Kade pochiva kanadeca?
Kade pochiva kanadeca?
Vinagi sam si zadaval vaprosa kade ili dali izobshto pochiva srednostatisticheskiya gitel na Canada v toya variant ,koyto nie poznavame prez otpuskata si ili v sezona da otide na more ili planina.Ima li statistika kakva chast ot naselenieto moge da si pozvoli tozi luks vsyaka godina ,kakto nie byahme sviknali.Interisuva me za srednata klasa hora ,koyato e i nay mnogobroyna ,tova ,che ima i hora koito mogat i si go pozvolyavat e vidno.Po moe mnenbie 9/10 ot naselenieto ne hodi i ne e hodilo na kurort vsyaka godina v Bg. variant ,a 7/10 nikoga ne sa hodili i edin pat v givota si.Pensionerite ne gi broya ,a i ne me interisuvat.Ne mislite li ,che v takava bogata dargava s tolkova bogati hora tova e nenormalno,men tochno tova me interisuva da uznaya ,horata li ne sa normalni ili naistina ne sa tolkova bogati ,obratno na tova koeto se tvardi za da mogat da si go pozvolyat .Za men toya faktor e kriteriy i mnogo iskam da sam na yasno dokolko bogat tryabva da stana za da moga da si pozvolya neshto deto edin germanec naprimer moge da si go pozvoli sas socialnata si pomosht ,koyato poluchava kato bezraboten.
bate po povod za germaneca vij kvo pishe tuk
"Седмица почивка, за да се надуят краставиците". Аз преведох и му казах: "Отивам да се разходя из Германия". Той опули очи и се опита да ме разубеди. В спора си с него разбрах нещо ужасно. Фриденбергер и жена му никога не са ходили на море. Фриденбергер и жена му не са ходили по-далеч от Мюнхен. И то по работа. Фриденбергер и жена му зиме и лете стоят в Бързото село Шнелдорф и крепят немската икономика. И последно: Фриденбергер и жена му не са богати немци. Те твърдят, че работят само за прехраната си. Нямах причина да не им вярвам. Но техният начин не ме интересува. Това което ме интересува в момента, е концертът на Пинк Флойд в Мюнхен.
tova e ot edna statia v ide li eto i celia tekst makar che ne e mnogo po temata.
http://ide.li/modules.php?name=News&fil ... le&sid=231
"Седмица почивка, за да се надуят краставиците". Аз преведох и му казах: "Отивам да се разходя из Германия". Той опули очи и се опита да ме разубеди. В спора си с него разбрах нещо ужасно. Фриденбергер и жена му никога не са ходили на море. Фриденбергер и жена му не са ходили по-далеч от Мюнхен. И то по работа. Фриденбергер и жена му зиме и лете стоят в Бързото село Шнелдорф и крепят немската икономика. И последно: Фриденбергер и жена му не са богати немци. Те твърдят, че работят само за прехраната си. Нямах причина да не им вярвам. Но техният начин не ме интересува. Това което ме интересува в момента, е концертът на Пинк Флойд в Мюнхен.
tova e ot edna statia v ide li eto i celia tekst makar che ne e mnogo po temata.
http://ide.li/modules.php?name=News&fil ... le&sid=231
Първоначално си помислих,че говориш за България...Po moe mnenbie 9/10 ot naselenieto ne hodi i ne e hodilo na kurort vsyaka godina v Bg. variant ,a 7/10 nikoga ne sa hodili i edin pat v givota si.Pensionerite ne gi broya ,a i ne me interisuvat.

