May mu se vigda kray na sociala
May mu se vigda kray na sociala
Dnes se sreshtnah s moi poznati ,koito taya sedmica sa imali intervyu za poluchavane na kanadsko gragdanstvo ,sled kato sa napravili neobhodimite 3god. prestoy v Canada.kazvam prestoy umishlenno ,zashtioto za tiya 3g. ne sa rabotili ,a sa bili samo na social .Intervyuirashtiya gi slugitel ot min. na imigraciyata im e kazal ,che pri tiya obstoyatelstva moge da se chuvstvat shtaslivci ,che minavat po stariya zakon i ste poluchat grajdanstvo,no ako sa bili zakasneli samo s nyakolko mesec ,kogato styal da bade glasuvan noviya zakon ,steli sa da imat problemi.T.e. predstoi zakon v blizkite meseci na priemane ,koyto ste glasi ,che ako v ramkite na 3g. givot v Canada nyamash raboteni 2/bil si na social /,razlikata koyato ne ti dostiga tryabva da ya zarabotish ta togava da kandidatstvash za pasport.Edinstvenno izklyucheniya steli da se pravyat za mnogodetni semeysta ,razbiray s 3deca i po veche .no pd uslovie ,che 2/3 ot decata sa rodeni tuk.
Yavno neshtata v Canada mnogo se spichat i edinstvenniyat izhod e ili da pochnem da hodim na rabota ili da zapochnem da pravim deca ,koeto po tyahnite talkuvaniya sashto si e rabota/trud/ ili da zabravim za kanadskiya pasport v nay skoro vreme.Hm i tuk osaznaha may nay nakraya ,che za da poluchish parvo tryabva da se otchetes kam partiyata ili dargavata mayka ,no pone sa dali alternativni varianti ,koy s kakvoto moge.Nyakoy ima li po veche info po toya zakonoproekt,ste e interesno predpolagam na mnozinstvoto ot auditoriyata da go spodeli.
Yavno neshtata v Canada mnogo se spichat i edinstvenniyat izhod e ili da pochnem da hodim na rabota ili da zapochnem da pravim deca ,koeto po tyahnite talkuvaniya sashto si e rabota/trud/ ili da zabravim za kanadskiya pasport v nay skoro vreme.Hm i tuk osaznaha may nay nakraya ,che za da poluchish parvo tryabva da se otchetes kam partiyata ili dargavata mayka ,no pone sa dali alternativni varianti ,koy s kakvoto moge.Nyakoy ima li po veche info po toya zakonoproekt,ste e interesno predpolagam na mnozinstvoto ot auditoriyata da go spodeli.
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Може би има разлика между стипендия (bursary), помощ от КОФИ (сигурно се води нещо като allowance) и социална помощ (welfare). Един такъв закон може би да цели да поощри хората да не стоят на welfare, иначе ученето си е учене, то е плюс за държавата да има умни хора, знаещи френски. Разсъждавам си на глас.
М/у другото някой знае ли официален сайт където да пише нещо за welfare? А за COFI? Аз съм търсил за Кофи едно време още в БГ и тогава не намерих нищо. Много странна ми се видя тая работа, нещо секретно ли има?
М/у другото някой знае ли официален сайт където да пише нещо за welfare? А за COFI? Аз съм търсил за Кофи едно време още в БГ и тогава не намерих нищо. Много странна ми се видя тая работа, нещо секретно ли има?
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Ето един интересен сайт по темата "Какви помощи дава Канада"
http://canadabenefits.gc.ca/
http://canadabenefits.gc.ca/
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
леле na precakvaneto
po toia nachin efectivno dicriminirat belite hora i shte davat social na djigitaicite samo
az sam protiv social to begin with ama tva sega veche na nishto ne prilicha
samo oste edin piron v kovchega - detax now!!!
az sam protiv social to begin with ama tva sega veche na nishto ne prilicha
samo oste edin piron v kovchega - detax now!!!
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Joro,joro написа:Че то ако за 3 години не можеш да си намериш работа и караш само на социал за какво си отишъл в Канада, бре![]()
![]()
znam 4e towa koeto kaza e strahotno i mnogo smisleno.
POWQRWAI MI chowek, NIKAK NE E TRUDNO da ne uspeesh da si namerish rabota i da izbichish nqkolko godinki na social. WIzhdal sym hora Bylgari koito sa doshli tuk predi men i oshte sa na socialna pomosht...
Kanada e hubavo , mnogo hubavo.... no kogato se oprawish. Da se oprawish obache (e ne v "Onia" smisyl

Ami az mislia 4e problema sus sociala ne e v belite imigranti ,zashtoto nikoi ne sedi 3 godini na social ot bulgarite ,a obiknovenno sled purvata se zapisvat da uchat i da polu4avat stipendia ot kudeto megdy drugoto se vzimat pove4e pari mai. Men mi e 4udno kak shte go formulirat v zakona,zashoto ako pishat xorata na social to shte zvu4i kato diskriminacia i tova zana4i cialata latino-arabsko-pakistanska obshtnost da revne s pulen glas samo kakto te umeiat.
