ВЪПРОС-КАЗУС ЗА ЕМИГРАЦИЯ-КЪМ ЛИНКО...ДР..
ВЪПРОС-КАЗУС ЗА ЕМИГРАЦИЯ-КЪМ ЛИНКО...ДР..
ЗДРАВЕЙТЕ, ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС КЪМ ПО-ЗАПОЗНАТИТЕ И ТЕЗИ,КОИТО СА ПО-НА "ТИ" С НОВАТА ТОЧКОВА СИСТЕМА ЗА ОЦЕНЯВАНЕ ЗА ЕМИГРАЦИЯ В КВЕБЕК ИЛИ ПЪК ЗА ФЕДЕРАЛНА КАНАДА.ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ЛИНКО С ТАКАВА МОЛБА ЗА ОТГОВОР,ЗАЩОТО КАТО ЧЕЛИ ТОЙ Е ПО-ЗАПОЗНАТ.
СТАВА ВЪПРОС ЗА КАЗУСА НА СЕСТРА МИ.
КАНДИДАТСВАХМЕ ЗАЕДНО МИНАЛАТА ГОДИНА,МИНАХМЕ ИНТЕРВЮТА ПРИ ОНАЗИ МАДАМ ОРНЕ.АЗ БЯХ ОДОБРЕН,СЕСТРА МИ ЗА ЖАЛОСТ НЕ.
ЕТО И ПОВЕЧЕ ИНФО.ЗА СЕСТРА МИ.НА 38 Г. НАВЪРШЕНИ-ТОГАВА НАВЪРШЕНИ 37 Г.,ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ-БГ.ФИЛОЛОГИЯ,ЗАВЪРШЕНА 1999 Г.,2-РО ВИСШЕ АНГЛ.ФИЛОЛОГИЯ И ДЪЛЪГ СТАЖ КАТО ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО АНГЛ.ЕЗИК,НО ЗАВЪРШЕНА АНГЛ.ФИЛОЛОГИЯ САМО СЕМЕСТРИЯЛНО,ТОЕСТ БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЗА 2-РО ОБРАЗОВАНИЕ.МАКСИМАЛЕН ТРУДОВ СТАЖ КАТО ПРЕПОДАВАТЕЛ,ОТЛИЧНО ВЛАДЕЕНЕ НА АНГЛ.ЕЗИК,ФРЕНСКИ ЕЗИК,ОНАЗИ ОРНЕ Й Е ПИСАЛА СРЕДНО НИВО- АКО ДОБРЕ СИ СПОМНЯМ 5 Т.,НОРМАЛНИ ДОХОДИ ЗА ПРЕД ТЯХ ЗА КАНАДА И ПИСМО-ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА РОДНИНА ПО СТАРАТА СИСТЕМА.ДА,АМА НЕ СТАНА,ЗА КАКВО ВЪОБЩЕ Я ИЗВИКАХА НА ИНТЕРВЮ?
ВЪПРОСА МИ Е ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА КАНДИДАТСТВА ПАК ЗА КВЕБЕК И ЩЕ ИМА ЛИ ПО-ГОЛЕМИ ШАНСОВЕ,АКО ЗАВЪРШИ 2-ТО ОБРАЗОВАНИЕ С ДИПЛОМА,ВДИГНЕ ЗНАЧИТЕЛНО ФРЕНСКИЯ,АЗ МОГА ДА Й ДАМ 1Т. КАТО РОДНИНА,АКО ЗАМИНА СКОРО,ЧАКАМ СКОРО ВИЗА.ПРОБЛЕМА Е,ЧЕ ГУБИ ОТ ВЪЗРАСТА СИ И ОТ СУБЕКТИВНАТА ОЦЕНКА НА ИНТЕРВЮРАЩИЯ....МОЖЕ ЛИ ПЪК ДА КАНДИДАТСТВА ПРЕЗ ФЕДЕРАЛНАТА ПРОЦЕДУРА,УЖ МОЖЕ,НО И ТАМ НЕЩАТА СА ДОСТА СЪМНИТЕЛНИ.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И 2-ТЕ И ПРОФЕСИИ НЕ СА КОНВЕРТИРУЕМИ В КАНАДА.ДЪРТАТА ОРНЕ НАПРАВО Й Е КАЗАЛА ,ЧЕ НЯМА НИКАКВИ ШАНСОВЕ ЗА КВЕБЕК.
КАК СТОЯТ НЕЩАТА АЗ ДА Я ИЗТЕГЛЯ КАТО ПОСТОЯНО ПРЕБИВАВАЩ ВЕЧЕ В КАНАДА?МОГА ЛИ ДА Я СПОНСОРИРАМ,ЧЕТОХ,ЧЕ МОЖЕ,НО ДА ЛИ Е ТАКА?ИМА ЛИ НЯКАКВО ОЦЕНЯВАНЕ И ВЪЗРАСТОВО ОГРАНИЧЕНИЕ?!ВЪВ ФОРУМА НЯКОИ ТВЪРДЯТ,ЧЕ ДА,АЗ НЕ ВИДЯХ ТАКОВА НЕЩО.
МОЛЯ ВИ,ЗА ВАШЕТО МНЕНИЕ,ЩЕ МИ БАДЕ ОТ ПОЛЗА!
ЩЕ ВИ ПОМОЛЯ ДА НЕ ДАВАТЕ ИЗЛИЩНИ ОЦЕНКИ ЗА СЛУЧАЯ НА СЕСТРА МИ.КАКВОТО ТАКОВА!И БЕЗ ТОВА НЕ НИ Е ВЕСЕЛО!ЯВНО ЗДРАВО ЛЪЖАТ ИЗ САЙТ-А ИМ И ПРЕДВАРИТЕЛНАТА ОЦЕНКА ЗА ДА ТИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ.
МОЯТ СЪВЕТ З АТЕЗИ НА НЕЙНАТА ВЪЗРАСТ Е ДА НАБЛЯГАТ ЗДРАВО НА ФРЕНСКИЯ,ПО-РАНО ДА СЕ РЕШАТ ЗА КАНАДА ПРЕЗ КВЕБЕК И ДА ИМАТ КОНВЕРТИРУЕМИ ПРОФЕСИИ.
ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ПОЕЛИТЕ ПО ДЪЛГИЯ ПЪТ КЪМ КАНАДА!
СТАВА ВЪПРОС ЗА КАЗУСА НА СЕСТРА МИ.
КАНДИДАТСВАХМЕ ЗАЕДНО МИНАЛАТА ГОДИНА,МИНАХМЕ ИНТЕРВЮТА ПРИ ОНАЗИ МАДАМ ОРНЕ.АЗ БЯХ ОДОБРЕН,СЕСТРА МИ ЗА ЖАЛОСТ НЕ.
ЕТО И ПОВЕЧЕ ИНФО.ЗА СЕСТРА МИ.НА 38 Г. НАВЪРШЕНИ-ТОГАВА НАВЪРШЕНИ 37 Г.,ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ-БГ.ФИЛОЛОГИЯ,ЗАВЪРШЕНА 1999 Г.,2-РО ВИСШЕ АНГЛ.ФИЛОЛОГИЯ И ДЪЛЪГ СТАЖ КАТО ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО АНГЛ.ЕЗИК,НО ЗАВЪРШЕНА АНГЛ.ФИЛОЛОГИЯ САМО СЕМЕСТРИЯЛНО,ТОЕСТ БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЗА 2-РО ОБРАЗОВАНИЕ.МАКСИМАЛЕН ТРУДОВ СТАЖ КАТО ПРЕПОДАВАТЕЛ,ОТЛИЧНО ВЛАДЕЕНЕ НА АНГЛ.ЕЗИК,ФРЕНСКИ ЕЗИК,ОНАЗИ ОРНЕ Й Е ПИСАЛА СРЕДНО НИВО- АКО ДОБРЕ СИ СПОМНЯМ 5 Т.,НОРМАЛНИ ДОХОДИ ЗА ПРЕД ТЯХ ЗА КАНАДА И ПИСМО-ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА РОДНИНА ПО СТАРАТА СИСТЕМА.ДА,АМА НЕ СТАНА,ЗА КАКВО ВЪОБЩЕ Я ИЗВИКАХА НА ИНТЕРВЮ?
