Здравейте на всички! Може ли някой да ми помогне със следния казус?
Аз имам висше образование, степен бакалавър по Международни икономически отношения. Имам година и половина работа в сфера външна търговия, след това близо 4 г. работа като счетоводител в счетоводна къща. Ще ми признаят ли въобще стажа като счетоводител след като дипломата ми не е специалност "Счетоводство и контрол", освен това е придобита 2001 г? Съпругът ми е завършил средно специално образование "техник-технолог дървообработваща и горска промишленост", по-новото наименование е "техник-лесовъд". Работил е 2 г. по специалността си, после повече от 5 г. като автомонтьор (има изучавани предмети "Трактори и автомобили"). Дипломата му е придобита 1993 г., т.е. преди повече от 10 г. Т.е. май и той не събира никакви точки от "areas of training". Без тези точки и от двамата въобще не достигаме минимума от точки (нямаме деца, аз съм бакалавър , не магистър и т.н.) Моля всеки с подобен казус или знаещ нещо по въпроса да помогне или да изпрати линк към информация относно вид диплома-стаж по нея и годините, в които това трябва да се е случило? Благодаря предварително и УСПЕХ на всички!