Питанки разни от съвсем начинаещи
Питанки разни от съвсем начинаещи
Здравейте емигранти, почти емигранти и кандидат такива!
Ние все още си събираме документите за Виена и като имам в предвид семейните ни неуредици скоро май няма да успея да ги събера.
Все пак имам няколко питанки ако не ви отегчавам....
1) имам завършена френска гимназия 89г. в дипломата никъде не пише хорариум на часовете. Трябва ли да го изискам от гимназията за да докажа ниво на владеене на френски?
2) След това съм учила 2 години монтьор на електронна техника УПК много тъпа форма от която не се издава удостоверение със сериен номер но за щастие се пази досие с изучаваните предмети и положени практика и изпити. Та, когато попълвам за проверка на точки като какво се равнява тази специалност според вас? Казаха ми че се приравнява на колеж 2 години след средно.
Големият ми син 15 год е от първия ми брак. Освен че ще приложа документ за развод трябва ли да пращам сега за Виена и декларация от бившия си съпруг за съгласие, синът ни да емигрира или в по- късен етап ще ми е необходима.
Ние все още си събираме документите за Виена и като имам в предвид семейните ни неуредици скоро май няма да успея да ги събера.
Все пак имам няколко питанки ако не ви отегчавам....
1) имам завършена френска гимназия 89г. в дипломата никъде не пише хорариум на часовете. Трябва ли да го изискам от гимназията за да докажа ниво на владеене на френски?
2) След това съм учила 2 години монтьор на електронна техника УПК много тъпа форма от която не се издава удостоверение със сериен номер но за щастие се пази досие с изучаваните предмети и положени практика и изпити. Та, когато попълвам за проверка на точки като какво се равнява тази специалност според вас? Казаха ми че се приравнява на колеж 2 години след средно.
Големият ми син 15 год е от първия ми брак. Освен че ще приложа документ за развод трябва ли да пращам сега за Виена и декларация от бившия си съпруг за съгласие, синът ни да емигрира или в по- късен етап ще ми е необходима.
Добре дошли,
първо най-важното за детето, да трябват тези декларации
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.ph ... 0%F6%E8%FF
второ, френският трябва да се учи и знае за интервюто и е много желателно /в последно време/ да представиш диплома от Алианз франсе наприме, можеш само изпит да положиш там за ниво.
а за работата трябва да докажеш стаж.
Ползвай търсачката горе!
първо най-важното за детето, да трябват тези декларации
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.ph ... 0%F6%E8%FF
второ, френският трябва да се учи и знае за интервюто и е много желателно /в последно време/ да представиш диплома от Алианз франсе наприме, можеш само изпит да положиш там за ниво.
а за работата трябва да докажеш стаж.
Ползвай търсачката горе!

на циганина давали царство, а той: А има ли хляб?
Благодаря!
Това за големия ми син беше много полезно!
Аз си изчислявам всеки път различен брой точки. В официлния тест дори и в най лошия вариант ги събираме. но коато го направих в един сайт преведен на български ми изведе резултат 52 точки
което съвсм не ми хареса.
по трудовата ми книжка имам стаж по дадената специалност 4 години
а професията влиза точно в категория Б като монтьор на офис техника
От 2000 година имам учебен център свой за който се чудя дали да споменавам изобщо като се има в предвид неуредените ми пенсионни.
Вие как мислите....
Аз си изчислявам всеки път различен брой точки. В официлния тест дори и в най лошия вариант ги събираме. но коато го направих в един сайт преведен на български ми изведе резултат 52 точки
което съвсм не ми хареса.
по трудовата ми книжка имам стаж по дадената специалност 4 години
а професията влиза точно в категория Б като монтьор на офис техника
От 2000 година имам учебен център свой за който се чудя дали да споменавам изобщо като се има в предвид неуредените ми пенсионни.
Вие как мислите....
Re: Питанки разни от съвсем начинаещи
Две години обучение в колеж техническа специалност Électronique.
Това съм получил като официално приравняване.
Успех
Две години обучение в колеж техническа специалност Électronique.
Това съм получил като официално приравняване.
Успех
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Кажи дог ти ......
ти къде го учи да не се окажем съученици?
Аз съм го завършила 89г.
Аз съм го завършила 89г.
Re: Кажи дог ти ......
Виждам че не сме.kitke написа:ти къде го учи да не се окажем съученици?
Аз съм го завършила 89г.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Щом казваш така ще да е....
е и работиш ли по тази специалност?
Дали бих могла да уча висше там по тази специалност. Много скъпо ли ще е?
И като си толкоз старо куче дали да упоменавам според теб 6 годишният си частен бизнес... или да го премълча от което ще загубя точки за стаж но ще си спестя разправии относно документацията
И като си толкоз старо куче дали да упоменавам според теб 6 годишният си частен бизнес... или да го премълча от което ще загубя точки за стаж но ще си спестя разправии относно документацията
Не
Не съм се интересувал от тази специалност, но сигурно ще намериш нещо подходящо. Можеш да кандидатстваш за финансова помощ (заем+стипендия).
Това сама си го преценявай. Ако не ти стигат точките без стажа си обявяваш бизнеса. А ако те е страх от разправии с документи по-добре не се захващай с процедурата.
Не
Не съм се интересувал от тази специалност, но сигурно ще намериш нещо подходящо. Можеш да кандидатстваш за финансова помощ (заем+стипендия).
Това сама си го преценявай. Ако не ти стигат точките без стажа си обявяваш бизнеса. А ако те е страх от разправии с документи по-добре не се захващай с процедурата.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче