Какво става с интервютата

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Diavolo

Какво става с интервютата

Мнение от Diavolo »

Никой не пише какво става -вчера , днес .Да не говорим,че никой скъсан не писа и ред- поне да знаем за какво връщат .Айде успех на всички.
Интервю - 16.05.2007 - 14. 00 часа ,х-л Радисън
mi6ko75
Обратна връзка:

Мнение от mi6ko75 »

Освен за език,няма за какво друго да те вьрнат.В поканата пише какви документи трябва да се носи,ако искат допалнителни сьщо пише.Така че няма как да те вьрнат за това,освен ако не си представил исканите документи.Мое лично мнение(изгардено от срещата ми с Оперман)-ЕЗИК.Друг е вьпроса какво може да се научи за 5-6 месеца.Успех на всички,на които им предстои интервю
Мари

И ние успяхме!

Мнение от Мари »

Здравейте съфорумци!
Вчера(10.05.,от 11часа) и ние успяхме!
Не се бойте!Знам, че на чужд гръб и сто тояги са малко,но човекът е наистина свестен.Задава САМО стандартни въпроси,не бърза,говори разбрано и се стреми да е от полза.Просто се усеща толерантност и желание да те пусне.Аз съм главен апликант,учител съм,мъжът ми е абсолютно начинаещ в езика,по професия зъботехник.На тези,на които им предстои интервюто,желаем късмет.Не се стягайте!Пита ни и на английски какво знаем за Канада и кимаше одобрително на всички глупости,които му говорех.Питайте,ако имате въпроси.Успех на всички!
Предполагам че ще има много хора ,които ще пишат,но още не са изтрезнели след победата!!!...... (Мари)
:beer: :D :D :D
Аватар
ваня-71

Мнение от ваня-71 »

Честито!С какви нива сте? :lol:
Аватар
BrotherJoe

Мнение от BrotherJoe »

Честито и от мен Мари! Много успехи и занапред!
Diavolo

ре

Мнение от Diavolo »

Здравей Мари, аз всъщност се притеснявам за това че съпруга ми не знае френски е писала съм му нива 2/2 и може да си каже името и къде живее. Вие какви нива сте писали.На мен съм писала 5/6 но може да защитя и повече.
Мари

Мнение от Мари »

Благодаря Ви! За себе си бях писала Френски 10/11 и Английски 2/3
А мъжът ми беше с английски 1/1 и френски 1/1 защото (както и твоят вероятно )отказва категорично да се мъчи повече с тоя език.Но за разлика от мен се държа много смело и безотговорно ,убедително повтаряше името си и основното което беше научил. Убедих се че са силният пол...Смели и безотговорни...Да са ни живи и здрави!
iranikol

Мнение от iranikol »

Ние минахме на 11.05. от 14,00 ч. Сега, много полезни неща прочетохме във форума, но и много неверни също.
Г-н Оперман е странен на вид, действително изключително добронамерен, НО изобщо не са 10-15 или 20 въпросите, които задава, нито са толкова елементарни и повърхностни. Останахме с впечатлението, че също като нас много внимателно и задълбочено се подготвя за интервюто, защото нито един от въпросите, които ни зададе не беше "стрелба на посоки", а право в десетката. Не се умори нито за секунда. И това с разпечатването на формулярите, уверявам ви - трае не повече от 5-7 минути. Останалите 30-35 са диалог и то много интензивен. Мъжът ми беше с нива 3/3 френски и с 3 -4 думи в речника. С две думи - не беше подготвен, не беше ходил нито ден на уроци. Представянето му обаче, беше просто блестящо - по шампионски... без да се смути нито за миг, измисляше си хобита, професии, на англи5йски, на немски, 4-те думи, които знаеше на френски им намери мястото, а Оперман почти на всяка дума - ОК _аз гледам изумена, те двамата мъже си се усмихват и си приказват, в речта на мъжа ми имаше обаче един недостатък - нито един глагол не присъстваше), но въпреки това ... мина. Смях голям щеше да падне, ако аз самата не бях леко стресирана.
Аз 7/8 на френски, 4/3 английски. На английски се запънах и не казах нито дума - партизанката Роза пред мен - ряпа да яде! Оперман определено се издразни, защото ме попита според мен колко точки трябва да ми даде на английския?! Казах му едно изречение "в прав текст", хареса му, че съм откровена и продължихме... 40 минути!!! Въпрос след въпрос, подробности, питанки, беше невероятен порой от питания! Същото споделиха и две семейства, които минаха преди нас! Не искам да ви плаша изобщо, просто смятам, че всеки трябва да отива там много сериозно подготвен, мотивиран, със силната убеденост, че е въпрос на живот и смърт да успее, да бъде одобрен. Така и Оперман ще ви повярва, повярвайте! Късмет на всички! Другото е много работа преди интервюто!
Аватар
yani_iva

ZDRAVEITE!

Мнение от yani_iva »

pozdravi na 6ampiona!drugata godina 6te propusnem rojdeniq den na 6ampiona ama za 45 6te go uvajim v Canada :lol: !USPEXI PONATATUK V PROCEDURATA!
Аватар
BrotherJoe

Мнение от BrotherJoe »

Честито ИраНикол:) Успех и занапред! Бихте ли дали някакви подробности за вас- професии, години, деца.. И каква беше "вълшебната думичка" за английския с която си минала? ;)
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Честито на iranikol и Мари!
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
iranikol

Мнение от iranikol »

Аз-34 г. Той-43 г., с едно дете. Понаучете нещо и на английски - да опишете Квебек, да кажете нещичко за детето си на английски, да опишете един работен ден на английски (това вече беше свърх!). Най-искрено желая успех на всички. Никаква вълшебна думичка - тирада на френски, след която ... най-неочаквано за мен интервюто продължи.
Diavolo

ре

Мнение от Diavolo »

Здравейте, искаха ли ви оферти за работа в Квебек и ако може кажете с какво образование сте .Вече се поуспокоих като разбирам,че не само моя мъж не знае нищо на френски като се има в предвид ,че работи във Франция :oops:
Аватар
yani_iva

Мнение от yani_iva »

ako ima6 oferti e dobre,no gi razgledai mnogo dobre za6toto pita po tqx-kakvi sa iziskvaniqta po tqx za da moje6 da raboti6 /staj,obrazovanie,kolko 4asov raboten den/men tova me pita.USPEX!!!
Аватар
nevergiveup

Мнение от nevergiveup »

На нас ни поиска оферти за работа - ама така като че знаеше че носим. Бях ги избарал все дейности с никакъв английски и много ниско ниво на френски. Казахме че са за начало и нищо не ни пита по тях. И докато ги разглеждаше ме разпита за дългосрочните ми планове за работа. Направи ми впечатление че единствения въпрос след който не бързаше да задава следващия е този за мотивацията и е един от първите. :beer:
"Life isn't about finding yourself, Life is about creating yourself" (unknown)
Публикувай отговор