И ние като повечето хора тук сме се запътили към Квебек. И ние като повечето се натъкваме на трудности и изникват въпроси.Затова питам Вас- Вие знаете най- добре как стоят нещата напрактика.
1.Аз съм завършила две висши образования и двете са с магистърска степен- по първото съм учител по история, но не съм преподавала до сега, а работя като уредник в музей. Втората ми диплома е икономическа- магистър по икономика, специалност Стопански и финансов контрол
Въпрос: трябва ли да попълня декларация за учителите, въпреки че не съм била и ден учител (не смятам и да бъда, дори и в Квебек). За стопанския и финансовия контрол- трябва ли да попълна декл. за ордера на Счетоводителите?
2. Когато се говори за копия на документи (актове за раждане, граждански брак, трудова книжка) да се разбира ксерокопия или дубликати (на някои от тях)
3. Съпругът ми има средно образование- електротехник . Няма трудов стаж като такъв (не може да го докаже, въпреки че една година е бил такъв в чужбина- военна му работа

4. Имам 9 години стаж в музея, дипломата ми е за учител, нямам стаж по икономическата специалност, защото се роди малката ми дъщеря след като завърших,а там евентуално искам да запиша колеж по счетоводство- какво ще ме посъветвате по този повод

Извинявам се за есето, но ми е трудно да съкратя нещата.
Поздрави от нас