Теста за гражданство-версията за Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
nini

Теста за гражданство-версията за Квебек

Мнение от nini »

Има ли някой линк към теста, но за Квебек. Аз имам ето това нещо, но то е за Бритиш Колумбия.
http://www.yourlibrary.ca/citizenship/
Аватар
Lucien_vr

поздрав

Мнение от Lucien_vr »

Честито и да не забравите да почерпите :beer:
Ride to live, live to ride
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Не ви ли изпратиха книжка за четене? Мися, че тя е еднаква за всички провинции. И в нея някъде беше посочен линк, ако искаш да си го четеш в нета или да си го дръпнеш.
Обичам да преча
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Няма разлика за квебек, той теста е за канадско гражданство, не квебекско (засега 8) )

Виж какво ти казват хората в началото на теста: "The practice test consists of over 100 multiple choice questions derived from the book A Look at Canada, 2005 edition". Тя книжката е една и съща за всички провинции.

Между другото теста е направен така че да го минеш. Попрегледай книжката, наблегни на частта за гласуването и ще си 6= :) Те на теста въпросите са си нормални въпроси, ама грешните отговори са толкова грешни, че наистина се изисква сериозна изобретателност за да се объркаш.

Стискам палци!
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Тоя тест по степен на трудност е като изпита за влизане в Комсомола едно време :D
Има я и на френски книжката.

http://www.cic.gc.ca/francais/pdf/pub/regard.pdf
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
nini

Мнение от nini »

Благодаря ви за отговорите. Аз всичко това го знам-книжката, трудността на въпросите, но си мислех, ако има версия за Квебек да я прегледам и нея. Знам, че има някои специфични въпроси за конкретната провинция, в която живеем-министър-председател, управляваща партия и т.н.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Нямаше, нини :D
Въпросите бяха много общи в тази част: какви са ви правата и задълженията когато има избори. И аз се сбърках да зазубрям имената на местния депутат в Камерата и т.н., но нямаше :D
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

При мен сь6то няма6е имена... питаха ме оба4е кога Алберта е влязла вьв федерацията :roll: ето и пример от вьпрос, които запомних за да се бьзикам с приятели -
" На федералните избори се гласува:
а/ таино
б/ с вдигане на рька
в/ по телефона

:lol: 8)
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
Vanku

kanadsko grajdanstvo

Мнение от Vanku »

Znam,kade prodavat vsichki nechta neobhodimi za poluchavane na kanadski pasport.Mislia,che tzelia komplekt s vaprosi struva - 50-6o$.
Chte se pointeresuvam dopalnitelno.
Аватар
dog

Re: kanadsko grajdanstvo

Мнение от dog »

Vanku написа:Znam,kade prodavat vsichki nechta neobhodimi za poluchavane na kanadski pasport.Mislia,che tzelia komplekt s vaprosi struva - 50-6o$.Chte se pointeresuvam dopalnitelno.
И тука имало находчиви хора. И на ескимос хладилник могат да продадат.
Ванку, първо се взема гражданство, а после няма никакъв проблем да ти издадат паспорт.
Започва да ме гризка отвътре какво ли има в този комплект че струва толкова. Може би хартия, печати и всичко необходима за изработката на паспорт.
Те хората и в сайта са си сложили информацията и книжка да учиш ти изпращат и в интернет има примерни въпроси с отговорите. Не съм чувал някой да се е провалил на теста освен един който е отишъл пиян.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Публикувай отговор