , за социалната политика аз обаче като се претесних и стоя и мълча.Той повтаря въпросите аз обаче мълча Той пита разбрахте ли въпросите аз да -разбрах ги ама просто ми се изчерпи и мотивацията и френски и всичко.Той накара преводачката да ми преведе че ако не кажа нищо за Квебек ще ми пише 0 точки аз викам ами добре и продължавам да мълча вече бях сигурна че ще ни върне.После започна да пита за Монреал ,за ордера на инжинерите и какви изпити трябва да държа за ордера.Като цяло разговора ми вървеше трудно .Той говори много ясно и всичко му се разбира Аз разбрах почти всички въпроси но бях много притеснена и на моменти не знаех какво да кажа въпреки че в къщи бях репетирала по същите въпроси.После ме почна на английски
Аз му казвам на френски че го разбирам но не мога да отговоря защото не съм учила английски Във формуляра си бях писала 2/2 Питаме още два въпроса и след като не отговорих махна с ръка и ме попита за образованието.Ето тук вече бях много подготвена и като почнах Вадя дипломи и показвам ,обеснявам -Какви предмети сте учили аз отговарям .Какво ще работите - Всичко и изброявам секретарка ,продавачка ,бавачка ,че много обичам да готвя и мога да работя в някой ресторант ,няколко пъти повторих че ще работя всичко и че ще си намеря работа след това започна мъжът ми дайте си паспорта защо Квебек? И моя мъж взе да говори едни глупости че било много красиво че имало езера, сняг - той ни погледна много странно и му стана ясно че знанията ни за Квебек са доста ограничени. Пита го за дипломите -мъжа ми говори толкова бавно/докато каже от коя да коя година е учил минаха пет минути/ той не посмя да му зададе други въпроси След това видях че пусна принтера и си викам сигурно ще ни даде фиш с точките и отказа но видях че излизат сертификатите и си отдъхнах.Останах с впечатлението че той предварително е преценил кого ще пусне защоте през цялото време се опитваше да ми помогне .Извода който направих за себе си е че ме спасиха двете деца и двете ми висши образования защото като цяло не се представих добре на интервюто.Не ми писа че съм франкофон което предполагам означава и ниско ниво френски.Така че всичко е въпрос на точки.
Нивата които писах бяха 8/8 фр./доста се бях надценила като си мислех че до интервюто ще го достигна / 2/2 англ за мен и 2/2фр. и 2/2 англ за мъжа.
DCS Виена - 06.12.06
покана за интервю - 05.04.07
Интервю - 16.05.07 успешно
Визи 20.09.
Ванкувър 18.03.2008
Аватар
copadenieve

Мнение от copadenieve »

БРАВО имали сте добър ден !!! Успех по нататък в процедурата! . :beer:
LA VIDA ES UN CARNAVAL
-
Аватар
BrotherJoe

Мнение от BrotherJoe »

Честито и от нас и много успехи занапред в процедурата! Важен е крайния резултат- а вие сте със сертификат! Още веднъж-Честито! :beer:
riba_mech

Мнение от riba_mech »

Браво! Много свещи трябва да му запалите на човека! Аз имам няколко познати, които за такова представяне директно са скъсани. И учете френски без него няма да можете да си намерите работа в Квебек. Така или иначе ще ви трябва. Лека процедура нататък. Но късмета не всеки ден е така благосклонен.
:beer:
DCS - 1-wa chast - 10. 2004
DCS - 2-ra chast - 17.03.2006
Pokana za intervu - 20.07.2006
Uspeshno intervu - 12.10.2006
Pusnati docs kym Bukuresht - 28.11.2006
Barkodowe - 22.02.2007
Medicinski - 16.03.2007
VIZA - 04.06.2007
Аватар
yani_iva

Мнение от yani_iva »

4естито и от нас!нас за сажаление ни вьрна за повишаване на ниво в АЛИАНС ФРАНСЕЗ,но наи-важното е 4е нямаме отказ.УСПЕХ ЗА НАПРЕД!!
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

Честито и от нас! Успех! :D
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
dada

Мнение от dada »

Честито и от мен!И успех на останалите, на които предстои да се припотят на зеленото диванче пред зала 1 в Радисън!
Аватар
ваня-71

Мнение от ваня-71 »

Честито!Дай боже всекиму,такава благосклонност и късмет! :beer: :beer: :beer:
Публикувай отговор