ВЪПРОСА МИ Е ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА КАНДИДАТСТВА ПАК ЗА КВЕБЕК И ЩЕ ИМА ЛИ ПО-ГОЛЕМИ ШАНСОВЕ,АКО ЗАВЪРШИ 2-ТО ОБРАЗОВАНИЕ С ДИПЛОМА,ВДИГНЕ ЗНАЧИТЕЛНО ФРЕНСКИЯ,АЗ МОГА ДА Й ДАМ 1Т. КАТО РОДНИНА,АКО ЗАМИНА СКОРО,ЧАКАМ СКОРО ВИЗА.ПРОБЛЕМА Е,ЧЕ ГУБИ ОТ ВЪЗРАСТА СИ И ОТ СУБЕКТИВНАТА ОЦЕНКА НА ИНТЕРВЮРАЩИЯ....МОЖЕ ЛИ ПЪК ДА КАНДИДАТСТВА ПРЕЗ ФЕДЕРАЛНАТА ПРОЦЕДУРА,УЖ МОЖЕ,НО И ТАМ НЕЩАТА СА ДОСТА СЪМНИТЕЛНИ.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И 2-ТЕ И ПРОФЕСИИ НЕ СА КОНВЕРТИРУЕМИ В КАНАДА.ДЪРТАТА ОРНЕ НАПРАВО Й Е КАЗАЛА ,ЧЕ НЯМА НИКАКВИ ШАНСОВЕ ЗА КВЕБЕК.
КАК СТОЯТ НЕЩАТА АЗ ДА Я ИЗТЕГЛЯ КАТО ПОСТОЯНО ПРЕБИВАВАЩ ВЕЧЕ В КАНАДА?МОГА ЛИ ДА Я СПОНСОРИРАМ,ЧЕТОХ,ЧЕ МОЖЕ,НО ДА ЛИ Е ТАКА?ИМА ЛИ НЯКАКВО ОЦЕНЯВАНЕ И ВЪЗРАСТОВО ОГРАНИЧЕНИЕ?!ВЪВ ФОРУМА НЯКОИ ТВЪРДЯТ,ЧЕ ДА,АЗ НЕ ВИДЯХ ТАКОВА НЕЩО.
МОЛЯ ВИ,ЗА ВАШЕТО МНЕНИЕ,ЩЕ МИ БАДЕ ОТ ПОЛЗА!
ЩЕ ВИ ПОМОЛЯ ДА НЕ ДАВАТЕ ИЗЛИЩНИ ОЦЕНКИ ЗА СЛУЧАЯ НА СЕСТРА МИ.КАКВОТО ТАКОВА!И БЕЗ ТОВА НЕ НИ Е ВЕСЕЛО!ЯВНО ЗДРАВО ЛЪЖАТ ИЗ САЙТ-А ИМ И ПРЕДВАРИТЕЛНАТА ОЦЕНКА ЗА ДА ТИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ.
МОЯТ СЪВЕТ З АТЕЗИ НА НЕЙНАТА ВЪЗРАСТ Е ДА НАБЛЯГАТ ЗДРАВО НА ФРЕНСКИЯ,ПО-РАНО ДА СЕ РЕШАТ ЗА КАНАДА ПРЕЗ КВЕБЕК И ДА ИМАТ КОНВЕРТИРУЕМИ ПРОФЕСИИ.
ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ПОЕЛИТЕ ПО ДЪЛГИЯ ПЪТ КЪМ КАНАДА!
Ами как да ти го обясня по лесно от тва дето е написано на ОФИЦИАЛНИЯ саит.?
стом сестра ти може да 4ете енгли6 супер- ето на какво пи6е
You can sponsor relatives or family members from abroad if they are:
-your spouse, common-law or conjugal partner 16 years of age or older;
your parents or grandparents;
-your dependent children, including adopted children;
children under 18 years of age whom you intend to adopt;
your brothers, sisters, nephews, nieces or grandchildren who are orphans; under the age of 18 and not married or in a common-law relationship;
or
a relative of any age if you do not have an aunt, uncle or family member from the list above who you could sponsor or who is already a Canadian citizen, Indian or permanent resident.
не вижда6 ли какво пи6е бе 4овек ? - братята и сестрите - да са под 18 г и да са неженени(неомъжвани)
Тва не съм си го измислил аз а е еи от тука:
http://www.cic.gc.ca/english/sponsor/index.html
А състо така и от ли4ен опит- имам роднини в Ка дето могат да ме спонсорират -но не става-аз съм над 18 г.
