Токоизправител 110 - 220 V

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
DukeNukem

Токоизправител 110 - 220 V

Мнение от DukeNukem »

Има ли токоизправители от 110 да правят 220 V и откъде могат да се купят. Имам няколко уреда за които ми трябва.
Благодаря! :D
miko

Мнение от miko »

Има един арабски магазин с китайски стоки на wellington и Eglise и там можеш да го купиш около 40 долара без такси.
Plamen

Re: Токоизправител 110 - 220 V

Мнение от Plamen »

DukeNukem написа:Има ли токоизправители от 110 да правят 220 V и откъде могат да се купят. Имам няколко уреда за които ми трябва.
Благодаря! :D
Само малка поправка. Не се казват токоизправители а трансформатори...не че е важно. има почти във всеки магазин. Обаче е важно /за цената/ каква ще е мощността на захранваните уреди. Ако е до 250 вата- добре. такива трафчета струват по около 20-30 долара...големите са много скъпи. Може да минат и 80-100 долара.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Пламен от най-стария форум написа: Slizash na zelenoto metro na Saint-Laurent (aman ot Saint-ovtsi) i shtom izlezesh ot nego vijdash edno goliamo krastovishte... za da ne te obarkvam dopalnitelno (to i az sam tolkova orientiran za imeto) kato zastanesh s grab kam izhoda na metroto ulitsata e tazi v diasno ot tebe. Tia varvi leko na gore i tragvash po neia. I ot liavo i ot diasno ima magazini na razni indiitsi, pakistantsi i dr. podobni. V koito i da vlezesh ima adaptori. Ot 50W do 5 kW. Edna osobenost obache. Tova sa samo transformatori na naprejenie, t.e. te ne promeniat chestotata na toka (60 Hz v Canada). Ako iskash da pusnesh ured s elektrodvigatel (ventilator, peralnia i dr. podobni) riskuvash da gi izgorish. Tova go kazvam za tezi deto ne znaiat. Drugite -iasno. Ta, adaptorite sa cherveni na tsviat i imat vazmojnost da rabotiat v dvete posoki, t.e. ot 110-220 i ot 220-110. Imat i evropeiski kontakt, taka che ne ti e neobhodim adaptor za tam.
По това описание си взехме адапторче за $5 и ни върши работа за дреболии (епилатор и пр.) Еднопосочно - само 110->220 и черно на цвят.
Аватар
troyaneca

Мнение от troyaneca »

Ako ti triabvat 220 v to vuv vseki apartament ili kushta pechkata i otoplenieto e na 220 , pri novoto stroitelstvo daje ima dopulnitelni 220-voltovi kontakti v kuhnite (ne navsiakude obache) . Razlikata m/du 220 (malkite) i 110 voltovite kontakti e v klemite- na purvite te sa horizontalno razpolojeni , taka che da ne moje da stane vkluchvane na ured 110v v kontakt 220.
Edinstvenoto neudobstvo si ostava chestotata 60 Hz, no povecheto el-motori sa konstruirani i za tazi chestota.
Plamen

Мнение от Plamen »

troyaneca написа:Ako ti triabvat 220 v to vuv vseki apartament ili kushta pechkata i otoplenieto e na 220 , pri novoto stroitelstvo daje ima dopulnitelni 220-voltovi kontakti v kuhnite (ne navsiakude obache) . Razlikata m/du 220 (malkite) i 110 voltovite kontakti e v klemite- na purvite te sa horizontalno razpolojeni , taka che da ne moje da stane vkluchvane na ured 110v v kontakt 220.
Edinstvenoto neudobstvo si ostava chestotata 60 Hz, no povecheto el-motori sa konstruirani i za tazi chestota.
Отново малка поправка. Напрежението в кухните е 240 волта. това е така поради факта че имаш 2 еднофазни напрежения по 120 волта. комбинирани правят 240. наистина всички по-мощни консуматори са на 240 волта. това е стандарта. обаче дори и на 240 волта електроуредите от България могат да работят без проблем.
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Предварително се извинявам за тъпия въпрос към Троянеца и Пламен– означава ли това, което пишете, че в повечето канадски апартаменти в кухнята има шанс да присъства поне един контакт, в който напрежението е 240 V /60 Hz/ и там човек може да си включи уред, която си е донесъл от България? Нямам предвид пералня, разбира се J, но сушоар, машинка за подстригване, епилатор и т.н.
Иначе това за адаптерите /трансформаторите/ е ясно...Но както виждам, цената на един добър е колкото на всичките тези приборчета тук, взети заедно! Пък и си ги имаме вече, не тежат и не заемат много място в багажа...
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

