Преместване с големи деца към друга провинция?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
rokamil

Мнение от rokamil »

Vsiako edno mestene si e nova imigracia...Slagate + i - na kantara i...reshavate.Ne sam saglasen,che tuk tineidjarite skuchaiat...namirat si dostatachno zabavlenia...vse pak i tuk hora jiveiat.Oshte sled parvata sedmica v uchilishte decata si namirat priateli.Verno,che i za tiah e stres,no mislia,che roditelite opavat po-golemia kaish.Zavisi ot naema dali parno i voda shte sa vklucheni v naema(taka e v povecheto kvartiri).Ako plashtash vodata,izliza okolo 25-30 $ na mesec.Zdravnite moje i da sa ti bezplatni,no sredno sa okolo 30$ na chovek na mesec.Bankovite smetki ne e nujno da se smeniat,ako iskate si otvariate tuk novi.Smeniat se samo health cartite.
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Най-голям зор си е прехвърлянето на адресите.
Въпреки че сменихме всички адреси още първия месец, тъпунгерите продължават да пращат писмата на стария. ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАТ НОВИЯ.
И това не в една институция. Вече имам чувството че като видят че си сменил Квебек с друга провинция и го правят нарочно.

Код за потвърждение: Избери целия код

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Aries

Мнение от Aries »

AleksandrAI написа:Най-голям зор си е прехвърлянето на адресите.
Въпреки че сменихме всички адреси още първия месец, тъпунгерите продължават да пращат писмата на стария. ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАТ НОВИЯ.
И това не в една институция. Вече имам чувството че като видят че си сменил Квебек с друга провинция и го правят нарочно.
Мне, даже когато смениш квартирата в един и същ град, проблемите са същите. Три пъти се обаждам да си искам Т4 слипа и отново са го пратили на стария адрес (който съм напуснал преди повече от 6 месеца) :evil: :twisted:
Kiwi

Мнение от Kiwi »

На мен още ми мотаят детските. Пращали 4 месеца чекова на стария адрес. Така че не е лесно преместването. С повече усилия, бира и желание всичко е възможно.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

А защо не ползвате услугата на канадските пощи за препращане на кореспонденцията? Ние си платихме за 6 месеца и препращат всичко съвсем коректно.
Изображение
Аватар
dog

Мнение от dog »

Aries написа:
Мне, даже когато смениш квартирата в един и същ град, проблемите са същите. Три пъти се обаждам да си искам Т4 слипа и отново са го пратили на стария адрес (който съм напуснал преди повече от 6 месеца) :evil: :twisted:
Нали пощите предоставят услугата срещу заплащане да ти пренасочват писмата или да ти ги пазят докато си ги вземеш. Не знам колко струва но си заслужава заради сигурността.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
dog

Мнение от dog »

Kiwi написа:На мен още ми мотаят детските. Пращали 4 месеца чекова на стария адрес. Така че не е лесно преместването. С повече усилия, бира и желание всичко е възможно.
Нашите пристигат директно в банковата сметка.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Sneji написа:А защо не ползвате услугата на канадските пощи за препращане на кореспонденцията? Ние си платихме за 6 месеца и препращат всичко съвсем коректно.
Защото всички плащания от години си идваха в банковата сметка. Никога не съм получавал чекове. Но системата се прецака някак си и вместо да подължат да си идват по банк сметка решиха да ги препращат по пощата. Знам ли и аз. Другия месец ще ми ги сипят накуп.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

dog написа:
Здравни осигуровки и тука плащам, около 100$ на месец, колективна в работата, но за плащане на вода отдавна съм забравил, интересно колко е на месец водата при вас?
За безплатните неща и запада си напълно прав. Тениса им е основно забавление през лятото и ако се плаща за игрище ще е голямо разорение.
За водата: според потреблението (нашата е към $40 средно) - плаща се питейната, обратната, даже уличната канализация (може би щото имам шахта на паркинга). Спокойно, в билидингите влиза в наема. Чак като си купите къща, няма да ви избяга.

А за тениса - май трябва да си член на някакъв клуб, за да имаш достъп. Таксите не са големи за ученици:
http://www.calgarytennisclub.com/2007_membership.pdf
:)
Embrace your climate change!
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

dog написа:
Aries написа:
Нали пощите предоставят услугата срещу заплащане да ти пренасочват писмата или да ти ги пазят докато си ги вземеш. Не знам колко струва но си заслужава заради сигурността.
Знаех още тогава за тази услуга. Но когато се преместихме сменихме адреса веднага навсякъде и бяхме спокойни защото ставаше дума за Releve-тата които ги пращат чак този месец. Обаче аз от къде да знам че въпреки че ни имат новия адрес ще ги изпратят на стария. Та аз съм сменил адреса още преди 6 месеца. Абе пълни тъпунгери. Че дори сега като им звъня хич не си дават зор, викат ми : Ще дойдат.
А аз им казвам : Е как ще дойдат като съм се обадил преди 2 седмици и тогава ми казаха ча са пратени на стария адрес.
Та такива ти ми работи.

Код за потвърждение: Избери целия код

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Публикувай отговор