Имам проблем със това как да изчисля какви точки ми се полагат според теста за фактор "Образование" и честно казано доста се двоумих и триумих по въпроса

Към настоящия момент уча в колеж задочно (3 годишен курс ,степен "специалист") но тъй като няма изглед да го завърша скоро това отпада като определящо
Какво ме обърква :
Завършил съм техникум 5 годишно обучение след 7ми клас (общо 12г.)
след завършване получих :
1.) Диплом за завършено средно техническо(или "специално",не си спомням точно думата ,трябва да погледна)
2.) Диплом за професионална квалификация - автомонтьор,механик
което всъщност ми дава реално специалноста
и 3.)(това което ме смущава)
Диплом за професионална квалификация
за "Мениджър на средно ниво"(цитирам точно специалноста)
като тази диплома я получих в резултат на това че последните 3 години от техникума учих "Икономика"като свободно-иззбираем предмет(т.нар. СИП),като накрая си имах и дипломна работа по предмета както си му е реда.......само че във въпросната тапия пише само изучаваните икономически дисциплини ,оценка от дипломна работа и т.н. НО срока на обучение го пише само като хорариум

тъй като това чудо съм го учил около 6-8 часа седмично то той е някъде около 650 часа (ако не греша),но никъде не пише че е било за срок от 3 години........
Казуса е следният :
В коя графа попадам и колко от точките би трябвало да имам

-----------------------------------------------
ДАЛИ
попадам веднъж в:
b) диплом от средно професионално училище 6
заради главната ми специалност
и 2ри път в :
d) диплом от професионално учебно заведение отговарящо на 1 година редовно обучение 6
(понеже в икономическата специалност не пише само хорариум ...650 4аса горе долу ги докарвам като 1год редовно обучение)
ИЛИ ПЪК :
съм веднъж по
f) диплом от професионално учебно заведение отговарящо на 3 години редовно обучение 10
и веднъж по :
1.4 Втора специалност 2

Естествено предполагам има и 3ти вариант в който тази диплома не ми върши работа

Предварително съжалявам за усложненото обяснение

Благодаря