Най-после след 3г. и 1 месец процедура получихме визи, заедно с визите за цялото ми семейство за мен има и едно писмо че медицинските изследвания показват че имам "Inactive tuberculosis" и че 30 дена след влизането ми в Канада трябва да се обадя на едни телефони на public health authority. Има и един формуляр IM 0535 Medical surveillance undertaking който трябва да им представя. Цялата тази работа ми изглежда много съмнителна. След основните медицински тук ме накараха да правя втора снимка 3 м след първата и изследвания на храчка, които бяха естествено отрицателни. Втората снимка и изследването бяха изпратени и получихме ОК на медицинските. Днес говорих с Воденичарова от Грийнберг която много добре си спомня моя случай и тя каза че нямат никакво основание за такава диагноза, същото ми казаха и от ТУБ диспансера в София. Според Воденичарова те въобще не се съобразяват с мнението на нашите рентгенолози и ако са забелязали нещо на снимката си мислят че изследването на храчка е фалшиво, тоест съм си платил да ми издадат с отрицателен резултат!!! И сигурно се презастраховат.
Притеснявам се като ида в Канад да не ме принудят да пия някакви скъпи лекарства без да съм болен. В началото няма да имам и здравана карта още! Иначе съм много здрав, не си спомням кога съм боледувал за поледно, от майка ми знам че като малък съм боледувал веднъж от пневмония.
Моля, ако някой е бил в такава ситуация - да каже как се развиват по -натам нещата! Моля и хората с медицинско образование да помогнат!
Благодаря Ви!
Визи + диагноза Inactive tuberculosis!!!?
И при нас беше същата ситуация. Ние медицинските ги правихме във Виена и там един д-р Braun почнаха да му се привиждат някакви петна по ренгтеновата снимка на жена ми. Накара ни да направим 2 снимки и накрая и даде виза със същото условие. Като влизаш в Канада на летището ще ти дадат списък с лекари, при които трябва да отидеш. Ние като спечени новобранци отидохме, но тъй като не искахме да правият на жена ми 3-та снимка в рамките на 5-6 седмици казахме в клиниката, че имаме съмнение, че е бременна. Дадоха ни отсрочка от няколко месеца. След като все пак направихме снимката отидохме при един доктор и там носехме новата снимка, 2-те снимки от Виена и още една снимка, която са правили преди време на жена ми. Доктора ги гледа всичките и каза, че въобще не вижда никакви признаци на туберколоза и с това приключи всичко.
Не мисля, че има за какво да се притесняваш. В общи линии туберкулозата е нещото, за което непрекъснато се заяждат. Аз имам астма и като малък съм боледувал много често от пневмония. Въпреки всичко направиха проблем на жена ми, а не на мен.
По отношение за плащането, мисля, че ще трябва да си платиш за рентгенова снимка при всички положения, защото изледването се изисква за имиграционни цели. Не си спомням точно, но мисля, че за доктора не плащахме.
Не мисля, че има за какво да се притесняваш. В общи линии туберкулозата е нещото, за което непрекъснато се заяждат. Аз имам астма и като малък съм боледувал много често от пневмония. Въпреки всичко направиха проблем на жена ми, а не на мен.
По отношение за плащането, мисля, че ще трябва да си платиш за рентгенова снимка при всички положения, защото изледването се изисква за имиграционни цели. Не си спомням точно, но мисля, че за доктора не плащахме.
- estoyanova
- Обратна връзка:
Re: Визи + диагноза Inactive tuberculosis!!!?
Спокойно, това не е първия нито последния случай. Ако е така както си го написал означава че след 30я ден тук трябва да се обадиш, ами обади се като получиш здравната карта. Ако пристигнеш в последните дни на месеца и подадеш документи за здравна карта до края на месеца, то той се зачита като цял така че ти остават 2 месеца да чакаш здравната карта. Още като пристигнеш на другия ден може да отидеш и да подадеш документи за здравна карта и социален номер, а не да чакаш датата дадена ти на летището за регистриране в общината. За здравните карти ако нямаш договор за наем, трябва да дойде с теб този който те е посрещнал с неговия договор за наем и да се подпише.Siluet написа:Най-после след 3г. и 1 месец процедура получихме визи, заедно с визите за цялото ми семейство за мен има и едно писмо че медицинските изследвания показват че имам "Inactive tuberculosis" и че 30 дена след влизането ми в Канада трябва да се обадя на едни телефони на public health authority. Има и един формуляр IM 0535 Medical surveillance undertaking който трябва да им представя. Цялата тази работа ми изглежда много съмнителна. След основните медицински тук ме накараха да правя втора снимка 3 м след първата и изследвания на храчка, които бяха естествено отрицателни. Втората снимка и изследването бяха изпратени и получихме ОК на медицинските. Днес говорих с Воденичарова от Грийнберг която много добре си спомня моя случай и тя каза че нямат никакво основание за такава диагноза, същото ми казаха и от ТУБ диспансера в София. Според Воденичарова те въобще не се съобразяват с мнението на нашите рентгенолози и ако са забелязали нещо на снимката си мислят че изследването на храчка е фалшиво, тоест съм си платил да ми издадат с отрицателен резултат!!! И сигурно се презастраховат.
Притеснявам се като ида в Канад да не ме принудят да пия някакви скъпи лекарства без да съм болен. В началото няма да имам и здравана карта още! Иначе съм много здрав, не си спомням кога съм боледувал за поледно, от майка ми знам че като малък съм боледувал веднъж от пневмония.
Моля, ако някой е бил в такава ситуация - да каже как се развиват по -натам нещата! Моля и хората с медицинско образование да помогнат!
Благодаря Ви!
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче