А програмистите?
paskalev, shtom zneash fokussa s razli4nite versii na CV-tata i background-a koito imash iavno ne te valnuva kakvi sa usloviata tuk, a po-skoro kakvi sa pisheshtite tuk i kakvo misliat za Kanada
Kakto beshe kazal edin saforumets - Kanada e o4ukano kopie na USA - tuk e za vazduhari i za bezdarnitsi, osven tova vrazkarstvoto tuk e izdignato v kult, taka 4e ako ne doidesh s gotov dogovor, monogo veroiatno e da ti se naloji da nossish pitsi ili da lepish plo4ki izvestno vreme. Profesionaliznat tuk ne e na parvo miasto.
Kakto beshe kazal edin saforumets - Kanada e o4ukano kopie na USA - tuk e za vazduhari i za bezdarnitsi, osven tova vrazkarstvoto tuk e izdignato v kult, taka 4e ako ne doidesh s gotov dogovor, monogo veroiatno e da ti se naloji da nossish pitsi ili da lepish plo4ki izvestno vreme. Profesionaliznat tuk ne e na parvo miasto.
А бе HisShadow, от какъв зор си го написал това отгоре? Дотук всичко беше конкретни выпроси и отговори.HisShadow написа:paskalev, shtom zneash fokussa s razli4nite versii na CV-tata i background-a koito imash iavno ne te valnuva kakvi sa usloviata tuk, a po-skoro kakvi sa pisheshtite tuk i kakvo misliat za Kanada
Тази част на форума се казва "Федерална Канада". а не "Автобиография".
Моля те, следващия път опитай в "Разни".
Re: А програмистите?
Ами далече сме от въздушните кули, напротив. Но пък стоенето без работа или миене на чинии ме притесняват много като алетернатива, особено предвид, че сме с бебе на 1 г и дете на 3 гVal написа: Millena,
Обърни внимание на факта, че ssttoo се счита за див късметлия. Аз бих казала, че наистина е.(дано все така да му върви!
)
Не искам да те push-вам down (извинявам се, не се сещам как да го преведа тоя израз), но не бих те посъветвала по никакъв начин да разчиташ, че за 3 месеца ще можете да си намерите работа по специалността.
Положението в ИТ сектора започва да се подобрява след масовите фалити и уволнения, но много слабо.
Бъдете оптимисти, разбира се, за да успеете, но не градете въздушни кули.
Късмет!![]()
s risk niakoi ot postoiannnite mi oponennti i krititsi da me preprati kam razni shte ti kaja slednoto
Ako si naistina dobre kvalifitsiran (tova ozna4ava da imash vpe4atliavasht background, ne samo edna gola diploma) shte namerish rabota - kvalifitsirani hora se tarsiat navsiakade. Tova oba4e niama da stane lesno i barzo - izvestno vreme shte hlopash po vratite. Sled okolo 2-4 a poniakoga i pove4e messetsi shte zapo4nesh dobra rabota, no shte ti plashtat 30-40% po-malko otkolkoto polu4avat mestnite, no za smetka na tova shte rabotish s 30-40 % pove4e ot tiah
Ako si naistina dobre kvalifitsiran (tova ozna4ava da imash vpe4atliavasht background, ne samo edna gola diploma) shte namerish rabota - kvalifitsirani hora se tarsiat navsiakade. Tova oba4e niama da stane lesno i barzo - izvestno vreme shte hlopash po vratite. Sled okolo 2-4 a poniakoga i pove4e messetsi shte zapo4nesh dobra rabota, no shte ti plashtat 30-40% po-malko otkolkoto polu4avat mestnite, no za smetka na tova shte rabotish s 30-40 % pove4e ot tiah
Това може би би ми тежало, но мноог пъти повече ще ми тежи да стоя без работа и да си харча спестяванията или да работя нещо далеч от компюрите като разнасяне на пица примерно. Даже да правя набор и подобни се примирявам, но поне малко да е свързано с ИТ.HisShadow написа:Sled okolo 2-4 a poniakoga i pove4e messetsi shte zapo4nesh dobra rabota, no shte ti plashtat 30-40% po-malko otkolkoto polu4avat mestnite, no za smetka na tova shte rabotish s 30-40 % pove4e ot tiah
Abe ne e taka. Ne sym siguren dali sym naqsno s wsichko. Ne sym si tyrsil rabota ot mnogo wreme i moje da se kaje che sym nowak. Wqrno e che sym prochel mnogo neshta za tyrsene na rabota, no sywet ot patilo si e nezamenima. Chestno kazano si se pritesnqwam kato pri pyrwo poseshtenie pri zybolekar - moje i da ne boli, ama kato ne sym probwal.HisShadow написа:paskalev, shtom zneash fokussa s razli4nite versii na CV-tata i background-a koito imash iavno ne te valnuva kakvi sa usloviata tuk, a po-skoro kakvi sa pisheshtite tuk i kakvo misliat za Kanada
Naposledyk chuh che ot recruiting firmite imalo dobri i loshi. Dobrite praweli dobra predwaritelna podborka i predlagali hora koito w powecheto sluchai syotwetstwat predlojenoto mqsto. Rabotodatelite i wqrwali i chesto tyrseli hora ot tqh. Loshite ot swoq strana predlagali kakwoto im padne i si bili spechelili loshata slawa pri rabotodatelite. Ta problemyt idwa ako popadnesh na edna ot loshite firmi. Samo fakta che predlagat teb za nqkoq poziciq moje da oznachawa nikoga da ne si namerish rabota pri tozi rabotodatel. T.e. da gi polzwash e po zle otkolkoto da ne gi polzwash.