Това 4е не ти харесва предполагам не зна4и 4е ако пита6 осте 100 пъти фактите сте се променят. И на мене не ми харесва -ама е така .
стом сестра ти може да 4ете енгли6 супер- ето на какво пи6е
You can sponsor relatives or family members from abroad if they are:
-your spouse, common-law or conjugal partner 16 years of age or older;
your parents or grandparents;
-your dependent children, including adopted children;
children under 18 years of age whom you intend to adopt;
your brothers, sisters, nephews, nieces or grandchildren who are orphans; under the age of 18 and not married or in a common-law relationship;
or
a relative of any age if you do not have an aunt, uncle or family member from the list above who you could sponsor or who is already a Canadian citizen, Indian or permanent resident.
не вижда6 ли какво пи6е бе 4овек ? - братята и сестрите - да са под 18 г и да са неженени(неомъжвани)
Тва не съм си го измислил аз а е еи от тука:
http://www.cic.gc.ca/english/sponsor/index.html
А състо така и от ли4ен опит- имам роднини в Ка дето могат да ме спонсорират -но не става-аз съм над 18 г.
Това 4е не ти харесва предполагам не зна4и 4е ако пита6 осте 100 пъти фактите сте се променят. И на мене не ми харесва -ама е така .
- BrotherJoe
Възможност
Предварително искам да се извиня- не съм най-компетентния в областта- просто това е една възможност: прегледайте списъка с търсените професии и си изберете една, която носи максимум точки- например хлебар и т.н. След това направете теста и вижте на кое ниво френски я пуска с новите данни. И ако все още е решена да емигрира- сяда и учи до това ниво френски, а през това време "изкарва"(все пак сме в БГ и с пари всичко става) една тапия че е изкарала примерно едногодишен курс по тази професия и е работила в някоя фурна- и напред. Няма начин да няма начин:)
-
Re: ВЪПРОС-КАЗУС ЗА ЕМИГРАЦИЯ-КЪМ ЛИНКО...ДР..
Сестра или брат могат да се спонсорират, но трябва да минат първо на провинциално ниво.axl rose написа: КАК СТОЯТ НЕЩАТА АЗ ДА Я ИЗТЕГЛЯ КАТО ПОСТОЯНО ПРЕБИВАВАЩ ВЕЧЕ В КАНАДА?МОГА ЛИ ДА Я СПОНСОРИРАМ,ЧЕТОХ,ЧЕ МОЖЕ,НО ДА ЛИ Е ТАКА?
Чел съм във форума че някой провинции имат т.нар. фемили съпорт опшън при какдидатстване за сертификат за селекция. (Онтарио, Алберта, Саск. и Манитоба май имаха преди 4 год, сега не знам как е)
Еи тук намерих как стой въпроса с Манитоба, все още е възможно е да се направи. Има изисквания естествено, да си живял определено време там, да имаш определен доход и т.н.
http://www.gov.mb.ca/labour/immigrate/i ... n/2_3.html
Нямам време да Гугалвам и останалите провинции, погледнете със сестра ти! Успех!
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
За причините за неуспеха на сестра ти няма смисъл да се гадае, след като има издаден FEVAL. Там всичко си пише. Ако не са й го дали на сестра ти в края на интервюто или след това, то задължително следва да си го поиска с нарочно писмо (факс) до Виена. Длъжни са да го издадат при отказ и намерение за отказ на молбата за селекция.axl rose написа:ДА,АМА НЕ СТАНА,ЗА КАКВО ВЪОБЩЕ Я ИЗВИКАХА НА ИНТЕРВЮ?