bibco написа:Предварително се извинявам за тъпия въпрос към Троянеца и Пламен– означава ли това, което пишете, че в повечето канадски апартаменти в кухнята има шанс да присъства поне един контакт, в който напрежението е 240 V /60 Hz/ и там човек може да си включи уред, която си е донесъл от България? Нямам предвид пералня, разбира се J, но сушоар, машинка за подстригване, епилатор и т.н.
Иначе това за адаптерите /трансформаторите/ е ясно...Но както виждам, цената на един добър е колкото на всичките тези приборчета тук, взети заедно! Пък и си ги имаме вече, не тежат и не заемат много място в багажа...
Ia da vzema az da otgovoria vmesto Plamencho i Troianetsa (toi pak koga e vijdal tok v Troia :wink: ), dano ne se sardiat mnogo.
Znachi ako apartamenta ti e s gazova pechka niamash kontakt na 240V. Po printsip u nas pechkata i sushilnata sa na 240, vsichko drugo e na 120 (ili 115 kakto ti e po-udobno). Az obache si donesoh kontakti ot BG i si imam niakolko na strategicheski mesta (slojeni nelegalno razbira se). Ne se nalaga chesto da go polzvame, no vse pak se nalaga...
Ta ti mojesh da sidonesesh razklonitel ot BG-ia, no tuka shtepselite (ili kakto tam im se vika) sa dosta po-razlichni. Shte se naloji da si prerabotite razklinitelia ot BG-ia i da mu slojite nakrainik/shtepsel da stava za tukashnite 50 amperovi kututsi.
Mi tova e, a setih se i otvorih sita na Canadian Tire...tam edin takav shtepsel zaedno s okolo 2 m. kabel e mejdu 12 i 20 CAD + malko bezplaten trud... :wink:
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

За щепсела като такъв:
От въпросните арабелски магазинчета 'зехме и щепселче за $1. При нас историята беше, че видеокамерата (както повечето) работи на каквото я включиш, все й е тая дали са 110 или 220. Проблема й е обаче, че на кабела й "мъжкото" (това дет флаа в стената) е с кръгли крачета и не флаа в контакти с плоски дупки. Та едно такова обръщалче, дето прави кръглото плосто взехме за 1 кинта.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

ssttoo написа:За щепсела като такъв:
От въпросните арабелски магазинчета 'зехме и щепселче за $1. При нас историята беше, че видеокамерата (както повечето) работи на каквото я включиш, все й е тая дали са 110 или 220. Проблема й е обаче, че на кабела й "мъжкото" (това дет флаа в стената) е с кръгли крачета и не флаа в контакти с плоски дупки. Та едно такова обръщалче, дето прави кръглото плосто взехме за 1 кинта.
Pich, ti i ot totsi li razbirash :wink: ...
ne che az sam po-goliam ekspert ot tebe, no mi se nalaga da pravia maintenance v kashti ta za tova znam...shtepsela za 50 ampera/240 volta e PATI po -goliam ot drugia i po nikakav nachin NEMOJESH da gi polzvash kato vzaimo zameniaemi...tova e i tselta tapite hora da ne obarkvat 15 amperov shtepsel s 50 amperov, shtoto s tia nashi kartobebi kashteta shte izgori predi da e uspial da razbere koko e tap :shock: :idea:
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Ааа, явно говорим за различни неща. Аз от тоци не разбирам хич, пък и 240 волтов контакт не съм виждал на живо. Аз говорех за обръщалче дето си ръга мъжкото в обикновен 110V Hydro-Quebec-шки контакт, а в д.. то му влиза щепсела от видеокамерата, точно така както е влизал в БГ контакти.

Уф, че не мога да намеря снимки на щепсели, контакти и пр. та да знаем за какво говорим.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Ахаааа!

Изображение

Значи аз говорех как да включим камера с накрайник #4, която работи и на 110В във контакт на стената, който приема само #1
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Spoko, nemoje da znaesh vsichko, a i ne e neobhodimo :wink: i az nemoga da nameria edna tema, no pone ne se trashkam ot tova.
Ta kogato slezesh niakoi den do peralniata pogledni kontakta ili shtepsela ili inova deto go ragash v dupkata :shock: i vij kolko e goliamo i osven tova plastinkite sa razpolojeni razlichno...tochno za da ne moje da vleznat v obiknovenia hydroquebeshki kontakt...na tova rusnatsite mu vikat durakoustoichiv design :P
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

ssttoo написа:За щепсела като такъв:
Ssttoo, здарсти!
Като отвори дума за видеокамери, нашата е само на PAL. Има ли някакъв евтин вариант за ползване?
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Plamen

Мнение от Plamen »

Има, Иване. Копуваш си мултисистемно видео и мултисистемен телевизор. и си ползваш камерата. ще ти излезе да речем с 20% повече отколкото обикновените.
Темата дето я разисквате е хубава. Значи идеята е че ако искаш да ползваш 240 волтов контакт за български електроуреди можеш спокойно да си вземеш разклонител /с български контакти/ от България и после тука да му сложиш канадски щепсел /така се казва на български/. Проблема който може да възникне е че контактите на печката, както и предпазителите за тях са изчислени за 54- ампера /може и повече в някои случаи/ и ако сложите български контакт с българска жица тя ще е в състояние /при евентуално претоварване/ да понесе само от порядъка на 20 ампера /оснен ако не ползвате специално контакти/ та за това е добре ако правите такива упражнения да не оставяте разклонителя включен към мрежата без надзор. В противен случай рискувате да се убедите лично за колко сратко врмеме може да изгори един 3 етажен блок...
Ако имяте нужда от повече разяснения ще се радвам да помогна.
Заключено