A ako pishat xorata koito ne rabotiat ,ozna4ava da vklu4at i genite deto si gledat malkite deca v kushti zashoto nemogat da si nameriat detska gradina.
A ako pishat xorata koito ne rabotiat ,ozna4ava da vklu4at i genite deto si gledat malkite deca v kushti zashoto nemogat da si nameriat detska gradina.
Osnovnata 4ast ot latino, afrikantsite I indiitsite – rabotiat. Niama nito edin Kitaets, koito da e na sotsial, v mnogo redki slu4ai te sa sipendianti.
Nai- mnogo sotsiali ima sred Kebekarite, druga ne malka 4ast sa imigrantite ot Rumania, Balgaria I niakoi bivshi ruski republiki – tova e osnovnia kontingent na stipendiantite
Kogato govorim za sotsiala e dobre da napravim niakoi sravnenia.
Naprimer ako se viarva na TQS – v Montreal ima 26 000 domakinstva na sotsia. Tova pravi 14 000 -19 000 $ na godina (vklutshvan I detskite). Spored men armiata ot kebekarski burokrati e dosta po-mnogobroina ot domakinstvata na sotsial, a nai-mizernata 4inovnitsheska zaplata e 35 000.
Nai- mnogo sotsiali ima sred Kebekarite, druga ne malka 4ast sa imigrantite ot Rumania, Balgaria I niakoi bivshi ruski republiki – tova e osnovnia kontingent na stipendiantite
Naprimer ako se viarva na TQS – v Montreal ima 26 000 domakinstva na sotsia. Tova pravi 14 000 -19 000 $ na godina (vklutshvan I detskite). Spored men armiata ot kebekarski burokrati e dosta po-mnogobroina ot domakinstvata na sotsial, a nai-mizernata 4inovnitsheska zaplata e 35 000.
Osnovnata 4ast ot latino, afrikantsite I indiitsite – rabotiat. Niama nito edin Kitaets, koito da e na sotsial, v mnogo redki slu4ai te sa sipendianti.
Ne e taka Jore ,Canada da ne ti e Balgariya ili Caspichan ,tuka moge i bez da bachkash ,1000d. soc. 500detski,sto da bachkash ,nali tryabva da ti ostane vreme i da pishesh po forumite -kolko hubo u Canada,a v Bg. nikoy ne dava taka tryabva da bachkash ,e kak da e hubavo togava v Bg.
A ne i po 3g. ima balgari i po poveche deto ya karat taka ,te obiknovenno sa ot nay dovolnata chast ot imigrantskata ni obshtnost,lekarstvata im bezplatni ,zabolechenieto bezplatno,gradinata i uchilishteto bezplatni i ayde nay ubavata i socialna dargava.
Az kakvo da kaga sashto sam na social ,demek zaplatata mi e s razmerite na edin social za dvama ,obache kadeto i da se obarna tryabva da si plashtam ,e minalata sedmica za edin izvaden zab 300d.,che i na recepciyata kato popalvah formulyara imashe grafa dali sam na soc. ,pitam zashto i mi otgovoriha ,ako sam na soc. styalo da bade bezplatno,teglih im edna mayna ,che az rabotya no realno s taya zaplata giveya vse edno sam vklyuchen na sistemi.
Ama neyse truda e napravil maymunata chovek ,ta i az taka razsagdavam .
MNOGO HUBAV TUK V CANADA,yurush na maslinite.
A ne i po 3g. ima balgari i po poveche deto ya karat taka ,te obiknovenno sa ot nay dovolnata chast ot imigrantskata ni obshtnost,lekarstvata im bezplatni ,zabolechenieto bezplatno,gradinata i uchilishteto bezplatni i ayde nay ubavata i socialna dargava.
Az kakvo da kaga sashto sam na social ,demek zaplatata mi e s razmerite na edin social za dvama ,obache kadeto i da se obarna tryabva da si plashtam ,e minalata sedmica za edin izvaden zab 300d.,che i na recepciyata kato popalvah formulyara imashe grafa dali sam na soc. ,pitam zashto i mi otgovoriha ,ako sam na soc. styalo da bade bezplatno,teglih im edna mayna ,che az rabotya no realno s taya zaplata giveya vse edno sam vklyuchen na sistemi.
Ama neyse truda e napravil maymunata chovek ,ta i az taka razsagdavam .
MNOGO HUBAV TUK V CANADA,yurush na maslinite.
Не съм чел всички постинги но съм съгласен. То това е смехория. Как така ще седиш 3 години на соцял о хоп за гражданство. Добре са го направили .... така малко ще стимулират хората да си търсят работа.
тука за гражданство искат трудов стаж, сертификат за платени данаци, препоръка от съседи (т.е. не можеш да живееш на пансион), препоръка от работното ти място и куп такива интересни документчета наред със стандартните. А соцял пък няма
. Направо много добре е измислено, да на не забравяме че мого народ се изказа че Аржентина е циганска страна. Циганска ама добре е уредена тази част от закона.
тука за гражданство искат трудов стаж, сертификат за платени данаци, препоръка от съседи (т.е. не можеш да живееш на пансион), препоръка от работното ти място и куп такива интересни документчета наред със стандартните. А соцял пък няма