Дали има смисъл или няма, ще покаже една прецизна оценка на кандидатурата й към днешна дата. След като се анализират данните от FEVAL-а както и възможностите за повишаване на точките.ВЪПРОСА МИ Е ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА КАНДИДАТСТВА ПАК ЗА КВЕБЕК И ЩЕ ИМА ЛИ ПО-ГОЛЕМИ ШАНСОВЕ,АКО ЗАВЪРШИ 2-ТО ОБРАЗОВАНИЕ С ДИПЛОМА,ВДИГНЕ ЗНАЧИТЕЛНО ФРЕНСКИЯ,АЗ МОГА ДА Й ДАМ 1Т. КАТО РОДНИНА,АКО ЗАМИНА СКОРО,ЧАКАМ СКОРО ВИЗА
За възрастта е ясно, но как така реши, че непременно ще загуби от субективната оценка на интервюиращия при евентуална нова кандидатура? Това хич не мога да си обясня. А и както вече казах, плюсовете и минусите т.е. кои точки ще се увеличат и кои намалят е въпрос на една прецизна оценка на нещата. И ако при тази преценка се установи, че от интервюиращия трябва да се разчита "да даде" 2, 3 или 4 точки от неговите 8 т. (фактор адаптивност), то шансовете кандидатурата да бъде приета са напълно реални.ПРОБЛЕМА Е,ЧЕ ГУБИ ОТ ВЪЗРАСТА СИ И ОТ СУБЕКТИВНАТА ОЦЕНКА НА ИНТЕРВЮРАЩИЯ
За спонсориране на сестра си забрави. Не отговаряте на условията, както вече ти казаха и други съфорумци.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
e kak могат бе човек? нали виждаш че трябва да са под 18 години! Значи ако си тук , женен, с деца, НЕ можеш никой да спонсорираш- нито брат, нито сестра, нито родител. Нямаш право!VorGrigorov написа:Сестра или брат могат да се спонсорират, но трябва да минат първо на провинциално ниво.axl rose написа: КАК СТОЯТ НЕЩАТА АЗ ДА Я ИЗТЕГЛЯ КАТО ПОСТОЯНО ПРЕБИВАВАЩ ВЕЧЕ В КАНАДА?МОГА ЛИ ДА Я СПОНСОРИРАМ,ЧЕТОХ,ЧЕ МОЖЕ,НО ДА ЛИ Е ТАКА?
!
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- estoyanova
- Обратна връзка:
- estoyanova
- Обратна връзка:
-
Направи си труда да погледнеш линка който съм дал и ще ти стане ясно как става.sasho71 написа:e kak могат бе човек? нали виждаш че трябва да са под 18 години! Значи ако си тук , женен, с деца, НЕ можеш никой да спонсорираш- нито брат, нито сестра, нито родител. Нямаш право!VorGrigorov написа:Сестра или брат могат да се спонсорират, но трябва да минат първо на провинциално ниво.axl rose написа: КАК СТОЯТ НЕЩАТА АЗ ДА Я ИЗТЕГЛЯ КАТО ПОСТОЯНО ПРЕБИВАВАЩ ВЕЧЕ В КАНАДА?МОГА ЛИ ДА Я СПОНСОРИРАМ,ЧЕТОХ,ЧЕ МОЖЕ,НО ДА ЛИ Е ТАКА?
!
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
- Helena
Ами аз съм на тази възраст и успях сама.estoyanova написа:Helena вярвай,не е точно така!Дори и сега има хора,които са несемейни и масово ги връщат за език,при посочени нива 6/7 .Това,че не пишат тук е друга тема.Дамата е на 38 ,каквато и квалификация да има сама няма да успее/поне в посоченият случай/
А иначе са прави да ги връщат - ниво 6/7 нищо не е.
Винаги можеш да спонсорираш родител независимо дали си женен, с деца и т.н. За да спонсорираш сестра/брат не само, че трябва да са под 18 години, но и трябва да са сираци. Наистина от линка на Вор става ясно, че има някаква врътка да спонсорираш сестра/брат, но това е само за Манитоба. За Алберта не можах да намеря аналогична програма.sasho71 написа:e kak могат бе човек? нали виждаш че трябва да са под 18 години! Значи ако си тук , женен, с деца, НЕ можеш никой да спонсорираш- нито брат, нито сестра, нито родител. Нямаш право!VorGrigorov написа:Сестра или брат могат да се спонсорират, но трябва да минат първо на провинциално ниво.axl rose написа: КАК СТОЯТ НЕЩАТА АЗ ДА Я ИЗТЕГЛЯ КАТО ПОСТОЯНО ПРЕБИВАВАЩ ВЕЧЕ В КАНАДА?МОГА ЛИ ДА Я СПОНСОРИРАМ,ЧЕТОХ,ЧЕ МОЖЕ,НО ДА ЛИ Е ТАКА?
!
- estoyanova
- Обратна връзка: