1. В полето "Prenom" какво да запиша, само първото си име или името си и презимето? Ако се пише само името, пише ли се някъде презимето?
2. Какво да пиша в полето "Province/Region" ? Тъй като съм от София, става ли да пиша примерно "Capitale" ? Въобще какво да пиша в това поле навсякъде където го има?
3. Не са ми много ясни нещата в т.6. Втория и третия въпрос са ОК. Имам подадена и одобрена молба за посетителска виза. В този случай какво трябва да отговоря на първия въпрос? За посетителска виза ли се пита или за някакъв друг статут?
4. Следващия ми въпрос е по т.7. През последните 10 год. (дори повече от 10) съм живял на един и същ адрес. Как да запиша датите...от днешния месец броя 10 год. назад и пиша за начало 1997.02 ? Тъй като продължавам да живея на този адрес, полето за крайна дата празно ли да го оставя? В тази графа пише ли се нещо за казармата, все пак това е период през който не съм бил/живял в София?
5. Преминавам на т.8 отнасяща се за образованието. Какво да напиша в полето "Titre du diplome obtenu..." ? Ако правилно го разбирам се пише нещо от сорта "Диплома за средно професионално образование" ?
Полето за специалността е доста малко. Може ли да преминаван на следващите редове? Има ли възможност с Акробата или с друга подобна програма да се обединят 2-3 , една под друга кутийки?
6. В т.9 си пиша работите през последните 5 год. Работя в една фирма повече от 5 год. Коя дата да пиша за начало...броя 5 год. от днес или пиша кога съм почнал във фирмата? Тъй като продължавам да работя в тази фирма, полето за крайна дата празно ли го оставям? (тязи въпроси май малко се повтарят

7. На всички останали празни текстови полета S/O ли да пиша?
Много въпроси се събраха. Ще съм ви благодарен ако отделите малко време и ми отговорите. Надявам се, че не издребнявам, просто обичам да изпипвам нещата.

Мерси!