Znachi da obobshta az:Lub0 написа:Значи да обобщим: от социал в Монтреал на 140-180 хиляди годишно заплата в Едмънтън, бравос, само това мога да ти кажа...
Spored men chetesh bavno i nekachestveno.Lub0 написа:ОПС, чакай малко, ти ли четеш бързо или аз пиша бавно, говорихме за заплати от порадъка на 140-180 хиляди годишно, как изведнъж станаха 87 хиляди, изяде ги нещо инфлацията
Abe pich, az za kakvo obobshtih, za da stane iasno a ne da se obarkvat horata koito chetata ot tvoite postingi.Lub0 написа:ОК аз приех това което написа за оп-малката заплата и не съм спорил с теб. НО когато казах че всички заплати за добри позиции в цяла Канада са от порядъка на 70 и 90к и попитах втори въпрос дали има някой, който е отишъл от такава, пак повтарям нормална заплата на двойна, ти почна да ми се правиш на майстор, пък то накрая какво се оказа, пак същата работа...
Ми аз защо приказвам да не се слушат мрънкалата. Ако някой е почнал да 35 хиляди, това си е абсолютно негов проблем, незнаене или неумеене да се продаде на пазара на труда. Ако си започнал все пак на такава заплата и си чакал цели 3 години да ти се вдигне до нормални нива (65-70 на година), това пък значи, че си абсолютен темерут. Щото нито си контактувал с колегите си (а хората приказват, даже и за заплати), нито си отишъл при "човешки ресурси" да му обясниш какво те притеснява, нито си си дал труда да се поразтърсиш за нова работа с по-добро заплащане.AleksandrAI написа:Zaplata kam 87 hilki
V Quebec mi predlagaha rabota za 30 hilki na godina. A edni drugi mi obiasniavaha kak sam shtial da zapochna s 35 hilki i sled 4-5 godini moje da mi stane kam 60-70 hilki.
това не е вярно. пример от моята си професия (за другите не твърдя, че знам) - моят собствен шеф взима около 8000 месечно (преди такси, не зная ти дали говориш зачисти). като се добавят бонусите и ехееее.... сега, за да не кажеш, че е някакъв извънземен пич - прост държавен служител! и то на средно ниво, той не е изпълнителен директор и нагоре, а просто директор на отдел!Pepon написа:V Canada godishna zaplata nad 75k e goliama riadkost. Vseki moje da si pishe kakvoto si iska i da se izhvarlia kakto si iska, no tova e polojenieto. Koito ne mi viarva da otide na Site na Statistics Canada.
BTW poznavam hora v BG, koito vzemat po 150k+ godishno, but so what...srednata zaplata si e 400 leva/mesec.