Nqkoj da ima opit ili da znae za dobri ili loshi recruiter-i?
Pozdrawi
Krasi
- Lub0
- Обратна връзка:
Незнам дали ме смяташ за "niakoi ot postoiannnite mi oponennti i krititsi" обаче това което си написъл определено не е вярно, във всяка нормална фирма всияки работят наравно, а заплатите са каквито се ги договориш и зависят най-вече от опита и знанията...HisShadow написа:s risk niakoi ot postoiannnite mi oponennti i krititsi da me preprati kam razni shte ti kaja slednoto
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Humm
Paskalev, kato ti gledam umeniata ti v BG pravish edno 1200-1500 lv. chisto na mesec. Znam che i Globul i Mobiltel imat mn pozicii za dobri Oracle hora. Puk i chesto puskat obiavi. I sega te pitam kakuv ti e motiva za emigracia? V Kanada e po skupo ot tuk, puk i ako tuk imash sobstveno jilishte i ne plashtash naem. Pitam te zashtoto i az sum sus certifikat, programist sum i imam dobra rabota pravia po okolo 1500 lv na mesec. No imam chustvoto che v Kanada purvonachalno shte mi e po nisuk standarta na jivot. Drugite kakvo mislite?
Mersi Lub0, za hubavia otgovor. Dai boje da e taka. Opredeleno mi vduhna optimizum
Inache az se zanimavam sus programirane na emedded sistemi v momenta na c++. Stava vupros za operacionnite sistemi na gsm telefonite. Predi tova 5 godini sum pisal na java i php web prilojenia.
Mejdu drugoto suprugata mi e uchitelka po frenski i vzima 300 kinta, moje bi tia shte ima po dobra realizacia v Canada.
A inache kato standart razbiram normalni neshta, naem ili izplashtane na jilishte, kola, hrana i da ostavat pari za pochivki, Cuba, Caribite, Hawai
)))

Inache az se zanimavam sus programirane na emedded sistemi v momenta na c++. Stava vupros za operacionnite sistemi na gsm telefonite. Predi tova 5 godini sum pisal na java i php web prilojenia.
Mejdu drugoto suprugata mi e uchitelka po frenski i vzima 300 kinta, moje bi tia shte ima po dobra realizacia v Canada.
A inache kato standart razbiram normalni neshta, naem ili izplashtane na jilishte, kola, hrana i da ostavat pari za pochivki, Cuba, Caribite, Hawai

Ako ne te marzi, jena ti e kakto kazvash uchitel po frenksi (imam priatelka vav federalna Canada izkarva ludi pari v chasten kolej kato uchitel po frenski), uchite iako i st euporiti sled 5 godini vsichko tova hste e realnost. Daje az bih mahnal naema ot standarta i bih dobavil morgage-a..taka de k'vo sha si igraem na shihkalki...topalov написа:A inache kato standart razbiram normalni neshta, naem ili izplashtane na jilishte, kola, hrana i da ostavat pari za pochivki, Cuba, Caribite, Hawai)))

Towa e mnogo dylga tema. Moje bi shte e naj-dobre da se diskutira otdelno. Ima mnogo argumenti ZA. Kakto i mnogo PROTIW. Kato slojihme neshtata na weznite w semejstwoto reshihme che ZA natejawa. Mnogo sym pytuwal w chujbina i imam dobra predstawa ot nachina na jiwot, predimstwata i nedostatycite. Kolkoto i dobre da pechelish ima mnogo neshta, koito ne mojesh da si kupish, tqh prosto gi nqma w dyrjawata.topalov написа:Paskalev, kato ti gledam umeniata ti v BG pravish edno 1200-1500 lv. chisto na mesec. Znam che i Globul i Mobiltel imat mn pozicii za dobri Oracle hora. Puk i chesto puskat obiavi. I sega te pitam kakuv ti e motiva za emigracia? V Kanada e po skupo ot tuk, puk i ako tuk imash sobstveno jilishte i ne plashtash naem. Pitam te zashtoto i az sum sus certifikat, programist sum i imam dobra rabota pravia po okolo 1500 lv na mesec. No imam chustvoto che v Kanada purvonachalno shte mi e po nisuk standarta na jivot. Drugite kakvo mislite?