Та,като стана въпрос за канадците,само преди 1-2 седмици моя преподавателка се прибра от Доминиканската република.Друга за Коледните празници беше във Франция-тя е работила в Швейцария и има доста познати из тези краища. Имала съм пак бивши учители,които са обиколили цяла Америка и Европа. Това средностатистически канадци ли са? Средностатистически учители.
Не си прав.Канадците обичат ваканциите и с удоволствие се възползват стига да си "откраднат "някоя и друга почивка...Повечето кебекуа,които познавам са пътували много.Някои пък познават Канада и Квебек като петте си пръста.Курортите на самия Квебек-L'Estrie през зимата (пък и през лятото също) и Гаспези през лятото са пълни и то не с чужденци.
И да ти кажа,пътуването и почивките нямат нищо общо с това кой и колко може да си позволи.Това е въпрос на мироглед и манталитет до някъде. Сещам се за примери на наши преуспели българи в чужбина,предимно богати бизнесмени,които от много години не са почивали за повече от обикновен уикенд на природа.Това не е от липса на средства.Някои хора живеят заради работата си,а почивките си използват за да си видят семейството.Сещам се и за едно интервю с бате Климбо преди няколко години...Той каза тогава,че от 15 години не си е бил в България.Е,може да е почивал на Карибите,знам ли?

Bate, vij toya link:
http://www.statcan.ca/english/kits/winner/2001/travel/
Tam ima informaciya na Statistics Canada, zatova kolko pari harchat kanadcite za pochivki po kontinenti.
I az zabelyazah, che Cuba i Dominican Republic sa nay-predpochitani, kato che li. Edin poznat skoro otprashi za Cuba, a edna kolejka skoro se vrna ot Mexico. No, Joy e mnogo prava, vsichko e vapros na mantalitet, ne samo do finansovi vazmojnosti. Poznavam hora ot Ottawa, koito ne sa hodili po-dalech ot Toronto i Montreal i takiva, koito se skasvat da patuvat.
V akademichnite sredi, obache, kato cyalo horata patuvat dosta, zashtoto prosto nyama nachgin da stoish na edno myasto, ima suma ti konferencii, proekti i t.n. koito ne sa na edno myasto estestveno.
http://www.statcan.ca/english/kits/winner/2001/travel/
Tam ima informaciya na Statistics Canada, zatova kolko pari harchat kanadcite za pochivki po kontinenti.
I az zabelyazah, che Cuba i Dominican Republic sa nay-predpochitani, kato che li. Edin poznat skoro otprashi za Cuba, a edna kolejka skoro se vrna ot Mexico. No, Joy e mnogo prava, vsichko e vapros na mantalitet, ne samo do finansovi vazmojnosti. Poznavam hora ot Ottawa, koito ne sa hodili po-dalech ot Toronto i Montreal i takiva, koito se skasvat da patuvat.
V akademichnite sredi, obache, kato cyalo horata patuvat dosta, zashtoto prosto nyama nachgin da stoish na edno myasto, ima suma ti konferencii, proekti i t.n. koito ne sa na edno myasto estestveno.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

Joy ne preuvelichavay,interesat mi e kam srednostatisticheskiyat gitel na Canada,ne opravdavay nevazmognostta im da go osashtestvyat s nezainterisovannosta im.Izrichno napisah ,che horata ot po visokite socialni grupi koito sa malcinstvo ne me interisuvat v koito spadat i uchitelite ,interesat mi e kam masata -srednostatisticheskiyat gitel na canada ,day primeri za nay mnogobroynata grupa v soc. erarhiya .
Srednia canadec obicha da patuva, no za sajalenie vse po-riadko moje da si go pozvoli. Destinaciite Cuba i Dominican Republic sa nai-chesto poseshtavanite, zashtoto sa nai-evtinite. Da otidesh na Mont Tremblant za 1 sedmica, naprimer, e mnogo po-skapo.
A pri tozi kurs na CAD/Euro Europa prosto ne e za srednia kanadec. Naskoro edin moi poznat se varna ot Florencia. Ne se beshe vpechatlil tolkova ot zabelejitelnostite, kolkoto ot cenata na kafeto v sladkarnicite.
I malko kato courioz, no absolitna istina - sekretarkata na shefa e na 25 godini /frankofonka po rojdenie/, no ne e hodila dori do Montreal /na 180 km ot Ottawa/:shock: Ama ne znam tia dali se vodi srednostatisticheska...

A pri tozi kurs na CAD/Euro Europa prosto ne e za srednia kanadec. Naskoro edin moi poznat se varna ot Florencia. Ne se beshe vpechatlil tolkova ot zabelejitelnostite, kolkoto ot cenata na kafeto v sladkarnicite.

