Помощ при попълване на DCS

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Welder

Помощ при попълване на DCS

Мнение от Welder »

Седнах да попълвам DCS за Виена. Мислех, че ше го нащракам за 20 мин. , но възникнаха няколко въпросчета.

1. В полето "Prenom" какво да запиша, само първото си име или името си и презимето? Ако се пише само името, пише ли се някъде презимето?
2. Какво да пиша в полето "Province/Region" ? Тъй като съм от София, става ли да пиша примерно "Capitale" ? Въобще какво да пиша в това поле навсякъде където го има?
3. Не са ми много ясни нещата в т.6. Втория и третия въпрос са ОК. Имам подадена и одобрена молба за посетителска виза. В този случай какво трябва да отговоря на първия въпрос? За посетителска виза ли се пита или за някакъв друг статут?
4. Следващия ми въпрос е по т.7. През последните 10 год. (дори повече от 10) съм живял на един и същ адрес. Как да запиша датите...от днешния месец броя 10 год. назад и пиша за начало 1997.02 ? Тъй като продължавам да живея на този адрес, полето за крайна дата празно ли да го оставя? В тази графа пише ли се нещо за казармата, все пак това е период през който не съм бил/живял в София?
5. Преминавам на т.8 отнасяща се за образованието. Какво да напиша в полето "Titre du diplome obtenu..." ? Ако правилно го разбирам се пише нещо от сорта "Диплома за средно професионално образование" ?
Полето за специалността е доста малко. Може ли да преминаван на следващите редове? Има ли възможност с Акробата или с друга подобна програма да се обединят 2-3 , една под друга кутийки?
6. В т.9 си пиша работите през последните 5 год. Работя в една фирма повече от 5 год. Коя дата да пиша за начало...броя 5 год. от днес или пиша кога съм почнал във фирмата? Тъй като продължавам да работя в тази фирма, полето за крайна дата празно ли го оставям? (тязи въпроси май малко се повтарят :roll: )
7. На всички останали празни текстови полета S/O ли да пиша?

Много въпроси се събраха. Ще съм ви благодарен ако отделите малко време и ми отговорите. Надявам се, че не издребнявам, просто обичам да изпипвам нещата. :wink:

Мерси!
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

1. За прено можеш да си напишеш и само пренома, демек само първото име а можеш и бащиното, няма да те застрелят :) аз бях писал и 2-те.
2.Само София е достатъчно.
3. Доколкото го разбирам в т.6 1 е за молба за пребиваване, престой, така че смятам че трябва да посочиш че си имал такава.
другите 2 са молба за емиграция и молба за убежище.
4.Просто си напиши откогато живееш на този адрес до 2007 като месеца можеш и да напишеш този в който смяташ да пуснеш документите например 02 или 03 тази година или да го оставиш празен, в моите беше само 2006 макар че ги пуснах в средата на годината.
5. Ами пишеш си превода на наименованието на дипломата.
6. За начална напиши датата койато си започнал работа в тази фирма, а за крайна може да оставиш празно месец и година, моето беше така например.
7. Писал съм S.O. само там където цялата точка не се отнася за мен. на другите не съм САОкал :)

Успех!
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
eli_t

Мнение от eli_t »

3. Да ще напишеш че си одобрен за временна виза и дата и за коя провинция, за другите ще ти пратя примерни попълнени документи.
Canada 22.9.07
Аватар
mice

Мнение от mice »

4. по т.7 ние ги подадохме март 2006 г и броихме 10 години назад, като за начало писахме 03.1996 г. За местоживеене си пишеш само адресите, където имаш регистрация по паспорт/лична карта. Дори като си бил в казармата, пак си се водил в с постоянен адрес София, нали? За крайна дата мисля, че оставихме празно място, иначе бих написала "a present" (но няма как да се напише в това поле с датите). При всички положения по-добре е да не пишеш никакви месеци, може би само годината - 2007 г., както alkaponbg посъветва.
Venko
Обратна връзка:

Мнение от Venko »

Здрасти пак:)
Значи аз да ти кажа по т. 5 - "Полето за специалността е доста малко. Може ли да преминаван на следващите редове? Има ли възможност с Акробата или с друга подобна програма да се обединят 2-3 , една под друга кутийки?" - полетата са малки и в документите съм ги направил всяко за себе си, просто като ти свърши мястото на едното поле, цъкваш на следващото под него и ако и то не стигне на следващото и така. Аз в нашите документи името на училището, където съм завършил средно го написах така на три реда.
За датите , които се отнасят до настоящето, ние написахме така - от да речем 01.1995 - à ce jour (до днешна дата). Не знам дали е правилно, но ще видим:)
Имената си ги написах името и презимето до него, а на всички празни полета , даже и тези които не ни засягаха писахме S/O.Така ни посъветва жената , която ни превежда документите.
Това е. Ако има нещо друго... питай дет се вика :lol:
DCS Виена: 28.12.2006
Интервю: 22.08.2007
Док Букурещ: 05.09.2007
Баркодове: 09.10.2007
Направени медицински: 09.11.2007
О.К. Медицински: 23.11.2007
Покана за визи: 09.01.2008
Визи: 29.01.2008
В Канада:29.02.2008
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Ако боравите добре с шрифтовете и размера, се събира и доста дълги имена, при това четливо. Говоря за Акробат с другите програми не съм пробвал
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Заключено