Перми за преподавател в Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Аз не за интервюто, за получаване на перми гледам че е различно вече.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

krimon написа: въпреки че аз не съм чула на някой българин, който има записано в дипломата "учител" да не е бил припознат на първо четене
Кримон, ако тръгна да те цитирам навсекъде, където имам забележки место няма да остане, така че само това копвам.
В моята диплома пише учител. Я си спомни на кое четене ме припознаха? За незапознатите - изкарах 1 курс в университета - т.е. толкова ми поискаха преди да ми дадат пермито, аз бех се изучила по 5 тъпи предмета!
Освен това - ако започваш да учиш от нулата - от няколко години учителският бак е 120 кредита - 4 години, така че дупе да ви е яко! Аз не знам кой нормален човек може да изтърпи толкова простотии и работи в екип! :lol:
Вероятността да станеш даскал е 110%, това при условие че си покрил норматива! Т.е. СЕЛ + изпитите към министерството (тук инфото на кримон в абсолютно, ама абсолютно верно!)
Може цял ферман да изпиша, ма не искам да се хабя!
Освен това, малка забележка към авторката на темата! Избягвай да се уповаваш на чуждия опит - просто го позлвай като насока, обаче докато ти не минеш сама по пътя - не става! Лично аз така поучавайки се, лекинко загубих 2 години! Търси в архивите за повече по сюжета.
И още - откъде ви хрумна, че на интервюто някой ще се занимава да изпада в такива подробности, та да му цитирате условията за започване на работа?
Чакай като съм започнала да давам акъл - ако интервюто ти наближава - спри да четеш форума - много добре ще ти подейства!
Успех от леля ти Екимка!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Леля Екимка написа:
krimon написа: въпреки че аз не съм чула на някой българин, който има записано в дипломата "учител" да не е бил припознат на първо четене
Кримон, ако тръгна да те цитирам навсекъде, където имам забележки место няма да остане, така че само това копвам.
В моята диплома пише учител. Я си спомни на кое четене ме припознаха? За незапознатите - изкарах 1 курс в университета - т.е. толкова ми поискаха преди да ми дадат пермито, аз бех се изучила по 5 тъпи предмета!
аз пък си помислих, че ти го признаха още 1-вия път, когато си подаде документите в Министерството и то не благодарение на изкараните курсове тук :shock:
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Неее! Аз си мислех, че няма хич да ми признаят дипломата (облегнах се на чуждия опит - патка!) и се юрнах да си уча кротко. И благодарение на тъпизмите, както и на един ценен приятел, 3 месеца по-късно имах отговор от министерството да им пратя справка за един изкаран курс и готово. Аз пък им пратих такава за 5 курса, един от които е задължителен за получаване на бреве (нали разбирате - пермито е временен лиценз, а бревето е до края на живота). Да не говорим, че за въпросното бреве тия гадове са променили изсикванията и май за новите притежатели на перми се искат още неколко дидактики...Но това хич няма да го задават като въпрос на интервюто...
Изображение
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Сетих се! Една позната с абсолютно същата диплома като моята и издадена от един и същи университет, при първо поискване на перми има отказ...2 години по-късно (по мой съвет, щото бех се сдобила с документа) тя праща отново молба - на нея пък този път и дадоха перми без да и искат да показва изкаран курс в местен университет! Дебилия! :shock:
Друг колега, една година след мен завършил - трябва да изкара 2 курса по дидактика...
Извод - всичко зависи с коя част на тялото е станал този, от който зависят нещата...
Изображение
Dessita

Мнение от Dessita »

БЛАГОДАРЯ на всички, които взеха отношение по предложената от мен тема! Имах полза и знам, че един ден ще се срещна някои от вас, в някои си български общности ,на някой велик български празник....До скоро! Човек трябва да е убеден, че ще е победител във всяко начинание и така по-лесно го постига или по-лесно преминава разочарованията, после пък биха могли да му дойдат други идеи за творчество....и продължава да дерзае!!!!!
"C`est moi, monsieur Mélodie,
le plus étourdis des PROFESSEURS......"
В очакване на Годо...
Публикувай отговор