I malko kato courioz, no absolitna istina - sekretarkata na shefa e na 25 godini /frankofonka po rojdenie/, no ne e hodila dori do Montreal /na 180 km ot Ottawa/:shock: Ama ne znam tia dali se vodi srednostatisticheska...

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
И аз мисля, че е преувеличение. Не заради парите, а зарадиRosi написа:Joy, ei na tova se kazva preuveli4enie.JOY написа:[Хайде,бате,не преувеличавай! Средностатистическия канадец,а също така и средностатистическия емигрант могат спокойно да си позволят зимата почивка в Куба или Доминикан,а лятото в България.
![]()
невъзможността да се отдели толкова време за почивка в рамките на една година. По-реалистично е една година в Куба (Мексико, Доминиканска република), една година до България.
Canuck,
Аз затова не си изказах мнението, защото за 4-те години през които съм тук лично аз съм ходила поне на 10 места (при положение, че междувременно бременях и родих) точно по конференции и конгреси. Като сложа и личните пътувания, броят им ще се удвои (не включвам движението вътре в Канада). В общи линии голяма част от нашия семеен бюджет отива в пътувания. Същото се отнася и за колегите ми. Моят шеф пътува само първа класа, защото е ВИП по всички авиокомпании. Миналата година за един месец обиколи петте континента! Иначе колегите ми ходеха на къмпинг из Квебек, на почивка в Нова Скоуща, както и до традиционните Куба, Мексико, Флорида.
Лаура
Ami Pepon vazmutil se e na skapoto kafe ,skapo ama kafe,no toy nyama ot kade da go razbere.Dumata mi e za standartna pochivka ,ne za patuvane dage i za udovolstvie,az po taya logika sachetavayki poleznoto s priyatnoto znachi moga da se otagdestvya kam turistite ,za poslednite 2mes. imam 10 razhodki do Ottawa.
-
- Обратна връзка:
В момента бачкам с едни "средностатистически"строителни работници (няма ни един емигрант, ама и заплатите им са 2х моята, ужким съм им началник) Но any way, ставаше дума за почивките. Един замина преди седмица за Куба, а друг се готви за Акапулко до 10-ина дни. Шефът ми, чиято заплата е доста по-ниска поне от на Кольо и още 30-40% от пишещите тук (съдейки от дискусиите и хвалбите) си ходи човекът всяка есен до Европа. Е, верно и той се оплаква от цената на бирата на пл. Сан Марко, но си ходи и си пие, а аз 5 пъти съм бил във Венеция, но не съм могъл да си позволя това удоволствие. Не познавам нито един богат québécois, както не познавам и един да не е ходил до Вегас. Поне веднъж годишно ходят до Нова Шотландия или Нов Брунзуик най-малкото за да се уверят колко по-добър е живота в Квебек.
Не разбрах също защо изключихме пенсионерите от класацията. Това, че на нас ни се иска да попътуваме докато сме млади, не означава че няма да искаме същото като остареем.
Огледайте се. Пътуват си хората и то здраво.
Не разбрах също защо изключихме пенсионерите от класацията. Това, че на нас ни се иска да попътуваме докато сме млади, не означава че няма да искаме същото като остареем.
Огледайте се. Пътуват си хората и то здраво.
Ние ще ходим в Laurentian mountains този weekend. Имаме познати с вила, които я преглагат за 300$ от понеделник до четвъртък и също за толкова петък-събота и неделя. Наоколо има хотели и мотели, B&B, и кондоминиуми като цените варират (но общо-взето са високи през този сезон). В един от луксозните хотели предлагат пакет за 89$ на човек, като в тази цена се вкл. закуска, достъп до пистите и вечеря. Има и доста хотели със спа. Друг вариант е да се отиде с кола (около 45 минути). Моите познати ходят на къмпинг през лятото, както може да се досетиш.Keeper of the 7 keys написа:Kato kazvate camping iz Quebec - kakvi sa gore-dolu cenite za edin weekend v blizost do Montreal?
Imam predvid kakto naprimer da otidesh na hija na Vitosha.
Ima li "hiji", na koito "srednostatisticheskia" canadec da otide za weekenda i kolko shte mu struva tova udovolstvie?

-
- Обратна връзка: