Данъци в Онтарио

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
becks

Мнение от becks »

Ами странно ми е защото най-ниската ставка на данъка, която намерих в разни таблици, е " first $35,488 - 21.55%". А пък според калкулатора трябва да ми вземат 10.62 %

Ама сигурно има детайли... както и да е..

Мерси :D :D :beer:
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

обаче това е над онези 8-9000, на които дължиш по-малко... да ме поправят по-разбиращите ако не е така :roll: иначе данъка ще стане много голям, мисля че калкулатора показва усреднения данък на края - върху минималната сума + горницата до еди колко си + горница и над тези и така нататък... поне аз така си мисля :?
Помогнете ни да им помогнем!
http://www.youtube.com/watch?v=1PDJV3z12CA
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

bgmontreal написа:
simplyaven написа:ех, Маргинал, ще те почерпя за таз реплика :D и на мен ми се струваше, че се уливат, ама де да знаех... :roll:

ейййй, тоя маргинал39 уж не ви обича вас жените, а вие все за него говорите :lol:

не маргинал ще черпиш, а мен тъй да знаеш :wink:
Тва па от каде го измисли?
Са остава да земеш и да кажеш че обичам мъжете ...
Земи се стегни малко.
:beer: :beer: :beer:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: Данъци в Онтарио

Мнение от KolioBalkanski »

becks написа:Пробвах разни калкулатори, но не знам дали са ми точни сметките:

Ако сам човек без деца работи за 10 CAD/час в Торонто, колко чисто ще получава???

Ето този калкулатор:
http://www.taxtips.ca/ontaxcalc.htm

Ми дава при $20,000 на година, чисто $16,823

Точни ли са сметките? Става дума за чиста сума, след приспадане на подоходен данък и всички здравни и разни други осигуровки.
ако сам човек без деца работи за 10 долара в торонто, по добре да се премести...освен ако не работи за кеш пари
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bateto

Мнение от bateto »

10 д. на час стават като за начало и в То. и Мо. и в Ед. като за начало докато още те тресе ентусиазма ,ще си плащаш сметките ,т.е ще можеш да гърбиш,да спиш,да ядеш и да с..ш.Ама минели първата година за отрезвяване и ,ако още си на тези кинти може и да започнеш да проклинаш деня дето се набута в този форум и канадската точкова система за набиране на балъци.
Долу горе за да се чувстваш бял човек,за да ти стигат кинтите за хапване ,пийване ,цигарки,сметки / наем,ток,тел,селфон,бензин,консумативи за дома,нет//,нисък клас 2-3 год. таратайка ,някой по качествен парцал,2-3 пъти излизане в месеца на кръчма /соц. живот/ се нагласи да правиш мин.2 хилки чисто на месец.За глезотии ще ти трябват мин 3/запомни ЧИСТО/.
Та по моя калкулатор тези мин. 3 хилки Чисто се равняват на 23-25д. на час.Пожелавам ти да си ги намериш.Ако те интерисува как, мога да те светна аз как го правя.Аз ги и прехвърлям даже с около 30% ,ама незнам дали ще ти хареса.Струваш ми се доста изнежен и разглезен.
Поздрави.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Бате, не забравяй и излизане 2-3 пъти в месеца на ресторант на светлина на свещ с ДЕВИЦА -:)
:beer: :beer: :beer:
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

на 25/час чисто взимам 2400-2500 на месец, зависи дали имам овъртайм... на 23/час съвсем не се получава :shock: толкова ли са различни данъците в Квебек :roll:
bateto

Мнение от bateto »

Не знам Симпли за разликите,аз написах ;по моя калкулатор; ,т.е. смятам грубо на око,но там са някъде нещата +,- 2,3 долара.А няма и как да знам ,на мен чек не ми дават ,плащат ми м/у 3 и 4К. кеш,на ръка,под масата,зависимост колко часа съм гърбил през месеца.Е гърбя и малко по вечко отколкото вие може да си представите ,но въпреки това това са смешни пари.За да се чувства човек БЯЛ ЧОВЕК трябва да прави поне 6-8К ЧИСТО на месец.Иначе си затрит,по добре си стой/аз/ в Бг. :D
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

а, ясно :roll: за сумите съм съгласна, въпреки че тук живота е доста по-евтин и с 3000 чисто сам човек екстра ще си живее. ако са семейство и изкарват двамата по толкова и кола, и къща ще си купят без да се ограничават в ежедневието... но за по-големите градове разбира се е различно :roll: и все пак си прав, че за безгрижно съществуване 6-7000 е добре :)
bateto

Мнение от bateto »

Марги за излизането на свещи с ДЕВИЦА си има други специалисти.Аз по си падам по тарапаната и квото се закачи в мрежата . :D
bateto

Мнение от bateto »

и тук като по голям град не е по скъпо отколкото при вас,даже цените са по ниски изключая пропъртито.ама аз се опитах от личен опит да се обесня на Бекс ,понеже той пита и е ерген ,за да води що годе пълноценен живот колко пари ще му стигат,за да си направи сметката какво трябва да прави за да си ги осигури,за да не е поредното излъгано камилче от Сл. Бряг.
bateto

Мнение от bateto »

Симпли ,а тези 3000 чисто не са ли пак по моя окомерен калкулатор едни 30д. на час.
Я сега статистиците да извадят Стъкмистиката и да ни светнат/също и Бекс/ кой и как вади тези кинти. :D
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

ми там някъде трябва да е, а такива заплати тук са рядкост - от мениджър нагоре и то не във всяка компания :roll: иначе аз ти казах - с 25/час чисти 2400-2500 :? 1400-1500 данъци :shock: затова питах бгмонтреал, направо яд ме хваща :x
bateto

Мнение от bateto »

Симпли благодаря ти за разясненията ,които биха били много полезни за нашенците ,които ги чака имиграция в Канада да са с по отворени очи,а не да си мислят като взехме тапията гепихме господ за шлифера.Не ,че всички са такива ,ама като чета форума болшинството.
Значи кво излиза ,за да живееш долу горе нормално,трябва да бачкаш за 25-30 д. на час,ама те тия заплати ги згъвали от директор нагоре.
Сега моля никой да не ми противоречи,това не са мои думи,Симпли която живее в Ка. и има канадски опит го каза.
Тоя път съм невинен. :D
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

никога не съм го крила, даже в една тема доста отдавна си преписвах чека, щото ми спореха, че не може толкова да са данъците! сега нямам чек в мене пак да преписвам, но с две думи цифрите са както ги посочих по-горе, в други провинции може и да е по-различно, за там не знам :roll:
Заключено