Bylgariq wyrwi napred i se razwiwa. Neshtata kato cqlo se podobrqwat. Weche sym siguren che towa shte prodyljawa w sledwashtite nqkolko godini. Samo che nqma ikonomicheski mehanizym, kojto da naprawi tezi procesi byrzi. Dokato Bylgariq stigne do niwoto na koeto w momenta e Canada shte ostareq (w naj-dobriqt sluchaj).
Taka che nakratko iskame da osigurim po-dobyr jiwot, sigurnost i spokojstwie na nas i na malkiqt ni sin. No naj-wajnoto, koeto iskame da osigurim e Izbor. Sled 4 godini s canadski pasport w ryka shte mojem da hodim na mnogo poweche mesta otkolkoto s Bylgarski.
Siguren sym che mnogo hora nqma da se syglasqt s men. Az samiqt ne znam dali sme prawi ili ne, dali izboryt mi e dobyr ili ne. Samo bydeshteto shte pokaje.
Uspeh na wsichki!
Sega e losh moment za emigracia.
Ako otidesh v Canada bez rabota sega shte zakasash mnogo
losho - meseci shte minat dokato pochnesh daje k'va da e
rabota - da ne govorim za embedded systems.. Sashtoto vaji
i za USA. Polojenieto meje i da se podobriava malko ot 2-3
meseca nasam, ama pri tolkova mnogo bezrabotni shte mine
poveche ot godina za da se pochuvstva izobshto. Mnogo rabota
se iznasia kam Asia i Rusia i v US-Canada shte ostanat mai
samo "service jobs" ako ne si pliuiat v liceto na
propagandata za svobodna targovia i ne vavedat niakakvi
ogranichenia..
Bil sam vav Vancouver i toi veroiatno e 5 pati po-skap ot
Sofia, taka che she ti triabvat okolo CAD6000+ bruto na
mesec za da poddarjash dobar standart i pri tova shte
jiveesh v talashitena koliba, kakto e obichaia na tuzemcite
v Canada i USA.
Ako mojesh - iztrai oshte malko, sega momenta e losh.
losho - meseci shte minat dokato pochnesh daje k'va da e
rabota - da ne govorim za embedded systems.. Sashtoto vaji
i za USA. Polojenieto meje i da se podobriava malko ot 2-3
meseca nasam, ama pri tolkova mnogo bezrabotni shte mine
poveche ot godina za da se pochuvstva izobshto. Mnogo rabota
se iznasia kam Asia i Rusia i v US-Canada shte ostanat mai
samo "service jobs" ako ne si pliuiat v liceto na
propagandata za svobodna targovia i ne vavedat niakakvi
ogranichenia..
Bil sam vav Vancouver i toi veroiatno e 5 pati po-skap ot
Sofia, taka che she ti triabvat okolo CAD6000+ bruto na
mesec za da poddarjash dobar standart i pri tova shte
jiveesh v talashitena koliba, kakto e obichaia na tuzemcite
v Canada i USA.
Ako mojesh - iztrai oshte malko, sega momenta e losh.
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Millena
ne znam dali shte mojesh da si namerish rabota po specialnostta otnachalo,ama shtom ne si sklonna da zapochnesh ot nai-rosta rabota,po dobre ne trygvai.I po tozi nachin obijdash vsichki nas,deto syshto imame obrazovanie,no sme zapochnali tuk s miene na chinii i nosene na pizi.Tona ti e mnogo prezritelen za tezi profesii.A vse niakoi triabva da gi raboti,nali
ne znam dali shte mojesh da si namerish rabota po specialnostta otnachalo,ama shtom ne si sklonna da zapochnesh ot nai-rosta rabota,po dobre ne trygvai.I po tozi nachin obijdash vsichki nas,deto syshto imame obrazovanie,no sme zapochnali tuk s miene na chinii i nosene na pizi.Tona ti e mnogo prezritelen za tezi profesii.A vse niakoi triabva da gi raboti,nali