Град Лавал?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Град Лавал?

Мнение от IvHaydu »

Здравейте!
Какво ви е мнението за град Лавал?
Плюсове/минуси пред Монреал?
Благодаря ви!
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Godis

Мнение от Godis »

Ами това е комай единствения град който познавам, който няма същински център. Зависи къде точно искаш да се заселиш, по-близките до Монтреал квартали имат повече вид на градски квартали но ценита там са кажи-речи монтреалски, особено около новото метро. Минеш ли тези квартали, сигурно си гледал на картата - квартал, поле, квартал, гора, квартал, поле и т.н., всичко е доста рехаво и отдалечено и без 2 коли ще е трудно.
Много местни го харесват като по-евтино, но пък знаеш, че и по-евтиното си има някаква цена в крайна сметка.
Ако работиш в Монтреал имай предвид че и по 15та и по 30та към Монтреал сутрин и към Лавал вечер е бая чакане.
Иначе от ограничените ми наблюдения - големи търговски центрове на 15та и 30та, български автомеханик (гараж Роза), гръцки супер където може да намериш някои евопейски неща (вкл 2 вида бълг. сирене).
От Cote-Vertu до търг. център Лавал има-няма 20 минути с експреса.
Godis

Мнение от Godis »

PS. Може би най-добрият вариант е да живееш в Монтреал, а да работиш в Лавал. Аз съм в южната част на Монтреал и до център Лавал ми отнема 20 минути по 30та. От NDG по 2те 15ти отнема 30-35 заради прехода по 40та. В самия Лавал места за паркиране бол.

Преди ми се наложи да ходя на интервю от NDG до центъра на Монтреал (до TQS) - с рейс, метро и пеша отнема 45 минути минимум.
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Godis,
само за уточнение, сигурно ли е че 30-та магистрала води към Лавал? Може би 13-та искаш да кажеш, понеже 30-та е на рив сюд.
Иначе по темата мога да кажа че на мен ми харесва, каквото има в Монреал, това има и в Лавал. Но я няма лудницата, мисля че е по-спокойно. Препдочитам частта на Лавал южно от 440-та магистрала. Допада ми повече от южния бряг :)
Godis

Мнение от Godis »

oops, pisah v 5 sutrinta :) 13ta a ne 30ta razbira se :) mn sorry :)
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Благодаря ви, Годис, Свилко, за полезните мнения! :beer: :beer: :beer:
Става въпрос за района около пресечката на Notre Dame и 117, в Chomedey...
И как ви се струва 700$ за 5 1/2 без отоплението (долен етаж на дуплекс (ако не броим "мазето"))?
И всеки ден - сутрин до Отремон, вечер обратно, явно е голяма лудница по 15-ката... Ходил съм до Лавал в пиков час привечер, по мост Аунтсик (АунЦик :D ), и нямаше задръствания...
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Дааа, сутрин от 7 до 9 е лудница на 15-та. Но ако тръгваш рано сутрин към 6ч. си ок :) Ама като няма накъде, ще пътуваш че и пушек се вдига ;) На мен ми се струва добре 700 за 5 1/2 в дуплекс. Със топлото зимата ще ти отива към 1000.
Не ти ли хареса Свети Леонард? :)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Svilko написа:На мен ми се струва добре 700 за 5 1/2 в дуплекс. Със топлото зимата ще ти отива към 1000.
какво? какво? демек топлото ще излиза 300$ :rotfl: ама големи разбоийници са там тез Кебекари :twisted:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Хммм...не мисля, че отоплението ще е 300$ месечно - по-скоро към 100-120$ месечно при разсрочено плащане...
Сен Леонар е страхооотен квартал (град!), пък и още не сме решили да се местим, въпроса е още хипопотамски, пардон, хипотенузен, пардон, хипотетичен... :wink: :D :D
Но ако семейното благо го изисква, ще се местим, то като отначало ти тръгне на местене...
:beer: :beer: :beer: :beer:
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Извинявам се, като казах топлото, имах в предвид електричеството, което включва примерно, топлото, топла вода, и другите неща. Но и съвсем ми убягна, че тука фактурите идват на 2 месеца. Та значи имах в предвид всичко това за 2 месеца, което прави както казва IvHaydu 150-170$ / месец. Но ако хване хубава зима каквато беше тази, за тия 5 стаи ще минеш 200$ месечно ми се струва.
Публикувай отговор